واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در قالب ششمین روز برگزاری جشنواره موسیقی فجر درخشش پیام جهانمانی / بخش نسل دیگر جان گرفت تهران - ایرنا- پیام جهانمانی با اجرای سطح بالا خود در ششمین روز برگزاری جشنواره موسیقی فجر جان تازه ای به بخش نسل دیگر این رویداد داد .
به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، بخش نسل دیگر سی امین جشنواره بین االمللی موسیقی فجر شامگاه گذشته (چهارشنبه) ساعت 20 میزبان جهانمانی و گروه دستاس در فرهنگسرای ارسبارن بود.
این برنامه با حضور قابل توجه حاضران در سالن برگزار شد به طوریکه تمامی صندلی های سالن پر شده بود.
بخش نخست این برنامه با نام "بیگاه" به تکنوازی تار پیام جهانمانی اختصاص داشت حدود 30 دقیقه به طول انجامید . همانطور که انتظار می رفت جهانمانی با بهره گیری از تصویر شخص خود از موسیقی ردیف دستگاهی کار خود را آغار کرد .
فضای موسیقی سیر سعودی را طی می کرد به نحوی از یک نقطه شروع و در نهایت با بهره گیری از تمامی امکانات صوتی ساز به پایان می رسید .برداشت شخصی این نوازنده از موسیقی ردیف دستگاهی به وی اجازه می داد تا با فکری بازتر به سراغ اجرای جمله ها برود .
استفاده مطلوب از جمله های ردیفی همچون ، تکیه ها ، تکرار ها و دورهای ریتمیک نهفته در گوشه ها اجرای موفق را برای این نوازنده جوان به همراه داشت .
توانایی نوازندگی بالا ، توجه به نوآنس ، دینامیک و بیان قدرت مند از ارکان اصلی اجرای جهانمانی به شمار می رفت که برای مخاطبان نیز جالب بود .
تامل مناسب بر روی موسیقی دستگاهی این توانایی را به جهانمانی داده بود که به سادگی مدگری کند به طوریکه از دستگاه ها و آوازها عبور می کرد تا به بیان اصلی خود برسد .
مخاطبان این اجرا نیز ارتباط خوبی با کنسرت برقرار کردند که نشان می داد موسیقی جهانمانی همچون دیگر موسیقی های ردیف دستگاهی یکنواخت ، تکراری و بر اساس قالب های از پیش تعیین شده نیست .
یکی از خاصیت های موسیقی جهانمانی این بود که به مخاطبان اجازه می داد تا برداشت شخصی خود را از اجرای قطعات داشته باشند و با موسیقی ارتباط بیشتری برقرار کنند.
زمان تعیین شده برای اجرا نیز مناسب بود چرا که موسیقی مخاطبان را خسته نمی کرد ، البته یکنواخت نبودن اثر در این امر نقش بسزایی داشت .
فراز و فرود ملودی ها به خوبی توسط این نوازنده اجرا می شد که حکایت از تکنیک بالای وی و درک و دریافت بالا از موسیقی ردیف دستگاهی داشت.
بخش دوم این کنسرت پس از مدتی استراحت با نام دستاس و در قالب سه نوازی تار برگزار شد .
فرم کلی بخش دوم بسیار نزدیک بود به همان شیوه تکنوازی جهانمانی بود با این تفاوت که سه نوازنده آن را می نواختند .وجود سه نوازنده تار در کنار هم تجربه ارزشمند را برای جهانمانی رقم زد چرا کمتر کسی به سراغ اجرا با همچنین آنسامبلی می رود .دو نوازنده جوان با نام های امیر حسین نجفی و کیارش روزبهانی در این بخش پیام جهانمانی را همراهی می کردند .
ساختار اجرای بخش دوم بر روی موسیقی دستگاهی و بهره گیری از امکانات هارمونیک دستگاه ها تدوین شده بود که بسیار خوب جواب داد .سعی شده بود در حد قابلیت های موسیقی دستگاهی فضاهای تازه به مخاطب ارائه شود که کمتر آنها به گوش آشناست .
در طول اجرای این بخش هر کدام از نوازندگان نقش بخصوص خود را دنبال می کردند که نهایت به یک بیان مشترک می رسید .فواصل انتخاب شده توسط جهانمانی برای سه نوازی به خوبی انتخاب شده بود که در عین توجه به هارمونی نگاه ویژه ای به موسیقی دستگاهی داشت .نوازندگان در ادامه نقش های خود را تغییر می داند که این مهم در مد گردی ها ، پرکاسیو بودن سازها و بیان جمله ها مشهود بود .
تجربه تازه جهانمانی اجرای سطح بالا را در ششمین روز برگزای سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر نشان که همچنان نگاه های متفاوت به مقوله موسیقی دستگاهی وجود دارد که در عین خفظ اصالت به بیان های تازه نیز می اندیشد.
حضور تجربه هایی از این دست می تواند به روند شکوفایی موسیقی سنتی و جریان سازی تازی در این عرصه کمک کند از طرفی دیگر اجرای این نوازنده توانست جان دوباره ای به بخش نسل دیگر این دوره جشنواه بدهد که پی معرفی حرف های تازه است .
سی امین جشنواره بین المللی موسیقی در بخش های رقابتی ، جنبی ، بانوان ، کودک ، استعدادهای درخشان ، نسل دیگر ، نواحی و بین الملل تا یکم اسفندماه در تهران برپاست.
از : یاشار اطاعتی
فراهنگ**9252**1601**
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]