واضح آرشیو وب فارسی:استان نیوز: با وجود اینکه بردخون قطب اصلی تولید گوجه فرنگی در استان بوشهر است اما با کاهش قیمت گوجه، کشاورزان با مشکلات متعددی مواجه شده و خانهنشین شدند.
استان نیوز: هزار هکتار از اراضی کشاورزی در بخش بردخون زیر کشت گوجه فرنگی رفته که هزینه تولید آن در هر هکتار برای کشاورز 120 میلیون ریال هزینه دارد اما این روزها تپههایی از گوجه در مزارع ایجاد شده که مشتری ندارد و کشاورزان با حسرت به آن نگاه میکنند. شهر بردخون این روزها شاهد برداشت محصول گوجه فرنگی است اما عدم مدیریت در بازاریابی و فروش این محصول در کنار کمبودهای دیگر در زمینه برداشت و دلالبازیها روزگار کشاورزان را سیاه کرده است.
عدم وجود بازار مناسب، موجب کاهش قیمت گوجه شده است افزایش بیرویه هزینههای تولید از جمله نرخ سم، کود، کارگر و سایر نهادههای کشاورزی از یک طرف و سر رسید اقساط وامهای کشاورزان از سوی دیگر آنان را با مشکلات فراوانی روبرو کرده، این در حالی است که پایه اقتصاد، کشاورزی قلمداد شده، آن هم در منطقهای مانند بردخون که قطب کشاورزی استان در زمینه کشت محصول خارج از فصل گوجه فرنگی است. علی چوبینه یکی از کشاورزان بردخونی در گفتوگو با ما اظهار داشت: یکی از دلایلی که باعث کاهش شدید قیمت محصول گوجه فرنگی در بردخون شده عدم وجود بازار مناسب برای عرضه و فروش گوجه فرنگی است که موجب خانه نشینی کشاورزان شده است. محمد احمدی یکی دیگر از کشاورزان بردخونی میگوید: متاسفانه در این منطقه با وجود بیش از 4 هزار هکتار اراضی گوجه فرنگی هیچگونه صنایع تبدیلی گوجه فرنگی در آن پیشبینی نشده و بازار داخلی جوابگوی تولید عظیم محصول گوجه فرنگی نیست و اگر صنایع تبدیلی در این منطقه وجود داشت حداقل هزینه تمام شده تولید محصول به کشاورزان بر میگشت، اما اکنون با این وضعیت نه تنها هزینه تمام شده نصیب کشاورز نمیشود بلکه متحمل خسارت و بدهی سنگین نیز میشود زیرا با احتساب هزینه پول کارگر، سم، کود، آب و برق باید پولی اضاف بر قیمت فروش گوجه خرج شود. تدبیری برای کاهش قیمت گوجه اندیشیده نشده است حسن فولادی یکی دیگر از کشاورزان به خبرنگار ما گفت: این موضوع مربوط به امسال نیست و هر ساله شاهد کاهش قیمت محصول گوجه فرنگی در زمان برداشت هستیم که تدابیری جدی برای این موضوع مهم در این سالها اندیشیده نشده و اگر این روند پیش برود امسال هزاران تن گوجه فرنگی کشاورزان در زمین کشاورزی تبدیل به رب میشود و تنها چیزی که برای کشاورزان میماند روزگار سیاه بدهیهای سنگین است. حمید واعظ دیگر کشاورز بردخونی نیز گفت: بازار داخلی توان عرضه گسترده گوجه فرنگی را ندارد و دولت باید برای حل این مشکل در بلند مدت به فکر احداث صنایع تبدیلی و فرآوری در منطقه باشد زیرا با ایجاد این صنایع هزینههای کشاورزان در زمینه حمل محصول، هزینه خرید سبد، هزینه کارگر کاهش مییابد و سودش نصیب کشاورز میشود. وی عنوان کرد: با احداث این صنایع و خرید گوجه فرنگی کشاورزان توسط متولیان این صنایع حداقل هزینه تمام شده تولید کشاورزان تامین خواهد شد و محصول بر روی دست کشاورز نمیماند زیرا در این وضعیت با فروش هر کیلو گوجه فرنگی به قیمت 100 تومان و کمتر با هزینههای گزاف حمل محصول، هزینه کارگر، هزینههای سرسامآور کود، سم و سایر نهادههای کشاورزی بدهی سنگین کشاورزان دستاورد تولید خام محصول و عرضه خام آن به بازار خواهد بود.
مسئولان دغدغه کشاورزان را درک کنند حسین کلبی یکی دیگر از کشاورزان عنوان کرد: مسئولان این صدا را بشنوند زن و مرد و کودک و جوان در سرما و گرما زحمت میکشند و عرق میریزند و گرما و سرما را تحمل و دعا میکنند محصولشان به دست بیاید اما به جای خوشحالی در زمان برداشت تازه غم و غصه کشاورزان شروع میشود. وی افزود: مسئولان استانی و کشوری دغدغه اصلی کشاورزان را درک کنند و از نزدیک ببینند حاصل زحمات یک ساله مردم چیست و از نزدیک غم و غصه کشاورزان را مشاهده کنند زیرا گوجهای که در برخی اوقات سال در برخی نقاط کشور به کیلویی 10 هزار تومان میرسید اکنون وضعیت محصول طوری است که کشاورزان با کمترین قیمت آن هم با هزار التماس و منت میفروشند و کسی حاضر نیست از آنان خرید کند. گزارش: نامجو زحمتکش - فارس
27
/11
/1393
ساعت : 20:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: استان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]