تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845824878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- طرح های کنارگذر مازندران درکمندکمبود اعتبار یا ضعف مدیریت وبرنامه ریزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح های کنارگذر مازندران درکمندکمبود اعتبار یا ضعف مدیریت وبرنامه ریزی ساری - ایرنا - طرح های کنار گذر در مازندران برغم گذشت سالها از آغاز عملیات اجرایی آن هنوز به اتمام نرسیده و اینک به مشکلی برای همه از مردم محلی تا گردشگرانی که از سراسر کشور به استان سفر می کنند تبدیل شده است.


در حال حاضر معضل ترافیک به خاطر فقدان کمربندی در شهرهای ساری بابل،نشتاورد، عباس آباد، کلارآباد، رامسر ، نور و رویان به جد مشکل زا شده است که به گفته کارشناسان اگر برای آن چاره ای اتخاذ نشود به طور قطع این معضل به بحران تبدیل خواهد شد که گریبان همه را خواهد گرفت.
اغاز عملیات برخی از این کنار گذرها از جمله کنار گذر ساری به 20 سال پیش باز می گردد زمانی که نه ماشین ها این قدر زیاد بود و نه جمعیت ورودی و خروجی به استان تا این اندازه افزایش یافته بود.
نبود مطالعات جامع و صرف هزینه های سنگین در اجرای برخی طرح ها که حیاتی نبوده و نادیده گرفتن طرح های که اجرای ان ضرورت انکار ناپذیر داشت و بی برنامگی و ضعف در اجرای طرح ها و جزیره ای عمل کردن دستگاههای مختلف اجرایی , واقعیت های است که به اذعان بسیاری از کارشناسان زیر ساخت های ارتباطی مازندران را ناکارامد کرده است.
استان مازندران در مسیر استراتژیک استان های شمالی از جمله گلستان و گیلان قراردارد و با پایتخت از طریق سه راه ارتباطی مهم کندوان، هراز و فیروزکوه ارتباط نزدیک دارد . داشتن موقعیت طبیعی و گردشگری باعث شده تا این استان در همه فصول سال حتی زمستان پذیرای گردشگران باشد و این درحالی است که راههای ارتباطی استان بویژه کنار گذر ها اماده بهره برداری نیست.
بنابر امار رسمی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری مازندران تنها در تعطیلات از 18 تا 25 بهمن ماه جاری یک میلیون و 99 هزار و 750 نفر در هتل ،هتل آپارتمان ، کمپ های موقت ،مهمانسراها ،چادر های مسافرتی و منازل استیجاری استان اقامت داشتند و بخش عمده انها با ماشین های شخصی به مازندران سفر کردند.
به اعتقاد جمعی از کارشناسان و مسوولان امر نامناسب بودن وضعیت راه ها، شمار روزافزون خودروها، گسترش شهرنشینی و شهرک سازی ها و تاخیر در تکمیل طرح ها موجب شده تا برخی از کمربندی های موجود نیز کارایی اصلی خود را از دست داده و به جاده های درون شهری تبدیل شدند.
حال پرسش این است که چرا اجرای طرح های زیربنایی این منطقه گردشگرپذیر که از موقعیت جغرافیایی آن استفاده ملی می شود، باید سال ها طول بکشد و با تاخیر عملیاتی شود.
نکته دیگر این که معابر درون شهری این شهرستان متناسب با حجم زیاد خودروهای بومی و جمعیت شناور نبوده و برای رفع این مشکل دیرینه باید راه حل اساسی اتخاذ شود پس نقش مدیریت ها در حل چنین مشکلاتی در هر استان چه می شود؟
"خداکرم جلالی"کارمند بازنشسته راه و ترابری مازندران نداشتن طرح های کنارگذر در شمار زیادی ازشهرهای مازندران از چالش های جدی استان عنوان واضافه کرد:حل چنین مشکلات فراروی استان ، نیازمند نگاه ملی است.
وی با بیان این که استان مازندران مدخل ورود مسافران از پایتخت است، یادآور شد : برای توسعه و تکمیل طرح های کنارگذر استان باید تدابیر ویژه ای در سطح ملی اتخاذ شود.
وی راه های مناسب را یکی از مولفه های توسعه پایدار دانست و افزود : به عنوان نمونه تکمیل آزاد راه تهران - شمال ظرفیت های جدید برای استان ایجاد می کند، بنابراین باید پیش نیازها را فراهم کرد.
استاد رشته برنامه ریزی شهری از دانشگاه آزاد اسلامی استفاده از توانمندی های موجود در هر منطقه را نیازمند برنامه ریزی اصولی و رفع موانع فرارو دانست، گفت : نداشتن کنار گذر های مناسب یکی از مشکلات فراروی مازندران است که برنامه ریزی اصولی و زیربنایی در این ارتباط نشده است.
"روح الله حسنی مقدم" در گفت و گو با ایرنا افزود : مسوولان نباید برای حل این مشکلات زیربنایی استان دست روی دست بگذارند تا اعتباری از راه برسد و بعد اقدام کنند و از سوی دیگر تکمیل این طرح ها بدون توجه ملی امکان پذیر نیست.
وی دلیل مطروحه مبنی بر کمبود اعتبار و مشکل تملیک و آزادسازی اراضی واقع در مسیر را دلیل کارشناسی ندانست و تاکید کرد : حل زودهنگام چنین مشکلاتی نیازمند مدیران کارآمد و برنامه ریز و ناظر و حاضر بر امور را می طلبد.
وی یادآور شد: به طور قطع با بهره برداری از طرح های کنارگذر شهرهای یادشده در مازندران، حدود ‎ 60درصد معضل ترافیک جاده ای استان کاهش خواهد یافت.
این مدرس دانشگاه با اشاره به نقش مهم راه ارتباطی به عنوان شریان اصلی اتصال نقاط مهم به یکدیگر گفت: متاسفانه وضعیت کنارگذرهای مازندران با وجود بخشی از اقدامات انجام شده تاکنون رضایت بخش نیست.
وی وضعیت کنونی راه های ارتباطی در مازندران را قانع کننده ندانست و احداث راه های مواصلاتی اعم از آزادراه ها، بزرگراه ها، راه آهن و...از مهم ترین شاخصه های توسعه یافتگی هر منطقه دانست و گفت: آیا در این استان به این شاخصه ها دست یافته ایم؟
یک عضو شرکت پیمانکاری راهسازی در استان مازندران به ایرنا گفت: شرکت های پیمانکاری بر اساس قرارداد طرح های منعقده را اجرا می کنند و نیازمند توجه بیشتر هستند.
وی که خواست نامش در خبر ذکر نشود، به ایرنا اظهار داشت: برنامه ریزان باید پروژه راهسازی را در مازندران جدی بگیرند و برای متقاعد کردن مسوولان کشور در تامین اعتبار تلاش بیشتری کنند.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی کشور سرعت در عملیات ، کنترل در روند اجرایی و کیفیت را سه عنصر مهم در ایجاد یک راه ایمن و مناسب دانست.
امیر امینی " در بازدید از روند اجرایی پروژه های راهسازی مازندران ازجمله تعریض محور سوادکوه و کمربندی شهرستان بابل،خواستار تسریع هر چه بیشتر در اجرای عملیات راهسازی این استان شد.
وی در ادامه با اشاره به طولانی شدن عملیات اجرای احداث کمربندی شهرستان بابل گفت: پیمانه صبر مردم از روند ساخت کنار گذر بابل لبریز شده که امیدواریم با برنامه ریزی های به عمل آمده و با تلاش مضاعف بتوانیم سرعت قابل توجهی به روند اجرایی احداث کمربندی داده تا مردم بتوانند از خواسته خود برای ایجاد یک راه مناسب و ایمن بهره مند شوند.
عملیات اجرایی پروژه کنار گذر بابل به طول 16کیلومتر از سال 78 آغاز شد و تاکنون شش کیلومتر از آن به صورت غیررسمی مورد بهره برداری قرار گرفت که به علت ارتباط نداشتن با جاده اصلی قائمشهر مورد استفاده خودروهای سنگین قرار نمی گیرد.
کمربندی شرقی و غربی شهر بابل هم به دلیل گسترش شهر نشینی به خیابان های اصلی این شهر تبدیل شده است و به همین دلیل عبور خودروهای سنگین از وسط شهر تا زمان بهره برداری کامل و رسمی از کنارگذر جنوبی اجتناب ناپذیر است.
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور در مازندران با بیان این که اجرای طرح های کنارگذر در این استان با تاخیر آغاز شده است، گفت: با توجه به گردشگری بودن مازندران ضروری بود این طرح ها در این استان زودتر انجام و به اتمام می رسید.
"غلام عباس رستمی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : ترافیک موجود در برخی از شهرهای این استان به دلیل نداشتن کنارگذر برای اهالی و مسافران به مساله ای بغرنج تبدیل شده است.
وی یکی از چالش های عمده فراروی کنارگذرهای این استان را اعتباری دانست و گفت : در صورت تخصیص به موقع اعتبارات موردنیاز، طرح های کنارگذر این استان در یک تا دو سال آینده به اتمام می رسد.
"غلام عباس رستمی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در سال جاری برای مجموع طرح های کنارگذر در نظر گرفته شده این استان 460 میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که تاکنون 300 میلیارد ریال آن تخصیص داده شده است.
وی اظهار داشت : این مبلغ اعتبار تخصیصی با توجه به هزینه بر بودن طرح های موجود و کارهای جانبی، پاسخگو نیست.
وی خاطرنشان کرد : علاوه بر صرف زمان، بخشی اعظمی از این اعتبار برای خرید اراضی و املاک واقع در مسیر طرح های کنارگذر شهرستان های استان هزینه می شود.
رستمی در مورد طرح کنارگذر ساری از مبداء گارد جنگل تا سه راه جویبار که بیش از دو کیلومتر طول دارد، گفت: در 2 سال اخیر فقط بابت خرید اراضی و املاک واقع در این محور 160میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
نماینده شرکت ساخت و توسعه و زیربناهای حمل و نقل کشور در استان مازندران یادآور شد: این نوید را بدهیم که بخش اعظمی از کمربندی ساری که ترافیک کنونی ساری به آن مربوط است تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد : بخش دیگری از کمربندی ساری از سه راهی جویبار تا منطقه گارد جنگل که این مسیر دارای تقاطع های فرعی است باید برای آن فکری اساسی کرد.
رستمی تصریح کرد : در سال های بعد برای تقاطع های غیر همسطح این مسیر از جمله سه راهی جویبار، 22 بهمن ، ارم و شهید قربانی تدابیری اتخاذ می شود.
وی با اشاره به هزینه های کلان صورت گرفته در کمربندی ساری یادآور شد: به طور کلی کمربندی ساری همین حالا در داخل حوزه شهری واقع شده و کاربرد کمربندی ندارد.
وی تصریح کرد : برای حل مشکلات ترافیکی این منطقه علاوه بر این کمربندی ، وزارت راه ، آزاد راهی را در حال احداث دارد که از منطقه هفت تن قایم شهر شروع می شود از تقاطع سمسکنده به اتمام می رسد.
رستمی تصریح کرد: با احداث این آزاد راه دیگر ترافیکی در شهر قایم شهر و ساری نخواهیم داشت که در واقع شرق مازندران از گره کور ترافیکی نجات می یابد.
وی طول این مسیر را 40 کیلومتر و متولی اجرای آن معاونت آزاد راه وزارت راه و شهرسازی اعلام و اضافه کرد: تاکنون چهار کیلومتر این مسیر خریداری شده و خرید بقیه اراضی واقع در مسیر ادامه دارد.
وی افزود : به نظرم اعتبار کلانی که مصروف سه راهی جویبار تا گارد جنگل کمربندی ساری شده بهتر بود در این آزاد راه 40 کیلومتری هزینه می شد چرا که ما تا بخواهیم پل سه راهی جویبار را بزنیم این منطقه جز داخل شهری محسوب می شود.
وی در مورد کمربندی سمسکنده تا گارد جنگل ساری تصریح کرد : این محور تا دو سال آینده با انجام تقاطع غیر همسطح آن به بهره برداری می رسد.
نماینده شرکت توسعه و ساخت زیربناهای حمل و نقل کشور در استان مازندران طول کمربندی از تقاطع سمسکنده تا گارد جنگل را 14 کیلومتر اعلام کرد و گفت: 11 کیلومتر این مسیر اکنون در حال بهره برداری است و برای بهره برداری سه کیلومتر باقی مانده این مسیر 500 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی اظهار کرد: در احداث کمربندی بیرون نقطه شهری با نهادهای منابع طبیعی و زمین های کشاورزی و در محدوده شهری با کوچه و پس کوچه ها، راه های اصلی و فرعی روستایی طرف هستید که در محدوده شهری علاوه بر افزایش هزینه ها، مشکلاتی برای همه ایجاد می شود.
رستمی ترافیک کنونی شهر بابل را نفس گیر و حاد دانست و گفت : کمربندی بابل در واقع یکی از دغدغه های جدی مسوولان ذیربط کشوری و استانی است که سعی دارند به هر شکل ممکن آن را به اتمام برسانند.
وی طول کمربندی بابل را 16 کیلومتر اعلام کرد و بیان داشت : در این طرح تدبیر چنین اتخاذ شد تا یک باند این محور را تا پایان سال به بهره برداری برسانیم تا ترافیک داخل شهر را کاهش دهیم.
وی هزینه موردنیاز برای بهره برداری کامل کمربندی بابل را800 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این طرح در صورت تامین این مقدار اعتبار تا دو سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی ترافیک بابل را یکی از گره های ترافیکی کشور دانست و گفت : ترافیک کنونی شهر بابل برای هر خودروی که از غرب کشور می خواهد به شرق کشور از این مسیر برود نفس گیر است که با راه اندازی این کمربندی هم کشور و مازندران نفس راحت می کشد.
رستمی در خصوص کمربندی محمود آباد تصریح کرد : طول این کمربندی 12 کیلومتر است که در دو قسمت شرقی و غربی در حال اجراست.
وی ادامه داد : شش کیلومتر شرقی این کمربندی که قبل از شهر محمودآباد آغاز می شود از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است.
وی تصریح کرد : در صورت تامین اعتبار مورد نیاز می شود پیش بینی کرد تا شش ماه آینده این شش کیلومتر شرقی نیز به اتمام برسد.
وی شش کیلومتر بعدی این شهر را از خط کناره ساحلی شهر محمودآباد به طرف نور اعلام کرد و افزود : برای اجرای این قسمت کمربندی نیاز به اعتبار داریم که هنوز اجرای عملیات آن شروع نشده است.
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در استان مازندران گفت: اگرچه طرح کمربندی محمودآباد در برنامه اولویت کاری ما نبوده ولی در سال جاری 10میلیارد ریال اعتبار برای خرید زمین های واقع در این محور ارتباطی هزینه شده است.
رستمی کمربندی شهرستان نور را از دیگر طرح های در دست اقدام این شرکت برشمرد و گفت : طول این کمربندی چهارکیلومتر است که سه و نیم کیلومتر آن به اتمام رسیده است ولی در انتهای این مسیر به طول 500 متر با مشکل خرید املاک مردم برخورد کردیم که این مشکل نیز در صورت تامین اعتبار حل می شود.
وی افزایش قیمت زمین در این منطقه را یکی از دلایل تاخیر خرید اراضی واقع در این محور اعلام کرد.
وی کمربندی نوشهر را از دیگر طرح ها برشمرد و گفت : کار این کمربندی به طور کلی به اتمام رسیده ولی در برخی از تقاطع آن نظیر کشک سرا قرار است پل دوم را در این منطقه احداث کنیم.
وی در مورد تقاطع "نیرنگ" کمربندی نوشهر تصریح کرد : قرار بود این منطقه پل احداث شود که مسوولان محلی توافق نکردند و اکنون هیچ برنامه ای در این محور نداریم.
وی در مورد پل بزرگ چالوس تصریح کرد : پل بزرگ چالوس را تمام کردیم فقط روسازی و کف پل و برخی از کارهای دیگر مربوط مانده که تا آخر امسال به اتمام می رسد.
به گفته رستمی این شرکت در شهرستان های رامسر، تنکابن و عباس آباد پروژه ای به جز یک الی دو پل، در دست اقدام ندارد.
وی بر لزوم افزایش اعتبارات احداث کنارگذرهای استان مازندران تاکید کرد و گفت : معتقدم اجرای طرح کنارگذر در این استان گردشگرپذیر با تاخیر شروع شده ولی اکنون می توان با تخصیص اعتبارات مورد نیاز و بهره برداری زودهنگام طرح، گذشته را جبران کرد.
وی یادآور شد : به طور کلی در یک الی دو سال اخیر به راه های این استان توجه جدی شده و اگر این روند همینطور ادامه داشته باشد می توان به دورنمای بهره برداری طرح ها امیدوار بود.
وی با اشاره به کمبودهای اعتبار فراروی این طرح ها تاکید کرد : یا باید مبلغ اعتبار ردیف یاد شده افزایش یابد و یا جداگانه برای هر طرح کنارگذر ردیف اعتباری خاص در نظر گرفته شود.
وی در مورد کارکرد پیمانکاران در حال فعالیت طرح های کنارگذر در این استان گفت : درست است در این بخش نیز مشکلاتی نیز داریم ولی مشکل اصلی ما نیست زیرا اگر بحث مالی حل شود این مشکلات نیز رفع خواهد شد.
رستمی همچنین خواستار تعامل و همکاری بیشتر نهادهای شهری و استانی در اجرای طرح کنارگذر شد و گفت: همکاری نکردن برخی از نهادها با این شرکت در تاخیر اجرای این پروژه ها بسیار موثر است.
وی تعامل استانداری با این شرکت را در اجرای این پروژه ها خوب دانست و افزود : مسوولان استانداری مازندران طرح های کنارگذر را به خوبی رصد می کنند که این هم افزایی قبلا نبوده است.
وی تاکید کرد : نتایج این انسجام و هماهنگی و همکاری نهاد در اجرای پروژه ها هم به نفع مردم و منطقه است که به آن امیدوارم.
وی گفت : ضروری است با برنامه ریزی و تلاش بیشتر کاری کنیم که تا در آینده نگویند کاری در این بخش صورت نگرفت باید اجرای این طرح های زیربنایی شتاب بیشتری بگیرد زیرا اگر چنین راهبردی اتخاذ نکنیم شهرهای استان تا دو سال آینده به خاطر ترافیک قفل می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مازندران با تاکید بر تسریع در عملیات اجرایی پروژه ها ، خواستار توجه ویژه و ملی به راههای مازندران توسط مسؤلین ارشد کشوری شد.
حیدر نوروزی به اهمیت راه های این استان اشاره و عنوان کرد : ارتقاء و ایمن سازی راه های ارتباطی مازندران می تواند عامل مهمی در جهت شکوفایی و جذب گردشگر در این استان باشد.
کارشناسان راهسازی در استان معتقدند که حال بخش عمده مشکلات طرحهای کنار گذر مازندران شناسایی و اقدامات اجرایی نیز اغاز شده و بهتر است چاره اساسی برای بهره برداری هر چه زودتر این کنار گذرها که نیاز حیاتی استانی و ملی است اندیشیده شود.
به اعتقاد این کارشناسان با تبدیل شدن جاده هراز و فیروزکوه به ازاد راه در یک تا دوسال اینده و نیز بهره برداری از بزرگراه تهران شمال, راههای درون شهری و کنار گذر های استان مازندران با چند برابر بیشتر از زمان فعلی با ورود مسافر و ماشین روبرو و در واقع قفل خواهند شد. ک4
6026/1899
گزارش : جانعلی فتحی



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن