تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برتر از هر کار نیکی، کاری هست تا جاییکه مرد در راه خدا کشته شود، پس چون در راه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845089401




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نواهای دلنواز یا ناخوشایند در سفرهای درون شهری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نواهای دلنواز یا ناخوشایند در سفرهای درون شهری تهران - ایرنا -« بیا بریم به مزار ملا ممدجان»،«ما چهارتا برادربه همراه دو خواهر....» « علی شیر خدا ...» نواهایی هستند که این روزها هرکس سوار بر اتوبوس شهری در تهران شود با ساز و آواز افرادی دوره گرد که برای جلب کمک از مسافران نواخته می شود را خواهند شنید.


چنین نمایش های اتوبوسی در بسیاری از مسیرها و خط های شهری بویژه مسیرهای تجریش- راه آهن؛ مطهری - صادقیه ؛ مطهری- تهرانپارس ؛ میدان جمهوری - میدان بهارستان و سایر خطوط دیده می شوند که برخی ازمسافران با حالت طنز به آن نگاه می کنند و بعضی دیگر آن را یک تراژدی از کودکان خیابانی می خوانند و برخی دیگر آن را شکل تازه ای از تکدی گری می دانند.
در این میان چنانچه کسی با صدای بلند دراتوبوس های شهری یا همان خط واحد، مشغول صحبت با تلفن همراه خود باشد؛ نگاه های پرسشگرانه مسافران را به سمت خود می کشاند چون مسافران اتوبوس، محیط این وسیله نقلیه را ساکت می خواهند حال اگر سکوت را آهنگ و نوازندگان بشکنند، موضوع قدری پیچیده و بحث برانگیز می شود.
سکوت مورد انتظار مسافران اتوبوس ها را گاه به گاه نوازندگانی می شکنند که شاید بتوان نامشان را نوازندگان دوره گرد نامید.
نوازندگانی که با سازهای ضربی، زهی و بادی مانند تمپو، تار، سه تار، فلوت و گاهی ویولون در اتوبوس های بین شهری دیده می شوند و شعر می خوانند و ساعات و لحظاتی متفاوت را ایجاد می کنند.
حضور این افراد در راستای خیابان ولیعصر(عج) تهران و در اتوبوس های تندرو( بی آرتی) خط میدان تجریش - راه آهن بیشتر از سایر خطوط است؛ برخی از آنان نرسیده به میدان جمهوری از اتوبوس پیاده می شوند و خط عوض می کنند.
برخی از نوازندگان نوجوان هستند و در حالی که سر و وضع چندان مناسبی ندارند و تمپو می زنند، اشعار مذهبی و دو بیت شعر « شیرخدا » را با لهجه ها و گویش های سایر استان ها سر می دهند.
برخی نیز اتوکشیده و مرتب هستند و با تک نوازی سه تار و ویلون سعی بر امرار معاش دارند.
یکی از این نوازندگان که خود را سمانه معرفی کرد گفت: 12 سال دارم، ایام پایانی سال زمان مناسبی برای کسب درآمد در تهران است.
سمانه می گوید که آمده تا به برادر و خواهرش کمک کند تا در این ایام پایانی سال درآمدی داشته باشند.
برخی از مسافران از حضور آنان خوشحال می شوند و بعضی ها هم از آنان ناخشنود و برخوردهای تحقیر آمیزی می کنند که شایسته شان نیست.
سمانه که دوست ندارد نام مدرسه اش را به خبرنگار بگوید، درآمد یک روز خود و برادر و خواهرش را 48 هزار تومان عنوان می کند و می افزاید که پدرم معتاد است و در جنوب تهران زندگی می کنیم، هر یک از اعضای خانواده باید خرجی اش را خودش درآورد؛ پول های اضافه را هم به پدرم می دهیم تا برای خانواده خرج کند.
سمانه گفت: کاسبی نوازندگان کساد است؛ مردم خیلی پول نمی دهند، البته صدقه هم می گیریم.
مسافران اتوبوس به موسیقی گوش می دهند، به نظرمی رسد برخی با اشتیاق تمام گوش می سپارند و در پایان مبلغی را به نوازندگان می دهند و برخی نیز با بی تفاوتی سر برمی گردانند و سمت دیگری را نگاه می کنند.
خانم مسنی که در ایستگاه پارک ساعی سوار اتوبوس شده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا حضور این افراد را موجب ناامنی می داند و می گوید: حضور این افراد موجب هراس می شود، وقتی برای جمع کردن پول به قسمت بانوان می آیند، باید احتمال هر خطری را داد؛ شاید کیف قاپ باشند و شاید قصد دیگری داشته باشند.
او معتقد است راننده اتوبوس باید از سوار شدن این افراد جلوگیری کند و اجازه دهد مسافرانش در امنیت به مقصد برسند.
آقای جوان 21 ساله نیز که به نظر می رسد از حضور نوازندگان در اتوبوس دل خوشی ندارد می گوید: دفعه قبل که سوار اتوبوس شدم، گوشی تلفن همراهم سرقت شد، معتقدم نوازنده ها حواس مسافران را پرت می کنند و جیب برها نیز با استفاده از غفلت مسافران، جیبشان را می زنند.
اما خانمی 41 ساله و خانه دار، نظر متفاوتی دارد او می گوید که با حضور نوازندگان، مسافران در مسیر طولانی تجریش تا راه آهن، ازموسیقی بهره می برند و لحظات خوبی را می گذرانند.
خانم جوان 19 ساله و دانشجوی علوم اجتماعی نظر او را نفی می کند و می گوید: بهتر است راننده از رادیو آوا و یا سایر موج های رادیو استفاده کند، زیرا حضور این افراد نوعی ناهنجاری و نشانه وضعیت بد و نامطلوب فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه است.
آقای مرادی راننده اتوبوس بی آرتی در تهران می گوید: راننده نمی تواند مانع سوار شدن متکدیان و یا نوازندگان به اتوبوس شود.
وی افزود: اگر از سازمان اتوبوسرانی دستوری مبنی بر ممانعت از سوار شدن این افراد صادر شود، باز هم نیازمند حضور ماموری برای این موضوع است، زیرا راننده باید وظایف تعیین شده خود را انجام دهد.
اما «عبدالحسین مختاباد» عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که حضور نوازندگان در سطح شهر به صورت کلی می تواند موجب شادی افزایی شود.
وی افزود: باید هماهنگی هایی با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران انجام شود که این نوازندگان ساماندهی شوند.
مختاباد با اشاره به وضعیت سایر کشورها گفت: در همه جای دنیا نوازندگانی هستند که به خیابان ها می آیند و می نوازند، حتی کشورهای اروپایی از نوازندگان سایر کشورها دعوت می کنند تا در سطح شهرها لحظات خوب و خوشی را برای مردم بسازند.
مختاباد با حضور نوازندگان در اتوبوس ها موافق نیست و معتقد است، نوازندگان در اتوبوس ها نباید حضور یابند؛ بلکه باید برای حضور در ایستگاه های اتوبوس و معابر عمومی ساماندهی شوند و فضای فرح بخشی را برای شهروندان ایجاد کنند.
عضوشورای شهر تهران افزود: اینکه افرادی در اتوبوس ها حضور یابند و با نواختن قطعه ای طلب پول کنند، در شان هنر و جامعه نیست.
مختاباد گفت: پس از فصل بررسی بودجه، از مسوولان امر و سازمان اتوبوسرانی دعوت می شود تا حضور نوازندگان در اتوبوس ها بررسی و برخورد مناسبی با آن انجام شود.
با توجه به اظهارات مردم ،کارشناسان وعضو شورای اسلامی شهر تهران به نظر می رسد که برای جلوگیری از بروز مشکلات مسوولان باید راه کار مناسبی در این باره اندیشیده و این وضعیت را سامان بخشند تا شاهد پیامدهای ناگوار در پایتخت نباشیم و از سویی با به کارگیری روش های مناسب شادی و نشاط در جامعه افزون شود.
تهرام/7244/1831



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن