محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846170355
- رکن چهارم دموکراسی و واقعیتی به نام عدالت زمینی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رکن چهارم دموکراسی و واقعیتی به نام عدالت زمینی تهران-ایرنا-رسانه ها می توانند با راهکارهای ترغیبی ـ تبلیغی مانند معرفی و تجلیل از عدالت خواهان، طراحی و ترویج الگوهای جذاب و موثر،تقبیح مصادیق تبعیض و بی عدالتی و تبیین آثار عدالت، در این مسیر گام بردارند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، عدالت واژه ای است پر رمز و راز که برای پی بردن به معنای حقیقی آن باید شبانه روز در جستجوی اصل و حقیقت این امر تلاش کرد؛ چرا که عدل نیز از صفات دیگر پروردگار جهانیان و پی بردن به ذات حقیقی آن نیازمند مشقات فراوان است.
انسان از همان بدو شناخت خویش با واژه عدالت آشنا می شود؛ اما این شناخت کامل نبوده و نسبی است و هر فردی با دیدگاه خود بدان می نگرند.
در ادبیات طنز گاهی مواردی پیدا می شود که در اصل سنخیتی با واقعیت ندارد؛ اما چون اغلب افراد بینش و بصیرت لازم را ندارند؛ با نگاهی به نیمه خالی لیوان، تحریف های فکاهی را با واقیعت یکی می پندارند.
خداوند عادل است و جهان را بر مبنای عدالت آفریده است، روزی مردم را اندازه گیری فرموده و از روی عدالت به هر کدام نصیبی از وسعت رزق و تنگدستی داده است، جز به عدالت فرمان نمی دهد و به ستم پاداش کسی را ضایع نخواهد کرد.
البته برخی بر این باور نبوده و گاهی اصل آن را قبول ندارند و برخی آن را نسبی می پندارند و بر این باورند که بر این امر در هر جامعه ای متفاوت بوده و در هر زمان هم به گونه ای است؛ پس عدالت نمی تواند یک دستور مطلق داشته باشد و بنابراین هیچ مکتبی نمی تواند یک دستور مطلق بدهد و بگوید این عدالت است و باید همیشه و همه جا اجرا شود؛ حداکثر می تواند برای زمان و مکان خودش دستور عدالت بدهد.
یک معنای عدالت برابری است؛ اما باید در نظر داشت مقصودمان از مساوات چیست؟ مساوات در چه؟ در نظر برخی این امر بدان معناست که تمام افراد بشر از لحاظ تمام نعمت هایی که داده شده است در یک سطح زندگی کنند.
یعنی معنای مساوات این است که تمامی افراد یک جور غذا به دست آورند و همه به یک میزان ثروت داشته باشند، همه مردم به یک گونه خانه و مسکن داشته باشند، همه مردم از چیزی که آنها موجب سعادت می نامند به طور مساوی بهره مند شوند و غیره..
عدالت یعنی همه مردم از چیزهایی که موجبات سعادت است؛ برابر داشته باشند؛ اگر ما عدالت را این گونه معنا کنیم، درست نیست و به قول استاد شهید مطهری این عدالت صحیح نبوده بلکه ظلم است.
به این دلیل که این گونه عدالت امکان پذیر نیست از این نظر که بعضی از موجبات سعادت چیزهایی است که در اختیار ما است و بعضی دیگر در اختیار ما نیست و نمی توانیم آنها را برابر کنیم.
برای اینکه موجبات سعادت، همه اش ثروت، مرکب، غذا و این نوع چیزها نیست؛ اینها قسمتی از موجبات سعادت است.
ارسطو معتقد است؛ «موجبات سعادت 9 چیز است؛ سه چیز از موجبات سعادت در بدن است، سه چیز هم در روح انسان و سه چیز که در خارج از بدن و روح یعنی خارج از وجود انسان است."
آن سه چیز که در بدن انسان است، سلامتی، قدرت و نیرومندی که جمال و زیبایی به شمار می رود.
آن سه چیز از موجبات سعادت که در روح انسان است نیز عدالت، حکمت و دانش و سوم شجاعت است که به معنای زور بازو نیست بلکه به معنی قوت قلب است.
اما سه چیزی که در خارج از وجود انسان است که نه در بدن و نه در روح است، مال و ثروت پست و مقام و سوم از نظر قبیله و فامیل است که ارزش این موجبات سعادت همه به یک صورت نیست.
