تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832612082




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مردم نمی‌دانند نباید از فیلم‌ خوب استقبال کنند؟!


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا مردم نمی‌دانند نباید از فیلم‌ خوب استقبال کنند؟!
نقد فیلم "ایران برگر"
چرا مردم نمی‌دانند نباید از فیلم‌ خوب استقبال کنند؟! ایران‌برگر فیلم قابل احترامی است که به رغم انتخاب زبان طنازانه و گاهی هجوآمیزش، هیچگاه به هزل‌گویی و لودگی درنمی‌غلطد.


گروه سینما وهنر فرهنگ نیوز ، محمدرضا وحیدزاده : فیلم ایران‌برگر داستان طنازانه‌ای از یک روستای کوچک است که مردمانش با کاندیداتوری دو تن از اهالی روستا در انتخابات، درگیر حوادثی جالب می‌شوند. حضور این فیلم در کنار فیلم‌های دیگری مثل رخ دیوانه و عصر یخبندان، برای بار چندم پیام رویگردانی دوستداران سینما را از آثار مأیوس و دلمردۀ شبه‌روشنفکری و استقبال آن‌ها از سینمای زنده و پرنشاط، به گوش آن‌ها که باید رساند.
 
ایران‌بگر داستان مفرحی است از ماجراهای یک روستا که در آن یک گروه فیلمساز برای ساخت مستندی وارد روستا می‌شوند؛ اما حضور نامتجانس و بیگانۀ آن‌ها اهالی را نگران می‌کند. تا آنجا که گروهی از جوانان روستا برای اطلاع از دلیل سفر این گروه فیلمساز، آن‌ها را به بند می‌کشند. همزمان با این گروه، دو نفر دیگر با عنوان مشاور وارد روستا می‌شوند و تلاش می‌کنند دو تن از اهالی معتبر و خوش‌نام روستا را برای شرکت در انتخابات ترغیب کنند. با اعلام کاندیداتوری این دو نفر، در میان اهالی، گروه‌بندی‌ها و صف‌آرایی‌هایی شکل می‌گیرد که حوادث و درگیری‌هایی را در پی دارد. در ادامه با گرم‌تر شدن تنور رقابت، هر یک از دو طرف سعی می‌کنند با روش‌هایی اقدام به رأی خریدن کنند و حتی از همان گروه فیلم‌برداری نیز به نفع خود بهره جویند. اما در پایان با اطلاع مردم از آنچه به نفع سرنوشت روستایشان است، کاندیدای سومی که فرد سالم‌ و کم‌حاشیه‌تری است به عنوان نمایندۀ مردم انتخاب می‌شود.
 



 
ایران‌برگر فیلم قابل احترامی است که به رغم انتخاب زبان طنازانه و گاهی هجوآمیزش، هیچگاه به هزل‌گویی و لودگی درنمی‌غلطد. هم انتقادهای صریح و آشکار به بسیاری از کاستی‌ها و ناراستی‌های سیاسی‌ و اجتماعی در کشور دارد و هم دامن خود را به تخریب و سیاه‌نمایی بی‌اثر نمی‌آلاید. هم داعی به ارزش‌های اصلی جامعه و اصول ملی است و هم روایتش به گُل‌درشت‌گویی و حرف‌های شعاری نمی‌انجامد. شاید از اصلی‌ترین راه‌های این حفظ تعادل را بتوان بیان طنزگونۀ فیلم دانست؛ بیانی که البته از سوی برخی از منتقدان گاهی با انتقادهایی نیز روبرو شده و زبان فیلم را در تعارض با اصول اولیۀ سینما معرفی کرده است. حقیقت آن است که ایران‌برگر از این زاویه شباهت‌های بسیاری به برخی از طنزهای نودشبی تلویزیونی یافته است و حتی گاهی صحنه‌هایی از آن می‌تواند سریالی مثل «برره»، ساختۀ مهران مدیری را به ذهن متبادر سازد. به بیان دیگر تکثر آدم‌های تیپیکال و خالی بودن جای شخصیت در فیلم و همچنین عدم تبعیت خط داستان از منطق روایت سینمایی، این اثر را از تبدیل شدن به یک اثر سینمایی چهاردانگه دور ساخته است. اما اگر از زاویه‌ای دیگر سینما را محدود به این چارچوب‌های بسته نسازیم و معیار سنجشمان در ارزیابی یک فیلم توان قصه‌گویی آن فیلم و همراهی کامل مخاطب با آن تا لحظۀ آخر باشد، باید ایران‌برگر را یک فیلم موفق بدانیم. ایران برگر فیلمی است که چه با پرسوناژ و چه با تیپ، مخاطبش را پای پردۀ نقره‌ای و روی صندلی تا پایان می‌نشاند و بدون لکنت همۀ آنچه را که قصد کرده است، روایت می‌کند.
 



 
نکتۀ مهمی که در خصوص این فیلم باید مورد توجه قرار داد، بیان استعاری یا نمادگرایانۀ آن است. در این فیلم شخصیت‌ها و موقعیت‌هایی وجود دارد که به شدت ظرفیت تأویلی دارند و می‌توانند استعاره‌ای باشند از برخی مصادیق در جامعۀ امروز. به عنوان مثال دعوای دو تن از بزرگان روستا، تداعی‌گر مناسبات مبان برخی از احزاب سیاسی در کشور است و برخی از خلقیات اهالی روستا می‌تواند نمادی از رفتارهای غلط مردم جامعه باشد. اما همانند بسیاری از آثار مشابه، مشکل آنجا سر بر خواهد آورد که بخواهیم تک تک آدم‌ها و اتفاقات داخل روستا را استعاری تفسیر کنیم. در حالی که ممکن است بسیاری از آن‌ها معنایی وسیع‌تر و سیال‌تر از مطابقت با یک مصداق مشخص در جهان واقعی داشته باشند. به عنوان مثال برخلاف دو کاندیدای اصلی، کاندیدای سوم اصلاً ظرفیت تأویل ندارد و حضور او در فیلم بیشتر جهت نمایش ایده‌آل مطلوب است. همچنین است نقش پیرِ تارکِ دنیایی که در پایان فیلم وارد قصه می‌شود و تلاش مخاطب برای رمزگشایی از او می‌تواند او را به بیراهه بکشاند. چه بسا این نقش را نیز باید نه در متن جامعۀ امروز، که در هاله‌ای از مفاهیم و معانی فرهنگی و اساطیری جستجو کرد.  
 
ایران‌برگر البته تفاوت‌های دیگری نیز با سریالی مثل برره دارد. در این فیلم بر خلاف موارد مشابه، هیچگاه چهرۀ روستاییان و به تعبیر دیگر فرهنگ‌های محلی در برابر چهرۀ نمایندگانی از شهر، تخریب و تحقیر نشده است. شوخی‌های این فیلم همۀ اقشار را در بر می‌گیرد و شامل نمایندگانی از جامعۀ مدرن شهری نیز می‌شود. بر خلاف برره که عمدۀ بار طنز خود را بر روی تعارض جهان منطقی و عاقلانۀ مرد تبعیدی و جهان بدوی و غیر متمدن اهالی روستا سوار کرده بود. حتی با بازخوانی مفهوم غذایی به نام «ایران‌برگر» در داستان و تفاوت آن با همبرگر، می‌توان نگاه فیلم را به فرهنگ‌های محلی و بومی نگاهی کاملاً احترام‌آمیز و چه بسا ستایشگر یافت.
 



 
آخرین نکته‌ای که می‌توان دربارۀ این فیلم به آن اشاره کرد، شجاعت و حریت فیلم در نقدی است که به حوادث سیاسی سال‌های اخیر دارد و تفسیری که فیلم از اتفاقی مثل فتنۀ هشتاد و هشت ارائه کرده است؛ بدون ترس از هو شدن و بایکوت شدن از سوی هم‌قطارانی که دست بر قضا در موارد مشابه اثبات کرده‌اند ید طولایی در این‌ نوع رفتارها دارند. ایران‌برگر فیلم ارزشمندی است که با اتخاذ موضعی مستقلانه و البته آزادمنشانه، در بیانی طنز‌آمیز حوادث ناخوشایند پایان دهۀ هشتاد را مورد بازخوانی قرار می‌دهد و البته با نگاهی امیدوار و دغدغه‌مند به آینده، تصویری روشن از مسیر پیش روی کشور ترسیم می‌کند.




93/11/27 - 12:49 - 2015-2-16 12:49:50





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن