واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بیزینس اینسایدر ؛
چرا نمی توانم پس انداز کنم؟
بسیاری از افراد تلاش می کنند که با صرفه جویی بر میزان پس انداز خود بیفزاینداما تنها بخش کوچکی از آنها در این راه موفق می شوند. هر چند عواملی که کنترل آنها دست شما نیست مانند نرخ تورم و افزایش غیرقابل پیش بینی قیمت ها کار را برای صرفه جویی مشکل می کنند اما دلایل دیگری را نیز می توان برشمرد که در ناکامی افراد در صرفه جویی موثرند.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، وب سایت اقتصادی بیزینس اینسایدر از پنج عاملی نام برده که جلوی موفقیت در صرفه جویی را می گیرند.
1- نداشتن بودجه بندی
اگر بودجه ای را برای خود در نظر نگرفته اید و هزینه های بخش های مختلف را در آن تخمین نزده اید، نخستین گام لازم برای صرفه جویی را برنداشته اید. هر چند عدم بودجه بندی یک اقدام مالی اشتباه محسوب می شود اما همانقدر هم رایج است چرا که برآوردهای جهانی نشان می دهند که حدود دو سوم افراد چنین کاری را انجام نمی دهند. با اینحال اگر می خواهید در صرفه جویی موفق شوید بهتر است تلاش کنید به آن یک سومی بپیوندید که بودجه ماه آینده خود را یادداشت می کنند.
2- بودجه های خیالی
تصور کنیده که می خواهید هزینه قبض تلفن همراه را در بودجه وارد کنید. در یک دنیای ایده آل هزینه قبض شما شاید از 30 هزار تومان هم فراتر نرود بخصوص که می توانید برای ارسال پیامک و برقراری تماس از اپلیکیشن های اینترنتی بهره ببرید، به همین خاطر شاید تصور کنید که باید در بودجه ماه آینده هزینه تلفن همراه را 30 هزار تومان در نظر بگیرید اما بهتر است به جای اینکه وضعیت ایده آل را در نظر بگیرید با حقایق روبرو شوید.
برای مثال اگر دوره قبل بیش از 100 هزار تومان برای تلفن همراه پرداخته اید، این بار نیز همان مبلغ یا کمی کمتر را در بودجه در نظر بگیرید. به خاطر داشته باشید که بودجه های رویایی نه تنها هرگز محقق نمی شوند بلکه شما را از بودجه بندی ناامید می کنند.
3- غافل شدن از هزینه های پنهان
برای صرفه جویی باید بودجه ای داشته باشید و تلاش کنید تا آن بودجه را محقق کنید اما اگر برخی هزینه های غیرمعمول را در بودجه وارد نکنید، احتمالا در پایان ماه در صرفه جویی ناکام خواهید ماند. برای مثال تولد افرادی که باید برای آنها هدیه بخرید جزو مواردی است که هنگام نوشتن بودجه باید آنها را در نظر بگیرید. همچنین مواردی مانند تعویض قطعات یدکی خودرو نیز در چنین گروهی قرار می گیرند.
4- ثبت نکردن هزینه ها
گسترش بانکداری الکترونیک اگرچه مزیت های بسیاری دارد اما باعث می شود که در بسیاری از موارد اصلا متوجه نشوید که پول هایتان را کجا و چگونه خرج کرده اید. ثبت هزینه ها از جمله کارهای نه چندان جالب و البته زمان بر است اما اگر به طور جدی تصمیم گرفته اید که صرفه جویی کنید، باید هزینه های روزمره خود را یادداشت کنید. در این صورت احتمالا در پایان ماه موارد جالبی را در مورد خود کشف خواهید کرد. مثلا اینکه چند برابر تصورتان برای مواد غذایی هزینه می کنید.
5- تسلیم شدن
صرفه جویی فرآیندی است که باید به مرور انجام شود. شما به سختی می توانید طی مدت زمانی کوتاه هزینه های خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید (هرچند که می توانید آنها را به سرعت افزایش دهید)، به همین دلیل به خاطر داشته باشید که بهترین شیوه برای موفقیت در صرفه جویی کاهش آهسته و البته پیوسته هزینه ها است و البته اگر در این مسیر گاهی ناکام ماندید نیز نباید به سرعت ناامید شوید چرا که رفتارهای تازه که برای صرفه جویی مفیدند برای اینکه به عادت تبدیل شوند، نیاز به زمان دارند./اعتبار/110
۲۷/۱۱/۱۳۹۳ - ۰۸:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]