واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر: قاچاق مواد مخدر، سلامت و توسعه پایدار کشورهای منطقه را تهدید می کند تهران - ایرنا - دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: به رغم تلاش بی وقفه و اقدامات اثرگذار دستگاه های مقابله کشورها، تقویت کنترل مرزهای مشترک و گسترش همکاری های بین المللی، اما متاسفانه هنوز جریان قاچاق مواد مخدر و خسارت های ناشی از آن سلامت و توسعه پایدار کشورهای منطقه را تهدید می کند.
به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز دوشنبه در افتتاحیه دومین نشست بین المللی وزرا و روسای مراجع ملی مبارزه با مواد مخدر کشورهای منطقه با موضوع ارزیابی و تحولات وضعیت مواد مخدر در منطقه افزود: براساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در سال 2014 کشت و تولید مواد افیونی برای چندمین سال متوالی در افغانستان افزایش داشته است، از تبعات مخرب این تهدید می توان به گسترش دامنه خشونت، پولشویی و فساد در افغانستان و به تبع آن در منطقه و جهان اشاره کرد.
رحمانی افضلی افزود: متاسفانه جوانان که نیروی مولد و پشتوانه توسعه آینده کشورهای منطقه هستند بیش از سایرین آماج این لطمات هستند و نرخ شیوع مصرف و همچنین تعداد دستگیرشدگان و جرایم مواد مخدر در منطقه در بین جوانان در حال افزایش است.
وی ادامه داد: یکی از علت های افزایش کشت و تولید در افغانستان را می توان شکست برنامه های توسعه ای از جمله معاش جایگزین در افغانستان در طول بیش از یک دهه حضور نیروهای ائتلاف در آن کشور اشاره کرد و همه ما می دانیم که عامل تعیین کننده ای که می تواند کشت و تولید در افغانستان را متوقف کند گسترش برنامه های توسعه ای است که این وظیفه جامعه جهانی براساس اصل مسوولیت مشترک است و ما نیز در منطقه در حد توان در این موضوع باید مشارکت کنیم.
وزیر کشور گفت: ایران به واسطه همجواری با افغانستان و به عنوان نزدیک ترین فاصله تا اروپا که بازار اصلی و مقصد نهایی قاچاقچیان است، هزینه های هنگفتی را برای انسداد مرزها در شرق و در غرب کشور با هدف جلوگیری از قاچاق مواد به کشور و همچنین در مقابله با عرضه مواد در داخل کشور متحمل می شود.
رحمانی فضلی افزود: در نتیجه این اقدامات در سال 2014 دستگاه های مقابله ای کشور موفق شدند با اجرای دو هزار و 200 مورد عملیات در مجموع بیش از 506 تن انواع مواد مخدر از جمله حدود 13.5 تن هروئین و 12.5 تن مورفین کشف و بیش از 2 هزار و 770 باند قاچاق را متلاشی و بیش از 330 آشپزخانه تولید شیشه (متامفتامین) را منهدم کند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: جمهوری اسلامی ایران به موازات اقدامات مقابله ای برنامه های فراگیر کاهش تقاضا، درمان و کاهش آسیب با بهره گیری از ظرفیت های علمی، بومی، تجارب بین المللی و تعامل با کشورهای منطقه را در دست اجرا دارد.
رحمانی فضلی افزود: متاسفانه افزون بر تهدیدات ناشی از مواد سنتی، کشورهای منطقه از سوی مواد صنعتی نیز در معرض خطرات فزاینده و مصیبت بار هستند، به خصوص ورود پیش سازهای محرک های نوع آمفتامین و انتشار روش های تولید آنها از طریق شبکه های ارتباط جهانی که یک تهدید به شمار می رود.
وزیر کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران به منظور مقابله با این پدیده واردات، تولید و مصرف سودافدرین در کشور را ممنوع اعلام کرده و یک طرح فراگیر مبتنی بر سه رکن کاهش تقاضا، عرضه و قادرسازی جامعه را طراحی کرده است.
رحمانی فضلی دلایل عدم موفقیت در زمینه مبارزه با مواد مخدر را ضعف مدیریت و عدم کنترل دقیق مرزهای مشترک، عدم تکمیل فرایندهای مقابله ای خصوصا در مرزها به دلیل مشکلات و موانع در مسیر تامین امکانات فنی و تجهیزاتی و عدم تبادل به موقع اطلاعات محرمانه و دقیق مربوط به شبکه های قاچاق عنوان کرد.
رحمانی فضلی پیشنهادهایی نیز در این زمینه ارائه کرد و گفت: ضرورت حمایت جامعه جهانی، تعاملات اطلاعاتی بین کشورهای منطقه و ضرورت تقویت همکاری ها، تاکید بر اجرای قطع نامه های کمیسیون مواد مخدر را از جمله پیشنهادهای خود ارایه کرد.
اجتمام(3)**7268**9132 ** 1418
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]