پس اگر بخواهیم عدالت را یعنی موجبات سعادت را بالسویه بین مردم تقسیم کنیم در بعضی موارد امکان پذیر نیست؛ مثلا مال و ثروت و آن چیزهایی را که از مال و ثروت به دست می آید می توان به طور مساوی تقسیم کرد اما همه که اینها نیست.
به عنوان مثال آیا پست ها را می توان بالسویه تقسیم کرد؟ تمام مردم که نمی توانند علی السویه دارای مقام هایی مساوی باشند؛ یا اینکه احترام و محبوبیت و یا فرزند داشتن را نمی شود به مساوات تقسیم کرد.
این ایراد را می توان به گونه ای رد کرد و آن اینکه بگوییم مساوات را لااقل در اموری که در اختیار بشر است برقرار می کنیم؛ یعنی در مسایل اقتصادی و در هر چیز که مربوط به جنبه های اقتصادی است مساوات باشد.
باز پاسخ این است که این خودش عین بی عدالتی است؛ آیا در خلقت همه افراد از لحاظ استعداد و امکانات مساوی آفریده شده اند ؟ دارای استعداد فکری و مغزی مشابه هستند ؟ آیا استعداد هنری همه مثل یکدیگر است ؟
بنابراین اگر ما عدالت را به معنای مساوات بگیریم و مساوات را به معنای برابر کردن افراد در پاداش ها و نعمت ها، اولا شدنی نیست؛ ثانیا ظلم و تجاوز است و عدالت نیست؛ ثالثا سبب تخریب اجتماع است؛ چرا که در طبیعت میان افراد تفاوت است.
در اغلب جوامع بشری که در آنها ادیان الهی وجود دارند تمامی افراد منتظر منجی هستند تا عدالت کامل را به جهانیان عرضه کنند که این امر در مکتب شیعه با ظهور امام زمان (عج) تحقق خواهد یافت و بر این اساس تا قیام ایشان نمی توان عدالت آسمانی را در زمین پیاده کرد و فقط گاهی می توان بخش هایی از آن را که در اختیار انسان است ترویج کرد.
عدالت، خوشبختی، آزادی، رفاه و غیره واژه هایی هستند که نمی توان معنای دقیقی برای آنان در یک یا چند سطر بیان کرد مگر اینکه با روش فلسفه و منطق بدان ها نگریست که این امر هم مستلزم تالیف چندین کتاب است.
عدالت، آزادی و بهبودی اقتصاد 3 مولفه ای است که در قرون اخیر و با پیدایش کشورهای به ظاهر دموکراتیک، رواج بیشتری پیدا کرده و به طور معمول نیز این سه امر به صورت چرخه ای در انتخابات این کشورها بیان می شود؛ به گونه ای که اگر در یک دوره تاکید کاندیدایی بر ترویج عدالت و برابری باشد در دوره بعدی شعارها بر مبنای بهبود اقتصادی و رفاه و در دوره بعدی به گسترش آزادی شهروندان خواهد بود و این چرخه تداوم خواهد داشت.
این شعارهای کاندیداهای انتخاباتی هم اکنون در جهان معاصر با رسانه ها بیشتر به گوش شهروندان می رسد و همین امر گواه جایگاه مهم رکن چهارم دموکراسی است.
رسانه ها در دنیای کنونی به مثابه چشم و گوش افکار عمومی هستند که مطالب را برای آنان بازگو می کنند، اما همانگونه که پیشتر نیز گفته شد عدالت و تحقق کامل آن هیچگاه محقق نخواهد شد و رسانه ها نیز در این زمینه همچون دیگر موارد نمی توانند نفش موثری ایفا کنند.
البته رسانه ها این توانایی را دارند که با آموزش، آگاهی و اطلاع رسانی جوامع بشری را برای احترام به حقوق همدیگر آشنا سازند و یا اگر در جایی ظلمی شده آن را به مثابه پروژکتوری پرنور از دل ظلمات جامعه نشان داده و خواستار احقاق حق و حقوق مظلومان باشند.
رسانه ها می توانند از مسوولان و سیاستمداران بازخواست کنند و با نقد اعمال و رفتارشان آنان را تحت نظر قرار دهند اما نباید این انتظار را از آنان داشت که بتوانند عدالت کامل و الهی را در جوامع بازنمایی کنند.
رسانه ها می توانند با تقویت باورها و اعتقادات دینی، رواج فرهنگ برابری افراد جامعه، آگاه سازی مردم از حق و حقوق اجتماعی خود، بیان قوانین و ترویج قانون گرایی، شفاف سازی و روشنگری درباره وضعیت اجتماعی ـ سیاسی و اقتصادی، اثبات کارآمدی ملاک های اسلام برای ساماندهی عدالت و پاسخ گویی به شبهات در دنیای کنونی موثر واقع شوند.
همچنین رسانه ها می توانند با توجیه افکار عمومی درباره مجازات مفسدان، انعکاس مناسب اخبار و تصاویر مربوط به مجازات مجرمان، حمایت از گروه ها و دستگاه های مسئول مبارزه با فساد، اعتلای امر به معروف و نهی از منکر و تذکر ضعف ها و نقایص و ارائه پیشنهاد به دستگاه های دولتی نفش موثری ایفا کنند.
البته رسانه ها باید اصولی مانند بی طرفی، حقیقت گویی و انعکاس واقعیت ها، عدالت و انصاف و حفظ آبرو و حرمت افراد و نهادها را رعایت کنند و در مقابل از برخی امور مانند ایجاد ناامیدی در جامعه، اشاعه فحشا، ایجاد اختلاف و تفرقه افکنی بپرهیزند تا فعالیت هایشان در این عرصه بازده خوبی داشته باشد.
رسانه ها باید با تمام توان برای ترویج و اجرایی کردن عدالت اجتماعی، برنامه ریزی و برنامه سازی کنند؛ زیرا تحقق عدالت در جامعه آثار فردی و اجتماعی بسیار مثبتی به همراه خواهد داشت.
رسانه در حوزه فردی نیز، زمینه رشد و تعالی اخلاقی و معنوی مردم را فراهم می سازد و جامعه را از وجود فساد اخلاقی، ناراحتی های روحی، تنش، فقر، محرومیت و...، در امان نگه می دارد و آرامش روحی و روانی را برای مردم به ارمغان می آورد.
اگر در حوزه اجتماعی نیز عدالت در جامعه اجرا شود، قلب ها به سوی زمامداران جذب و عقده ها از دل گشوده می شود که این سبب تضمین استحکام ارکان دولت و پیوند محکم آن با ملت می شود و آن را از هرگونه سقوط و آسیبی، دور می سازد.
حجت الاسلام سیدحمیدرضا موذن به خبرنگار ایرنا می گوید: برخی فکر می کنند عدالت به معنای مساوی بودن همه افراد بوده، در حالی که عدالت به معنای این است که هرچیزی در جای خود قرار داده شود.
این کارشناس دینی می افزاید: عدالت یک واژه گسترده است که اگر بخواهیم بحث عدالت اسلامی را توضیح دهیم؛ می توانیم در همه زمینه ها مانند عدالت سیاسی، عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی، عدالت در خانواده و سایر مباحث آن را مطرح کنیم.
وی با بیان اینکه مساجد یکی از رسانه های کهن مسلمانان به شمار می رود، ادامه داد: با توجه به این که مسجد محل حضور نمازگزاران در سطوح مختلف است، ضروری به نظر می رسد تا دیدگاه های نظری عدالت اسلامی با یک برنامه ریزی مشخص از سوی ائمه جماعات که نقش اول را در این زمینه دارند، بیان شود و سپس کارشناسان و مربیان مباحث عدالت را برای مومنین و نمازگزاران مطرح کنند.
موذن تاکید کرد: مساجد می توانند نقش موثری در بیان دیدگاه های نظری عدالت اسلامی و پیشرفت داشته باشند.
به امید روزی که عدالت گستر حقیقی، حضرت حجت بن الحسن العسکری (عج) قیام کند و عدالت واقعی را در جهان محقق سازد، ان شاءالله تعالی.
فراهنگ**9187**1027
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
در گفتوگو با فارس مطرح شد برنامه چهارمین دوره اردوهای استعدادهای درخشان قرآنی+ اساتید
در گفتوگو با فارس مطرح شدبرنامه چهارمین دوره اردوهای استعدادهای درخشان قرآنی اساتیدچهارمین دوره اردوهای استعدادهای درخشان قرآنی 21 تا 24 بهمنماه به همت سازمان دارالقرآن برگزار میشود در این اردوها استعدادهای قرائت کشورمان تحت آموزشهای مختلف قرآنی قرار میگیرند «محمدزمان ثبتنام در جشنواره نشریات دانشجویی «نسل چهارم» تمدید شد
زمان ثبتنام در جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم تمدید شدزمان شرکت در اولین جشنواره نشریات دانشجویی نسل چهارم به دلیل استقبال دانشجویان تا 20 اسفند تمدید شد به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره نشریات دانشجویی «نسل چهارم» ثبت نام در امدیرکل دفتر توسعه فناوری سازمان سینمایی خبر داد؛ صدور بخشنامه جدید در حمایت از صنعت دوبلاژ/مقابله با دوبله زیر
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سازمان سینمایی خبر داد صدور بخشنامه جدید در حمایت از صنعت دوبلاژ مقابله با دوبله زیرزمینی جدیتر شدسازمان سینمایی کشور برای حمایت از هنر صنعت دوبلاژ در بخشنامه ای صدور پروانه نمایش برای فیلم ها و انیمیشن های دوبله شده را فقط در صورتی امکان پذیر کرد که در- ربیعی: دلباخته عدالتیم، دشمن فسادیم و از توزیع ناموزون دارایی ها در رنجیم
اتحاد و اقتدار در فجر 93 ربیعی دلباخته عدالتیم دشمن فسادیم و از توزیع ناموزون دارایی ها در رنجیم تهران - ایرنا - وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت 36سال از پیروزی انقلاب می گذرد اما هنوز آرمان هایی که جان ما را برای گام نهادن در راهی دشوار گرم و قدرتمند می ساختند در وجودما- روزنامه های روسیه: جمعه بیست و چهارم بهمن
روزنامه های روسیه جمعه بیست و چهارم بهمن مسکو - ایرنا - مهمترین عناوین خبری امروز جمعه برخی از روزنامه های مهم روسیه به شرح زیر است ماسکوفسکی کامسامولتس- با وجود توافق های مینسک اروپا تحریم های بیشتری در مورد روسیه اعمال می کند- پوروشنکو در بروکسل گفت که چگونه توافق های مینسخنگوی چهارمین دوره انتخابات شورایاریها در گفتوگو با فارس خبر داد تدوین آیین نامه اجرایی انتخابات/ برگزاری د
سخنگوی چهارمین دوره انتخابات شورایاریها در گفتوگو با فارس خبر دادتدوین آیین نامه اجرایی انتخابات برگزاری در دو روزسخنگوی چهارمین دوره انتخابات شورایاریها از تدوین آیین نامه اجرایی انتخابات شورایاری ها خبر داد و گفت بر این اساس احتمال دارد انتخابات طی دو روز در سطح شهر تهرانتفاهمنامه همکاري بين اداره کل ميراث فرهنگي، چهارمحال و يک شرکت بين المللي
۱۹ بهمن ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۸ق ظ تفاهمنامه همکاري بين اداره کل ميراث فرهنگي چهارمحال و يک شرکت بين المللي تفاهمنامه همکاري بين اداره کل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري و شرکت بين المللي نگارنصربسيجيان به مناسبت دهه فجر امضا شد به گزارش خبرگزاري موج بهمن عسگري سوادجاني مديرکل ميراث فبیان علت برکناری مدیر اداره کتاب و ثبت نام برای نمایشگاه تهران
یک هفته با کتاب بیان علت برکناری مدیر اداره کتاب و ثبت نام برای نمایشگاه تهران شناسهٔ خبر 2494107 پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۱ فرهنگ > کتاب بیان علت برکناری مدیر اداره کتاب توسط وزیر فرهنگ و ارشاد و آغاز ثبت نام ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران از جمله اخبار مهم حوزهنامه سرگشاده 1235 دانشجوی بورسیه خطاب به معاون قضایی دیوان عدالت اداری: اعتراض دانشجویان به توقف رسیدگی به شکا
نامه سرگشاده 1235 دانشجوی بورسیه خطاب به معاون قضایی دیوان عدالت اداری اعتراض دانشجویان به توقف رسیدگی به شکایت بورسیهها تعقیب قضایی مسئولان متخلف سازمان امور دانشجویان را در دستور کار قرار دهیدبه دنبال اظهارات معاون قضایی دیوان عدالت اداری در مورد توقف رسیدگی به شکایات بورسیههخطیبی: برکناری من برنامهریزی شده بود
خطیبی برکناری من برنامهریزی شده بود سرمربی برکنار شده تراکتورسازی تبریز گفت ضربهای که هیئت مدیره فعلی باشگاه به تراکتورسازی وارد کرد در تاریخ بینظیر خواهد بود به گزارش فرهنگ نیوز رسول خطیبی پس از برکناری از سرمربیگری تراکتورسازی در گفتوگو با برنامه تیتر داغ رادیو جوامشروح برنامه دیروز امروز فردا انصاری:لازمه پیشرفت دست برداشتن از آرمانها نیست/چمران: از سرعت رسیدن به عدالت ا
مشروح برنامه دیروز امروز فرداانصاری لازمه پیشرفت دست برداشتن از آرمانها نیست چمران از سرعت رسیدن به عدالت اجتماعی فاصله گرفتهایمبرنامه دیروز امروز فردا با حضور حجتالاسلام مجید انصاری معاون امور مجلس رئیسجمهور و مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با موضوع اهداف دستاوردها و آرویژه نامه انقلاب اسلامی/ فیاض در گفتوگوی تفصیلی با فارس: رهبر انقلاب در پیام خود صلح جهانی را مطرح کردند/تشری
ویژه نامه انقلاب اسلامی فیاض در گفتوگوی تفصیلی با فارس رهبر انقلاب در پیام خود صلح جهانی را مطرح کردند تشریح عدالت سبک زندگی و سیاست ورزی در منظومه انقلاب آزادی مبتنی بر سرمایهداری به ابتذال کشیده میشودعضو هیات علمی دانشگاه تهران ضمن تشریح تفاوت عدالت و آزادی در منظومه انقلاقنبرپور: برکناری درخشان و اخذ برنامه دوساله جزو دستور جلسه کمیته فنی نبود
قنبرپور برکناری درخشان و اخذ برنامه دوساله جزو دستور جلسه کمیته فنی نبود مشاور عالی طاهری در خصوص موضوع جلسه کمیته فنی فدراسیون فوتبال گفت برکناری درخشان و اخذ برنامه دوساله از درخشان جزو دستور جلسه کمیته فنی نبود مصطفی قنبرپور در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران افزود- تشکلهای زیست محیطی چهارمحال و بختیاری: نامه منتسب به دهیاران، سوء استفاده از صداقت آنهاست
تشکلهای زیست محیطی چهارمحال و بختیاری نامه منتسب به دهیاران سوء استفاده از صداقت آنهاست شهرکرد-ایرنا- جمعی از تشکلهای زیست محیطی چهارمحال و بختیاری نامه اخیر منتسب به دهیاران و فارغ التحصیلان دانشگاهی استان به استانداری در زمینه طرحهای سدسازی را اقدامی فریبکارانه دانستند بهدر چهارمین روز از دهه فجر برنامه فرهنگی انقلاب اسلامی در بروجرد برگزار میشود
در چهارمین روز از دهه فجربرنامه فرهنگی انقلاب اسلامی در بروجرد برگزار میشوددر چهارمین روز از دهه فجر برنامه فرهنگی انقلاب اسلامی در بروجرد برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد در چهارمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی با عنوان" انقلاب اسلامی استحکام خانواده زنانمدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان: آموزش مهمترین رکن و اولولیتدارترین برنامه هلال احمر است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان آموزش مهمترین رکن و اولولیتدارترین برنامه هلال احمر استمدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کردستان گفت آموزش رکن اساسی و اولویتدارترین برنامه هلال احمر استان است به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج حسن خدابندهلو ظهر امروز در همایش تجلیل از جوانرپرتاژ میلیاردی برای نامزد اتاق بازرگانی!/با سهام عدالت عدهای میلیاردر شدند
اخبار ویژه روزنامه های دوشنبه رپرتاژ میلیاردی برای نامزد اتاق بازرگانی با سهام عدالت عدهای میلیاردر شدند تکذیب آمارآسیب دیدگان حوادث 88 با سهام عدالت عدهای میلیاردر شدند پرداخت یارانه نقدی فقط به محرومان از سال 94 بیحجابی نماینده سعودی ها و از جمله خبر ویژه های برخی رو-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها