واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
هنرمندی که او را به خوشنویسی اهل بیت (ع) میشناسند
استاد «داوود نیکنام» ۳۰ سال است که در مسیر قرآن و اهل بیت علیهمالسلام خوشنویسی میکند و این هنر را ودیعه الهی میداند.
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------
به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، استاد «داوود نیکنام»؛ خوشنویسی که از این هنر را ودیعه الهی میداند، آن هم از زمان کودکیهایش که این ودیعه در وجودش به امانت نهاده شد.
این گونه گذشت، عالم کودکیهایش؛ «پدرم قالیباف بود؛ وضعیت مالی خوبی نداشتیم؛ من هم آخرین فرزند خانواده بودم؛ پول تو جیبیهایم را جمع میکردم و از بقالی محلهمان مرکب و قلم میخریدم؛ همیشه احساس میکردم باید بنویسم، نیرویی مرا به نوشتن وا میداشت و مینوشتم؛ گاهی هم مرکب را روی فرش میریختم و خدا بیامرز پدرم مرا کتک میزد؛ بنده خدا حق داشت چون ریختن مرکب روی فرش یک زحمت و ضرری برای خانوادهمان بود؛ او میگفت دَرسَت را بخوان و دنبال این چیزها نرو؛ بنده خدا چه میدانست که خوشنویسی هم عاقبت خوبی دارد».
استاد نیکنام، 21 سال از عمر خود در محضر استاد «حاج ابراهیم بختشکوهی» بود؛ با آیتالله نجومی هم نشست و برخاستی داشت؛ اگر چه 30 سال با خوشنویسی زندگی کرده است و سبک و تبحر خاصی در این عرصه دارد اما همچنان خود را هنرجو میداند. او معتقد است: «نمیتوانی پشت میز خوشنویسی بنشینی و قلم به دست بگیری، در حالی که به کسی دروغ بگویی و دل کسی را بشکنی. این قلم را خداوند به وسیله من جلو میبرد. باز هم این من، خداست، من نیستم. هر چه هست خداست». استاد نیکنام هم اکنون در کارگاه خوشنویسی آموزشگاه «حکمت» شهر ری فعالیت میکند؛ در فرصتی که حاصل شد، پای حرفها، خاطرات و دغدغههای این استاد نشستیم که مشروح آن به زودی در خبرگزاری فارس منتشر میشود.
بر اساس این گزارش، استاد نیکنام تجربههای نمایشگاهی بسیاری دارد که میتوان به نمایشگاه خوشنویسی در باکو (آذربایجان) سال 1371، نمایشگاه انفرادی خوشنویسی به یاد استاد بختشکوهی در نگارخانه میرعلی تبریزی، نمایشگاه انفرادی خوشنویسی (تجلی عشق) در فرهنگسرای خاوران تهران، نمایشگاه انفرادی خوشنویسی و ورک شاپ در باکو و گنجه آذربایجان در سال 1390، برپایی نمایشگاه انفرادی خوشنویسی در مرکز تاجیکستان (شهر دوشنبه) در سال 1390، برگزاری نمایشگاه محمد رسول الله (خوشنویسان کشور) در منقبت و عظمت پیامبر مکرم اسلام (ص) فرهنگستان هنر تهران سال 1391 و برگزاری نمایشگاه انفرادی خوشنویسی با عنوان مشق مستی (آثار سنتی و مدرن برجسته) اشاره کرد. از دیگر تجربههای هنری وی تحریر و چاپ قطعات خوشنویسی به مناسبتهای مختلف به خصوص اعیاد، ایام ولادت و شهادت حضرات معصومین علیهم السلام به تعداد 150 قطعه از سال 1373 تاکنون است که آرشیو کامل این آثار را نزد خود نگهداری میکند.
تحریر قطعات خوشنویسی ترکیب و چلیپا، کتاب آموزگاران شهادت اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، تحریر کتیبه مسجد صفای بنی هاشم، تحریر کتیبه مخملی ضریح مطهر حضرت ابا عبد الله الحسین علیهالسلام، تحریر قطعات خوشنویسی کتاب خورشید پرفروغ به مناسبت سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی رحمةالله علیه، تحریر قطعات خوشنویسی در موضوعات تعلیم و تعلم، نیکی به والدین، اهمیت نماز، علم، رعایت ادب و احترام نصب شده در دانشگاه صنعتی سهند و دانشگاه هنر اسلامی، تحریر کتیبه یادمان شهدای گمنام شهرستان جلفا، تحریر کتیبه داخل حسینیه هیئت جان نثاران حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام به خط ثلث از آیات و روایات به ارتفاع 45 سانتی متر و طول 90 متر به صورت برجسته گچ بری در سال 1387، تحریر کتیبه مخملی ضریح مطهر و روی سنگ قبر حضرت رقیه بنت الحسین سلام الله علیها، تحریر کتیبه محراب نمازخانه حوزه علمیه صادقیه (خواهران)، کتابت کتاب «نقطه نقطه عشق» شامل مجموعه طرحهای نقطهنگاری از سیر زندگی مقام معظم رهبری، تحریر کتیبه مخملی روی سنگ مزار امام هادی علیهالسلام، امام حسن عسگری علیهالسلام، حضرت نرجس خاتون سلام الله علیها، حضرت حکیمه خاتون سلامالله علیها در شهر سامرا، تحریر آیاتی از کلام الله مجید و اشعار مربوط به شهدای قرآنی برای فیلم مستند (سوره های سرخ) و همچنین همکاری با چندین شبکه تلویزیونی بخشی از فعالیتهای استاد نیکنام است. انتهای پیام/و
93/11/29 - 12:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]