واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قصه گوی کلمبیایی: امکان حضور قصه گویان ایرانی در جشنواره های جهانی فراهم شود کرمانشاه - ایرنا - قصه گوی کلمبیایی گفت: با توجه به توانمندی قصه گویان ایرانی باید امکانی فراهم شود که این قصه گویان نیز بتوانند در جشنواره های بین المللی دیگر کشورها حضور پیدا کنند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خولیان اندرسون در حاشیه برگزاری هفدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی در کرمانشاه معتقد است که جشنواره ها بستری برای به اشتراک گذاری فرهنگ ها به شمار می روند.
وی ادامه داد: اولین راه ارتباطی بین انسان ها زبان و بیان است که بتوانند با هم صحبت کنند و اگر این امکان را نداشتند حتی نمی توانستند دور هم بنشینند.
وی افزود: قصه گویی به عنوان یک ابزار ارتباطی بین انسان ها و حتی نسل گذشته با نسل امروز، از جایگاه و اهمیت فراوانی در بسیاری از کشورها برخوردار است.
این قصه گوی کلمبیایی همراه شدن قصه گو و مخاطب را از جمله مزیت های قصه گویی حرفه ای و شفاهی عنوان و تصریح کرد: در اینگونه قصه گویی ها، همزمان با اجرا، شنونده نیز می تواند با قصه گو همراه شود، بازی کند و در عین حال از قصه ها درس بگیرد.
اندرسون اضافه کرد: مثلا اولین چیزی که می توان از قصه ها آموخت این است که وقتی کسی در یک جمع صحبت می کند باید به حرف او گوش داد و این همان اصل احترام گذاشتن است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، قصه گوی کلمبیایی در خصوص تفاوت قصه گویی در ایران و کلمبیا گفت: به طور قطع ایران با قدمت فرهنگی هزار ساله داستان های بسیار اصیل و شنیدنی دارد در حالی که در کلمبیا حدود 500 تا 600 سال قدمت فرهنگی دارد و در این زمینه می توان تفاوت محسوسی بین پیشینه ادبیات و قصه گویی در ایران و کلمبیا احساس کرد.
وی معتقد است اجرای قصه گویی باید به نحوی باشد که مخاطب را جذب کند و برای او شادی آفرین باشد به طوری که خود را در بطن ماجراهای داستان ببیند.
اندرسون که خود مسوولیت برگزاری چندین جشنواره و همایش قصه گویی در کلمبیا را به عهده داشته است، تصریح کرد: در کشورش در کنار پرورش قصه گو، مخاطب سازی هم انجام می شود و برای این کار بیش از 17 جشنواره ملی و بین المللی در طول سال برگزار می شود.
این قصه گو افزود: مخاطب سازی با قصه گویی در دانشگاه ها، مدارس و اجرای برای خانواده ها میسر می شود و نباید به یک مخاطب تکیه کرد اگر فقط به بچه ها توجه شود پس جوانان و بزرگترها چه می شوند؟
این قصه گو با تاکید بر اینکه تنها کودکان مخاطب قصه ها نیستند، یادآور شد: خانواده ها، دانشجویان و جوانان نیز می توانند از این هنر ارزشمند بهره مند باشند.
قصه گوی کلمبیایی یادآورشد: جشنواره قصه گویی ایران از کیفیت بالایی برخوردار است و کسانی در این جشنواره حضور دارند که سوابق کاری آنان قوی است و افرادی هستند که با حساسیت و تخصص انتخاب شده اند و این باعث بالا رفتن سطح جشنواره می شود.
اندرسون اضافه کرد: چیزی که در کمتر جشنواره ای دیده می شود این است که جشنواره ایران از یک جشنواره بین المللی فراتر است و در واقع می توان گفت یک برنامه جهانی است زیرا از چهار نقطه جهان مهمان دارد.
برگزارکننده فستیوال های قصه گویی در کلمبیا ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جشنواره خاطرنشان کرد: امید است نماینده خوبی هم از سوی کشورم و هم برای ایران باشم.
هفدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی که از 27 بهمن در کرمانشاه آغاز به کار کرده است تا 30 بهمن ادامه دارد.
فراهنگ ** 1883 ** 1569
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]