واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
کتاب «علم نافع در قرآن و حدیث» به چاپ دوم رسید
کتاب «علم نافع در قرآن و احادیث» تالیف حسین مطیع که در دومین دوره انتخاب جشنواره ملی کتاب سال شهید حریرچیان به عنوان تنها کتاب برتر حوزه معارف اسلامی برگزیده شده بود، از سوی انتشارات سروش تجدید چاپ شد.
![خبرگزاری فارس: کتاب «علم نافع در قرآن و حدیث» به چاپ دوم رسید خبرگزاری فارس: کتاب «علم نافع در قرآن و حدیث» به چاپ دوم رسید](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/27/13931127000307_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس، با توجه به جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم که ضرورت ایران اسلامی است؛ سوالات بشری پاسخهای جدیدی را طلب میکند و کتاب «علم نافع در قرآن و احادیث» تا حدی میتواند پاسخی به این گونه پرسشها و چراغی برای پویندگان علم باشد. در فصل اول این کتاب مولف به تعریف علم و دانش از دیدگاه دانشمندان و فیلسوفان مسلمان و غیر مسلمان میپردازد و در فصل دوم به جایگاه والای علم در اندیشه اسلامی اشاره و تمجیدهای بی نظیری را که قرآن و احادیث از علم و عالم کرده است را متذکر میشود. در فصل سوم به انواع طبقه بندی مختلف علوم نزد دانشمندان مسلمان که نوعی علم شناسی است؛ میپردازد و در فصل چهارم، احادیث ائمه اطهار (ع) را درباره علم نافع مرور میکند و تعاریف و توضیحات و تقسیمات آنان را از علم نافع و غیر نافع بیان میکند و اشاره دارد که علم در نزد اهل بیت فقط علم نافع است و علم غیرنافع خطرناک و مضر است. در فصل پنجم مراد نویسنده از نافع بودن توضیح داده شده است و در فصل ششم ملاکهای نافع بودن مشخص شده است و در فصل هفتم با ذکر مثال و داستانهایی به مواردی از علم نافع اشاره و گفته شد که دروس رسمی و علوم غیررسمی کشور ما و سایر کشورها مملو از مصادیق علم غیرنافع است و محتاج پاکسازی است. در فصل هشتم نیز نویسنده «علوم ضار» مانند جادوگری را به خواننده معرفی میکند و معتقد است که علومی که شروط علم نافع را نداشته باشد و قیودی مانند غفلت زدایی، تکبر، دنیاطلبی و ویرانگری داشته باشد علم ضار و مضر خواهد بود. در فصل نهم مولف به معرفی برخی از مصادیق علم نافع میپردازد یعنی علومی که در آیات و روایات به آن تشویق شده است مانند علوم پزشکی، بهداشت، انسان شناسی، کالبد شناسی، کیهان شناسی، اقتصاد و ... در فصل بعدی آثار و نتایج علم نافع بررسی میشود که در دو جنبه فردی و اجتماعی قابل مشاهده است. فصل یازدهم نیز به راههای کسب علم نافع اختصاص داده شده است و اشاره شد که همه راهها اعم از تجربی، عقلی، نقلی و شهودی یا وحیانی میتواند انسان را به سوی علم نافع برساند. در فصل دوازدهم نیز رابطه علم نافع با جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم را بیان میکند و نویسنده به این نتیجه میرسد که در جامعه ایده آل اسلامی باید دانشهایی تولید کند که بتواند بین انگیزه، ایمان و عمل ارتباط برقرار کند. در فصل آخر نیز به طرح و پاسخ چهار شبهه اختصاص دارد که مهمترین آن نافع نبودن علوم غیر دینی است و در پاسخ گفته شد با توجه به ملاک و تعاریف علم نافع و توجه قرآن و سنت به علم، اگر علم منحصر به علوم دینی باشد، مستلزم دعوت نکردن قرآن به علم است، در صورتی که قرآن، بشر را دعوت به علوم دیگر هم میکند. چاپ دوم این اثر در 148 صفحه و با قمیت 6000 تومان توسط انتشارات سروش منتشر شده است. علاقه مندان برای تهیه کتاب به صورت تک جلدی و مجموعه به فروشگاه مطهری سروش به نشانی خیابان شهید مطهری، نرسیده به خیابان شهید مفتح، جنب ساختمان سروش، تلفن 88310610-021 یا به فروشگاه مرکزی سروش (ترنجستان سروش) به نشانی خیابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوریحان، بین خیابان وصال و فلسطین، فروشگاه ترنجستان سروش، تلفن 66493620-021 مراجعه کنند. انتهای پیام/و
93/11/27 - 12:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]