واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: افسردگی در مردان
افسردگی مردان یکی از بیماری های جدی می باشد، اما بسیاری از مردان افسردگی خود را نادیده می گیرند و یا از درمان آن دوری می کنند.
در این مطلب، نشانه های افسردگی مردان و چگونگی مقابله با آن را بیان خواهیم کرد. آیا احساس زودرنجی، تنهایی و یا خجالت می کنید؟آیا شما تمام وقت کار می کنید؟بیش از حد نوشیدنی می خورید؟این روش های ناسالم ممکن است سرنخی باشد تا بفهمید افسردگی دارید. افسردگی مردان دارای علائم متفاوتی نسبت به افسردگی زنان است. هنگامی که یک مرد دچار افسردگی می گردد، ممکن است افسردگی خود را با عادات ناسالم زندگی نشان دهد. علائم افسردگی مردانعلائم و نشانه های افسردگی مردان می تواند با علائم افسردگی زنان تفاوت داشته باشد. هنوز مشخص نیست که چرا افسردگی زنان و مردان متفاوت است، اما در این رابطه چند عامل وجود دارند، از قبیل مواد شیمیایی موجود در مغز، هورمون ها و تجربه های زندگی. علائم افسردگی مردان عبارتند از:- مردان افسرده نیز مانند زنان افسرده، محزون و گرفته می باشند، احساس خستگی بیش از حد می کنند، به راحتی نمی توانند بخوابند و از کارهای لذت بخش، لذت نمی برند.- فرار کردن از واقعیت و خیالبافی- زمان زیادی را صرف ورزش و یا کار کردن- نوشیدن الکل و مصرف مواد مخدر- رفتار خشونت آمیز و یا توهین آمیز- تحریک پذیری و یا خشم بی دلیل- رفتارهای مخاطره آمیز از قبیل رانندگی بی دقت از آنجا که این رفتارها می تواند نشانه های افسردگی و یا سایر مشکلات روانی باشد، یک متخصص با تشخیص دقیق و درمان مناسب می تواند به این افراد کمک کند.بیشتر مردان احساسات خود را سرکوب می کنند و راجع به آن با کسی صحبت نمی کنند. ولی باید با یک روانشناس خبره و ماهر درباره افسردگی خود صحبت کنیدافسردگی مردان گاهی تشخیص داده نمی شود برخی از عللی که باعث می شوند افسردگی مردان تشخیص داد نشود، عبارتند از:1- عدم شناخت افسردگیشاید فکر کنید احساس ناراحتی و یا احساساتی بودن همیشه علامت اصلی افسردگی است. اما در بسیاری از مردان این علائم، نشانه ای اولیه افسردگی نمی باشد. برای مثال: سردرد، مشکلات گوارشی، خستگی، تحریک پذیری و یا داشتن درد مزمن گاهی اوقات نشاندهنده افسردگی می باشد. 2- کم اهمیت جلوه دادن نشانه هاممکن است متوجه اثرات افسردگی بر خودتان نباشید و یا دوست نداشته باشید که خودتان و یا دیگران بدانند که شما افسرده هستید.اما نادیده گرفتن افسردگی و پوشاندن آن با رفتارهای ناسالم باعث نمی شود که افسردگی از بین برود. 3- بی علاقگی برای بحث راجع به علائم افسردگیشاید فکر کنید اگر احساسات خود را با دوست و یا فامیل بازگو کنید، از مدانگی شما کم می شود. پس به جای این کار، سعی می کنید این احساسات را سرکوب نمایید. بیشتر مردان احساسات خود را سرکوب می کنند و راجع به آن با کسی صحبت نمی کنند. ولی باید با یک روانشناس خبره و ماهر در این باره صحبت کنید. 4- مقاومت در برابر درمان بیماری روانیشاید به افسردگی خودتان شک کنید، ولی از درمان مناسب آن دوری نمایید.برخی مردان نگران این موضوع هستند که افشا شدن افسردگی، به شغل آنها آسیبی برساند و در بین فامیل و دوستان اهمیت کمتری به آنها دهند.
افسردگی مردان و خودکشیگرچه زنان افسرده نسبت به مردان افسرده، بیشتر فکر خودکشی می کنند، اما تعداد مردانی که به دلیل افسردگی خودکشی کرده اند، به علل زیر بیشتر می باشد: - استفاده از یک وسیله و یا ماده کشنده ای که زود اثر می کند.- اگر فکر خودکشی کنند، زود آن را انجام می دهند.- علائم هشداردهنده کمتری دارند، برای مثال درباره خودکشی با کسی صحبت نمی کنند. دنبال درمان باشیدکمک خواستن از دیگران برای مردان بسیار سخت است. اما بدون درمان، افسردگی نه تنها از بین نمی رود، بلکه ممکن است بدتر هم شود.اگر افسردگی درمان نشود، می تواند هم شما و هم خانوادتان را بدبخت کند.افسردگی می تواند باعث بروز مشکلاتی در جنبه های مختلف زندگی شود، از قبیل سلامتی، شغل، روابط اجتماعی و امنیت شخصی.افسردگی معمولا با درمان های مناسب و مشاوره روانشناسی (روان درمانی) و یا با هر دوی این ها بهبود می یابد.اگر دچار افسردگی شده اید، با یک روانشناس خبره و ماهر مشورت کنید.برای بهبود افسردگی، سر ساعت مشخصی شب ها بخوابید و سر ساعت معینی صبح ها از خواب بیدار شویدمقابله با افسردگی مردان به جای آنکه علائم افسردگی را نادیده بگیرید و یا انکار کنید، مهارت های مقابله با افسردگی را یاد بگیرید. روانشناس به شما کمک می کند تا این مهارت ها را یاد بگیرید. 1- در نظر گرفتن اهداف: اهداف واقع بینانه در نظر بگیرید و وظایف خود در این اهداف، اولویت بندی کنید. 2- داشتن پشتیبان: به دنبال یک پشتیبان عاطفی بگردید، این پشتیبان می تواند یک دوست و یا فامیل باشد. 3- فعالیت: فعالیت هایی را که علاقه دارید انجام دهید، مانند ماهیگیری، توپ بازی و غیره. 4- تصمیم نگرفتن برای کاری: تا زمانی که علائم افسردگی در شما بهبود نیافته است، تصمیمات مهم در زندگی را به تاخیر بیندازید، مانند تغییر شغل. 5- سلامت و بهداشت: روش زندگی سالم را برگزینید از قبیل: غذاهای سالم خوردن و ورزش روزانه انجام دادن. با این کارها سلامت روانی خود را بالا می برید. درمان های خانگی1- اگر دچار افسردگی فصلی شده اید، از جعبه نور استفاده کنید (تصویر مقابل). این جعبه نوری شبیه نور در فضای باز است. این نور باعث تغییر مواد شیمیایی مغز و کاهش علائم افسردگی فصلی می شود. حداقل 30 دقیقه هر روز صبح از جعبه نور استفاده کنید.2- سر ساعت مشخصی شب ها بخوابید و سر ساعت معینی صبح ها از خواب بیدار شوید. 3- گرسنه و یا با شکم پر نخوابید. 4- برنامه هایی برای قبل از خواب تعیین کنید، مانند: دوش گرفتن، کتاب خواندن و غیره. 5- اتاق خوابتان راحت، با دمای مطلوب، تاریک و آرام باشد. 6- چرت زدن در طول روز را کم کنید. 7- به طور مرتب ورزش کنید. دویدن، وزنه برداری، بسکتبال و باغبانی، شستن ماشین و قدم زدن بسیار خوب می باشند. 8- رژیم مدیترانه ای داشته باشید. اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای عبارتند از: مصرف زیاد میوه و سبزیجات، مصرف روغن های سالم نظیر روغن زیتون، مصرف نان و غلات سبوس دار، مصرف میان وعده های سبک از آجیل و خشکبار، محدودیت مصرف گوشت قرمز و مصرف ماهی (حداقل دو بار در هفته). تبیان
سه شنبه 28 بهمن 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]