محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832280809
اظهارنظر نماینده یونیسف درباره پرداخت یارانه نقدی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اظهارنظر نماینده یونیسف درباره پرداخت یارانه نقدی
عموما وقتی در مورد سیاستهای اشتغال عمومی صحبت میشود، پای نهادهایی مانند بانک جهانی یا سازمان جهانی کار به میان میآید. در سالهای گذشته یونیسف هم به نحو فعالتری وارد این عرصه شده، چون یکی از اهداف این سازمان مقابله با آسیبپذیری اقشار کمدرآمد و بهخصوص کودکان است.
کد خبر: ۴۷۶۰۸۹
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸ - 17 February 2015
سیاستهای اشتغال عمومی پیش از هرچیز، نقش یک چتر حمایتی را برای فقیرترین افراد جامعه ایفا میکند. کمک نقدی به این افراد، اگرچه برای دولت بهمراتب آسانتر است، اما فقط آنها را به کمک دولت وابستهتر میکند. در پروژههای اشتغال عمومی، افراد علاوهبر کسب درآمد حداقلی اقدام به خلق ارزش افزوده و نیز کسب تجربه و مهارت میکنند. میتو والنزا که نماینده مقیم سازمان یونیسف در ایران است، در دومینروز از نشست اشتغال عمومی در وزارت کار، تجارب موفق سه کشور را در ایجاد این نوع اشتغال بررسی کرد.
به گزارش شرق، نکته مهمی که وی بر آن تاکید داشت، توجه به طراحی بومی پروژهها و نیز نظارت قوی بر حسن انجام آنها بود. به گفته او طراحی پروژهها در مرکز و عدم بهکارگیری نظر مردم بومی تضمینی برای شکست این طرحها خواهد بود. همچنین چنانچه نظام کسب آمار و اطلاعات نتواند بهخوبی بر میزان پیشرفت و اثرگذاری طرحها نظارت کند، این پروژهها بهجای رفع مشکل بیکاری و حذف محرومیت از مناطق دورافتاده، تبدیل به منشأ اتلاف منابع کشور خواهند شد. مشروح سخنان او در پی میآید: شاید برای شما عجیب باشد که چطور یونیسف بهعنوان یک نهاد اجتماعی، وارد عرصه اشتغال عمومی شده است؟
عموما وقتی در مورد سیاستهای اشتغال عمومی صحبت میشود، پای نهادهایی مانند بانک جهانی یا سازمان جهانی کار به میان میآید. در سالهای گذشته یونیسف هم به نحو فعالتری وارد این عرصه شده، چون یکی از اهداف این سازمان مقابله با آسیبپذیری اقشار کمدرآمد و بهخصوص کودکان است. سیاست یونیسف بهخصوص در سالهای اخیر بر برابری اجتماعی و حمایت از اقشار آسیبپذیر متمرکز بوده و از این جهت است که این سازمان به سیاستهای توسعه اقتصادی هم نزدیک شده است. وظیفه دولتها در ایجاد اشتغال و حق مردم برای دسترسی به شغل در قانوناساسی بسیاری از کشورها همچون ایران قید شده است. مشاغل عمومی انواع متعددی دارند. نوع این مشاغل در کشورهای مختلف براساس شرایط و اهداف کشورها متفاوت خواهد بود. این اهداف باید در هر کشوری روشن و مشخص باشند.
مشخصکردن این اهداف تاثیر بسزایی در طراحی برنامهها دارد. آنچیزی که حایزاهمیت است این نکته است که برنامه اشتغال عمومی قطعا برنامهای کوتاهمدت است و بهصورت چتر حمایتی برای فقرا و اقشار آسیبپذیر درآمدی ایجاد میکند تا بتوانند حداقلی از نیازهای خود را برآورده کنند. بنابراین یک نوع از این نوع اشتغال، درآمدزایی کوتاهمدت حمایتی است. نوع دیگری از این اشتغالزایی که صورت بلندمدت دارد، بهصورت بیمهای برای بیکاری است. نوع سوم این برنامهها بهخصوص بعد از بحرانها بر ایجاد زیرساختها متمرکز است.
چهارمین نوع از سیاستهای اشتغال عمومی که از نظر من برای ایران میتواند کاربرد داشته باشد، برنامههایی براساس آموزش است. یکی از پیامدهای اصلی برنامههای اشتغال عمومی، یکنواخت کردن میزان مصرف خانوارهای آسیبپذیری است که در دوره بحران تا حد خطرناکی از میزان مصرف خود کم کردهاند. پیامد دیگر این طرحها ایجاد یک چتر حمایتی علیه بیکاری برای مقاطعی است که نرخ بیکاری بالاست. این برنامه از طریق ایجاد زیرساختها میتواند رشد طولانیمدت را تسهیل و تسریع کند. مساله جالب در مورد این طرحها این است که احتمال موفقیتشان در مناطقی که نرخ بیکاری بالاتری دارند، بیشتر است. درعینحال موفقیت چنین برنامههایی نیازمند عزم و حمایت سیاسی است. بیتردید این برنامهها از آنجا که شغل و ارزش افزوده ایجاد میکنند از پرداخت نقدی به کمدرآمدها تاثیرگذارتر هستند. درعینحال این برنامهها نسبتبه پرداخت نقدی از لحاظ اجرایی پرهزینهترند.
مساله مهم در موفقیت این پروژهها تعیین حداقل مزد است. اگر این مزد بالاتر از حداقل مزد بازار کار باشد باعث رجوع افراد زیادی به این مشاغل خواهد شد که مشکلات زیادی را برای کار ایجاد خواهد کرد. اگر این مزد مساوی با حداقل مزد قانونی باشد هم ممکن است این مشکل ایجاد شود زیرا مزد غیررسمی در بازار کار در برخی مناطق پایینتر از نرخ قانونی است. این مزد باید در حدی تعیین شود که تنها فقیرترین نیروها حاضر به استخدام در این مشاغل شوند. نرخ مزد پایین میتواند تاثیرات سیاسی داشته باشد. ممکن است بین شاغلان این مشاغل احساس غیرمنصفانه بودن مزد شکل بگیرد اما اگر میزان مزد بالا باشد در بازار کار ایجاد انحراف میکند و مشکلات خیلی زیادی را در برنامه بهوجود میآورد. وقتی مزد بالا باشد، عرضه نیروی کار خیلی بیشتر از توان پروژهها در جذب نیرو خواهد بود.
این مساله دولت را مجبور به گزینش نیروی کار میکند که خود مسبب فساد بالایی خواهد شد. مزدها میتواند بین مناطق مختلف مثل شهر و روستا متفاوت باشد. در اجرای این برنامهها باید راهکارهایی را درنظر داشت. از جمله اینکه پروژههای کوچک موفقتر از پروژههای بزرگ خواهند بود. باید اولویت را به پروژههایی داد که مشارکت مردم بومی را جذب میکنند. همچنین زمان انجام پروژه باید حتما تعیین شود. زمانیکه پروژهای قرار است در یکمنطقه خاص اجرا شود باید با مطالعه روی مردم آن منطقه شرایط را بهگونهای تعریف کرد که فقیرترین خانوارها جذب شوند. یکی از بحثهای مهم، ایجاد داراییهایی است که جوامع محلی به آن نیاز دارند. در اجرا باید عنصر زمان را مدنظر داشت. برای مثال زمانبندی این پروژهها نباید با فعالیتهای فصلی کشاورزی تداخل داشته باشد. مساله مهم دیگر نوع بیکاری هر منطقه است. اگر مثلا نرخ اشتغال زنان منطقه پایین باشد، پروژهها باید متناسب با امکان اشتغال زنان تعریف شوند. اولین نمونه از اجرای موفق این پروژهها کشور اتیوپی است. در این کشور زیرساختها بسیار ضعیف بود، بنابراین فعالیت پروژهها در زمینه راهسازی، آبخیزداری و برنامههای کشاورزی تعریف شدهاند. بحث مدیریت و تامین مالی این طرح در اتیوپی با توجه به گستردگی آن ابعاد پیچیدهای داشت که بهخوبی انجام شد. ٥٠درصد مساحت جغرافیایی این کشور تحت پوشش این طرحها قرار گرفت. ٣٤هزارپروژه در این قالب تعریف شد که بهصورت متوسط هر پروژه حدود ١٥٠نفر را به خدمت گرفت و در مجموع ٢/١میلیوننفر در این طرح شاغل شدند.
نمونه دیگر تجربه روانداست. در این کشور برای واریز حقوق افراد حسابهای بانکی باز شد. همچنین مشوقهایی درنظر گرفته شد تا درصورت عدمبرداشت کل حقوق و پسانداز کردن بخشی از درآمد، دولت پس از مدتی به همان میزان پسانداز به این افراد وام دهد تا بتوانند یک کسبوکار کوچک را آغاز کنند. افتتاح این حساب به این معنی است که به فقیرترین اقشار جامعه امکان و فضایی برای پسانداز داده شود. بنابراین در طولانیمدت امکان خروج این افراد از چنگ فقر فراهم میشود. نمونه دیگر این طرحها در آفریقایجنوبی اجرا شد که بر مشاغل خدمات بهداشتی تمرکز داشت. در این طرحها بیکاران برای مدتکوتاهی آموزش بهداشتی میبینند و این افراد برای مقابله با میزان بالای ایدز در این کشور در این طرح شرکت میکنند. به این افراد آموزش داده میشود که چطور با بیماران ایدزی رفتار کنند و آنها را به مراکز درمانی معرفی کنند.
خوشبختانه در ایران مشکل ایدز جدی نیست اما میتوان مشابه این طرح را برای مشکلات دیگری که در ایران هست، اجرا کرد. برای مثال میتوان در مشاغل خدمات بهداشتی، آموزش بهداشتی و اجتماعی به گیرندگان خدمات را هم جزو وظایف شغلی تعریف کرد. باید توجه داشته باشید طرحهای اشتغال عمومی زیادی با شکست مواجه میشوند. مهمترین علت شکست، طراحی ضعیف است. برنامههایی که بدونتوجه به نیاز جوامع هدف و از مرکز طراحی میشوند محکوم به شکست هستند. مشکل این طرحها هزینه بالای اجرای اینهاست. مدیریت منابع انسانی و جلوگیری از ایجاد فساد در این پروژهها هزینه بالایی دارد. برای مثال من گزارشهای زیادی دیدم که برای افراد غیرواقعی حقوق درنظر گرفته شده است. اگر نظارت قوی نباشد این طرحها منشأ خوبی برای گسترش فساد و اتلاف منابع خواهند بود. باید دید هر کشوری به کدام نوع از این طرحها و پروژهها نیاز دارد. باید تاکید ویژهای بر جمعآوری آمار و اطلاعات وجود داشته باشد. وقتی آمار و اطلاعات قوی باشد، میتوان بازخورد طرحها را سنجید. باید مدام با جمعآوری آمار، زمینه اصلاح آنها را فراهم آورد. نکته بسیار مهم این است که قبل از اجرای یک طرح در مقیاس بزرگ، ابتدا آن را در سطح محدودی بهصورت پایلوت اجرا کرد. چنانچه پروژه در مقیاس کوچک موفق بود، میتوان با درنظرگرفتن اصلاحات جزیی آن را در مقیاس بزرگتر اجرایی کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
تکلیف پرداخت یارانه نقدی مردم مشخص شد |اخبار ایران و جهان
تکلیف پرداخت یارانه نقدی مردم مشخص شد کد خبر ۴۷۲۴۲۲ تاریخ انتشار ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۹ - 03 February 2015 سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از تصویب بخش هدفمندی یارانه ها در لایحه بودجه سال 1394 کل کشور خبر داد و گفت با تصویب اعضای این کمیسیون خانوارهای با حقوق بالای 2 5 منظر سازمان هدفمندی درباره مصوبه حذف یارانه |اخبار ایران و جهان
نظر سازمان هدفمندی درباره مصوبه حذف یارانه رییس سازمان هدفمندی یارانه ها مصوبه حذف یارانه خانوارهای با درآمد بیش از 2 5 میلیون تومان را مبهم دانست و تاکید کرد که اجرای آن موجب اذیت مردم می شود کد خبر ۴۷۴۹۵۶ تاریخ انتشار ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۰ - 13 February 2015 رییس سازمان هدفمنحذف پزشکان، وکلا، قضات و استادان دانشگاه از یارانه نقدی |اخبار ایران و جهان
حذف پزشکان وکلا قضات و استادان دانشگاه از یارانه نقدی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت در مصوبه کمیسیون تلفیق اندازه خانوار برای دریافت یارانه مشخص نیست و اما در عین حال پزشکان وکلا قضات و استادان دانشگاه از یارانه نقدی در سال آینده حذف خواهند شد کد خبر ۴۷۳۳۷۳ تاریخ انتیک سوم یارانه نقدی را گاز تامین میکند |اخبار ایران و جهان
یک سوم یارانه نقدی را گاز تامین میکند مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه تولید گاز ایران تا 4 سال آینده به یک میلیارد متر مکعب در روز می رسد گفت ما نه تنها وظیفه تأمین انرژی بلکه وظیفه تأمین منابع مالی دولت را نیز برعهده داریم چنانکه بیش از یک سوم یارانه را ما تأمین میکنیمپرداخت یارانه صادراتی به سیبزمینی |اخبار ایران و جهان
پرداخت یارانه صادراتی به سیبزمینی هیات دولت با پرداخت یارانه صادراتی برای سیبزمینی به منظور صادرات این محصول موافقت کرد کد خبر ۴۷۴۰۰۲ تاریخ انتشار ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۲ - 08 February 2015 هیات دولت با پرداخت یارانه صادراتی برای سیبزمینی به منظور صادرات این محصول موافقتنظر سازمان هدفمندی یارانهها درباره حذف یارانه ثروتمندان |اخبار ایران و جهان
نظر سازمان هدفمندی یارانهها درباره حذف یارانه ثروتمندان رییس سازمان هدفمندی یارانه ها مصوبه حذف یارانه خانوارهای با درآمد بیش از 2 5 میلیون تومان را مبهم دانست و تاکید کرد که اجرای آن موجب اذیت مردم می شود کد خبر ۴۷۴۹۶۲ تاریخ انتشار ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۲ - 13 February 2015 رییوام ازدواج هم به سرنوشت یارانه نقدی دچار شد/ مصطفیپور: همه میگویند نیازمندیم! |اخبار ایران و جهان
وام ازدواج هم به سرنوشت یارانه نقدی دچار شد مصطفیپور همه میگویند نیازمندیم با توجه به تجارب پرداخت تسهیلات در بخش قرضالحسنه سوق دادن این تسهیلات به سمت درآمدزایی افراد می تواند به مراتب کارآیی بالاتری نسبت به پرداخت برای سایر شقوق داشته باشد کد خبر ۴۷۵۹۱۷ تاریخ انتشار ۲واریز یارانه نقدی بهمن؛ فردا شب |اخبار ایران و جهان
واریز یارانه نقدی بهمن فردا شب یارانه مربوط به بهمن ماه ساعت 24 روز سه شنبه 21 بهمن ماه سالجاری به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود کد خبر ۴۷۴۱۱۱ تاریخ انتشار ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۶ - 09 February 2015 یارانه مربوط به بهمن ماه ساعت 24 روز سه شنبه 21 بهمن ماه سالجاری به حساب سرپیارانه نقدی فردا شب واریز میشود |اخبار ایران و جهان
یارانه نقدی فردا شب واریز میشود چهلوهشتمین یارانه نقدی ساعت 24 سهشنبه 21 بهمنماه فردا شب به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود کد خبر ۴۷۴۱۳۲ تاریخ انتشار ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۲ - 09 February 2015 چهلوهشتمین یارانه نقدی ساعت 24 سهشنبه 21 بهمنماه فردا شب به حساب سرپرستوام ازدواج هم به سرنوشت یارانه نقدی دچار شد |اخبار ایران و جهان
وام ازدواج هم به سرنوشت یارانه نقدی دچار شد امروز وام ازدواج نیز مانند پرداخت یارانههای نقدی شده است و 70 میلیون نفر از جمعیت کشور فارغ از آنکه به این پول نیاز داشته باشند یا خیر برای دریافت یارانه ثبت نام کردهاند تسهیلات ازدواج هم همین وضعیت را دارد آیا همه افرادی که تقاضایسادهانگاريهاي مصوبه يارانهاي کمیسیون تلفيق |اخبار ایران و جهان
سادهانگاريهاي مصوبه يارانهاي کمیسیون تلفيق بزرگترين نقد وارد شده بر اين مصوبه به موضوع انتخاب درآمد براي تعيين صلاحيت افراد براي دريافت يارانه برمي گردد بانک هاي اطلاعاتي مناسبي براي شناسايي درآمد افراد وجود ندارد در اين ميان درآمد کارمندان و حقوق بگيران به آساني قابل شناساتوزیع عادلانه با حذف يارانه مصرف بي رويه انرژي |اخبار ایران و جهان
توزیع عادلانه با حذف يارانه مصرف بي رويه انرژي هر پرمصرفي ممکن است پردرآمد نباشد به عنوان مثال خانوارهاي کم درآمدي که از وسايل با کارايي انرژي پايين استفاده مي کنند يا خانوارهاي کم درآمدي که پرجمعيت هستند مصرف انرژي بالايي دارند همچنين خانوارهاي شهري با هر سطح درآمدي در آپارزمان حذف یارانه درآمدهای بیش از 2.5 میلیون تومان |اخبار ایران و جهان
زمان حذف یارانه درآمدهای بیش از 2 5 میلیون تومان کد خبر ۴۷۳۸۵۵ تاریخ انتشار ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۳ - 08 February 2015 جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی روزآمد درباره زمان حذف یارانه خانوارهای با درآمد بیشتر از 2 5 میلیون تومان توضیح دادعقب نشینی دولت از حذف یارانه درآمدهای بالای 2.5 میلیون |اخبار ایران و جهان
عقب نشینی دولت از حذف یارانه درآمدهای بالای 2 5 میلیون عضو کمیسیون تلفیق مجلس از عقب نشینی دولت از حذف درآمدهای بالای دو میلیون و نیم در ماه خبر داد و گفت علی رغم اینکه دولت با این پیشنهاد موافقت کرده بود اما در جلسه چهارشنبه شب با این تبصره مخالفت کرد کد خبر ۴۷۳۰۴۹ تاریخ انتشتوافق نهایی دولت و مجلس برای حذف یارانه ۱۰ میلیون نفر |اخبار ایران و جهان
توافق نهایی دولت و مجلس برای حذف یارانه ۱۰ میلیون نفر دولت و مجلس با توافق نهایی برسر کاهش ۵ هزار میلیارد تومانی مجموع یارنه نقدی سال ۹۴ حذف یارانه حدود ۱۰ میلیون نفر از ابتدای سال آینده را در دستور کار قرار دادند کد خبر ۴۷۲۵۴۱ تاریخ انتشار ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۶ - 04 Februaryبانکها امسال چقدر تسهیلات پرداخت کردند؟ |اخبار ایران و جهان
بانکها امسال چقدر تسهیلات پرداخت کردند مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد نظام بانکی در10 ماه امسال در مجموع 270 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است کد خبر ۴۷۵۸۹۸ تاریخ انتشار ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ - 16 February 2015 مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد نظام باجزئیات نامه جهانگیری به رهبری درباره تامین اجتماعی |اخبار ایران و جهان
جزئیات نامه جهانگیری به رهبری درباره تامین اجتماعی کد خبر ۴۷۴۲۸۵ تاریخ انتشار ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۲ - 09 February 2015 معاون اول رئیس جمهور گفت نامهای را در سالهایی که مسئول نبودم برای رهبری نوشتم و وضعیت نامساعد سازمان تامین اجتماعی را تشریح کردم به گزارش خبرگزار-
اقتصادی
پربازدیدترینها