واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاردار غیر مقیم انگلیس : به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای برای طرفین سود بخش است کاردار غیر مقیم انگلیس در ایران گفت:حل مسائل موجود در مذاکرات هسته ای و به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و گروه 1+5 می تواند برای هر دو طرف مذاکره کننده بسیار سودبخش باشد.
به گزارش ایرنا "آجی شارما" ، دوشنبه در دیدار با استاندار فارس در شیراز ، ابراز امیدواری کرد که ظرف ماه های آینده شاهد به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و گروه 1+5 باشیم.
وی در بخش دیگری ازمطالب خود اظهار کرد: تمایل داریم که شناخت بیشتری نسبت به استان فارس و ظرفیت ها و توانمندی های آن و همچنین زمینه های همکاری اقتصادی با این استان پیدا کنیم و این سفر را نیز با همین هدف انجام داده ایم.
استاندار فارس هم در این دیدار با اشاره به این که جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی تاکنون خود همواره از بزرگترین قربانیان تروریسم در جهان بوده گفت: نقش ایران به عنوان یک کشور قدرتمند، در زمینه مبارزه با تروریسم در منطقه بسیار اثرگذار و غیر قابل انکار است.
سید محمد احمدی، بیان داشت: امروز شرایط در عرصه بین الملل دچار تحولاتی شده و همه باید با شیوه ها و رویکرد جدیدتری یکدیگر را ببینیم.
وی ادامه داد: تمام ملت ها دارای حقوقی هستند که باید محترم شمرده شود و اگر درک همه ما از یکدیگر درست و منطقی باشد، در چنین فضایی تصمیم گیری بسیار آسان تر خواهد بود.
استاندار فارس، با اشاره به نقش و جایگاه کشور انگلستان در معادلات بین المللی بیان کرد: این کشور می تواند به عنوان یک قدرت تاثیرگذار، در اتحادیه اروپا و جامعه بین الملل نقش سازنده تری ایفا کند.
وی ادامه داد:جمهوری اسلامی همواره به دنبال هم افزایی و گسترش روابط با تمام کشورهای جهان بوده است اما براین باوریم این کار باید همراه با احترام و حفظ منافع و حقوق متقابل انجام شود.
استاندار فارس، نقش دیپلمات ها را در گسترش روابط کشورها بسیار موثر و مهم توصیف کرد و افزود: وجود فراز و نشیب در روابط کشورها امری طبیعی است اما درها برای گسترش روابط هیچگاه بسته نیست.
وی گفت: امیدواریم با فراهم شدن زمینه گسترش روابط بین دو کشور ایران و انگلیس، هرچه زودتر شاهد بازگشایی سفارت بریتانیا در ایران باشیم.
استاندار فارس اظهار کرد: از آنجا که امروز دنیا به مدد فناوری های نوین ارتباطی و گسترش فضای مجازی تبدیل به یک دهکده جهانی و خانه ای شیشه ای شده، هیچ چیز پوشیده ای نمی تواند وجود داشته باشد و انسان ها و ملت ها نمی توانند نسبت به یکدیگر بی تفاوت باشند.
احمدی، در بخش دیگری از سخنان خود، فارس را از نظر تقسیمات کشوری بزرگترین استان کشور دانست و ادامه داد: وجود امکانات و توانمندی های صنعتی، معدنی، کشاورزی ، نفت، گاز و پتروشیمی، زمینه مناسبی برای همکاری های مشترک فراهم کرده است.
وی اظهار کرد: همچنین با توجه به وجود اماکن و آثار تاریخی همچون تخت جمشید و پاسارگاد در این استان چهار فصل، در زمینه گردشگری و جذب توریسم نیز می توان همکاری های خوبی داشت.
استاندار فارس ادامه داد: بی تردید، با حذف تحریم ها، زمینه های همکاری بسیار گسترده تر خواهد بود.
احمدی، با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای گسترش خطوط ریلی در فارس افزود: اجرای خطوط راه آهن شیراز به بندرعباس، بوشهر و خوزستان از جمله برنامه هایی است که از طریق فاینانس (سرمایه گذار خارجی) قابل اجراست.
وی اضافه کرد: در حوزه پزشکی نیز استان فارس دارای امکانات و توانمندی هایی است که زمینه حضور توریست سلامت را در این استان فراهم کرده است.
روابط ایران و بریتانیا از اوخر دوران ایلخانیان در ایران و ادوارد ششم، در بریتانیا شکل گرفت.
در برخی از مقاطع تاریخی ایران، روابط دوجانبه میان دو کشور در بالاترین سطح قرار داشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، روابط میان ایران و انگلستان دچار بحران و تنش شد.
در زمان دولت های نهم و دهم، روابط ایران با بریتانیا نسبت به سال های پیش از آن بیش از پیش به سردی گرایید.
به باور برخی تحلیلگران، حادثه حمله به سفارت انگلیس در تهران در سال 2011، به سرد شدن این روابط دامن زد.
اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، این روابط به مرور در حال بهبود و بازسازی است و هر دو دولت مایل به عادی سازی روابط هستند.
رابطه ایران و انگلیس در حال حاضر در سطح کاردار غیرمقیم قرار دارد و سفارت انگلیس در تهران همچنان تعطیل است.ک/2
6122 /6118
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]