واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان اروپا تاکیدکرد اهمیت مبارزه با تروریسم برای ایران/ ترکیه نباید گذرگاه تروریست ها باشد بیروت - ایرنا - « المار بروک» رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان اروپا، با تاکید به اینکه مبارزه با تروریسم برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت دارد، گفت که ترکیه نباید گذرگاه تروریست ها باشد.
به گزارش ایرنا، روزنامه لبنانی السفیر روز پنجشنبه نوشت: المار بروک درصدد است تا راه های همکاری بین کشورهای منطقه را برای مبارزه با پدیده جنگجویان خارجی(تروریست ها) و جلوگیری از سرازیر شدن آنها به سوریه و عراق و همچنین جلوگیری از بازگشت آنها به کشورهای اروپایی بررسی کند.
وی بر این اساس به لبنان و قبل از آن به اردن و اربیل عراق سفر کرده و قرار است هفته آینده نیز به ترکیه سفر کند.
بروک در گفت وگو با السفیر خاطرنشان کرد که قرار است نشستی بزرگ با مقامات لبنانی هفته آینده در بیروت برای بررسی راه های امنیتی وقضایی مبارزه با پدیده جنگجویان خارجی(تروریست ها) برگزار شود.
رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان اروپا تاکید کرد که تروریسم هیچ رابطه ای با اسلام ندارد.
وی درپاسخ به این سئوال، اتحادیه اروپا می داند تفاوت های روشنی بین شاخه نظامی حزب الله لبنان با گروه های تروریستی وجود دارد و حتی با داعش و امثال آن در حال جنگ است ، پس چگونه آن را در فهرست تروریسم قرار داده است؟، گفت که ما در حال بررسی مجدد روابط با حزب الله هستیم.
المار بروک افزود: امیدوارم که اروپا در باره شاخه نظامی حزب الله لبنان اشتباه کرده باشد.
** اهمیت مبارزه با تروریسم برای ایران
رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان اروپا خاطرنشان کرد: حدود یک سال و نیم قبل با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران دیدار کردم و معتقدم که این موضوع برای تهران هم مهم است.
وی تاکید کرد: برای ایران هم از اینکه بخشی از ملت آن درعراق وکشورهای دیگر با تهدید مواجه هستند، مبارزه با تروریسم بسیار اهمیت دارد.
بروک تصریح کرد: معتقدم حزب الله باید مسئولیت خود را برای عبور از بحران های موجود در لبنان نشان دهد و این عاملی است که به ما برای تغییر سیاست اروپا نسبت به آن کمک می کند.
رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان اروپا در پاسخ به این سئوال، آیا منظور شما این است که حزب الله باید از جنگ با تروریست ها در سوریه دست بکشد؟، گفت: خیر،حضور شاخه نظامی حزب الله در سوریه علت نبوده بلکه تصمیم اروپا مربوط به مسائل دیگری است.
وی افزود: کاملا روشن است که داعش برای جامعه جهانی بسیار خطرناک است وحتی از گروه های تروریستی فعال در لیبی ونیجر خطرناک تر است.
بروک خاطرنشان کرد: اروپا هیچ فرقی بین داعش و جبهه النصره و القاعده قائل نیست و همه را تروریستی می داند و جنگ جهانی علیه این گروه ها شروع شده است.
** پیامدهای تروریسم برای اروپا
رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان اروپا تاکید کرد که پیامدهای اقدامات این گروه های تروریستی در فرانسه ، آلمان و دانمارک را دیده ایم و آن نتیجه بازگشت جنگجویان خارجی به کشورهای اروپایی بوده است.
وی تصریح کرد: کشورهای اروپایی اقدامات سخت گیرانه جدیدی را اتخاذ کرده اند تا مانع ورود جنگجویان خارجی به اروپا شوند، برخی گذرنامه هایشان را ضبط و برخی مانند آلمان به محض ورود، آنها را روانه زندان کرده اند.
** داعش نباید از ترکیه عبور کند
المار بروک گفت: دیدگاه های مختلفی تا امروز در باره راه های مبارزه با تروریسم در اتحادیه اروپا وجود داشته است و به ویژه موضوع به ترکیه ارتباط دارد.
رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان اروپا افزود: مبارزه با تروریسم تا زمانیکه ترکیه کمک های لجستیک و راه های نفوذ تروریست ها به سوریه و عراق و کمک های مالی به آنها را سد نکند، ممکن نیست، داعش نباید بتواند از ترکیه عبور کند.
وی تاکید کرد: درست است ، 60 کشور عضو ائتلاف ضد تروریسم هستند اما یک سیاست مشترک و واحد برای چگونگی رویارویی با تروریسم وجود ندارد و به همین دلیل در سفر به لبنان، اردن ،عراق ، اربیل و ترکیه درصدد تحقق آن هستیم.
خاورم** 1324
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]