تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830131288




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- قمی ها چقدر از کتاب سهم می برند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قمی ها چقدر از کتاب سهم می برند؟ روزنامه شاخه سبز درشماره روز یکشنبه در ستون شهروند مطلبی با عنوان «قمی ها چقدر از کتاب سهم می برند؟» را به رشته تحریر در آورده است.


در این مطلب می خوانیم:
با توجه به تحلیل های صورت گرفته در حال حاضر افراد مطالعه گر در استان قم کمتر از سرانه کتابخانه ها و کتاب های موجود در استان هستند، چیزی که در همه آمارها مغفول مانده است، اما واقعا سهم یک قمی از کتاب چقدر است؟
«من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب خوانی در جامعه خودمان می افتم، قلبا غمگین و متاسف می شوم. این به خاطر آن است که در کشور ما به هر دلیل که شما نگاه کنید، باید کتاب اقلا 10 برابر این میزان رواج و توسعه و حضور داشته باشد.» این سخنان رهبری در جمع دست اندرکاران هفته کتاب است که به خوبی وضعیت نامناسب کتابخوانی در کشور را نشان می دهد.
البته از آن جایی که سرانه مطالعه در جهان امروز یکی از شاخصه های پیشرفت کشورها محسوب می شود تلاش های زیادی در سال های اخیر برای افزایش این سرانه توسط مسوولان صورت گرفته است و تا حدودی پیشرفت هایی هم داشته ایم اما کم است و نیازمند بهبود این وضعیت هستیم.
یکی از بهترین راه ها برای بهبود این وضعیت در کشور این است که هر استان به صورت جداگانه وضعیت کتاب و کتابخوانی را مورد بررسی قرار دهد تا بدین طریق وضعیت هر شهر و استانی در این زمینه مشخص شده و بداند که برای رسیدن به نقطه مطلوب چه اقداماتی باید انجام دهد. در همین راستا برای بررسی وضعیت کتاب و کتابخوانی در سطح استان قم به سراغ آمار های موجود در این زمینه رفتیم تا با زبان آمار نگاهی کارشناسی و دقیق از این موضوع داشته باشیم.
طبق اطلاعات منتشر شده، در میان استان های کشور استان قم با 22.72 دقیقه بالاترین زمان مطالعه را داراست.
این آمار نشان می دهد وضعیت قم نسبت به سایر شهرها و استان های دیگر بهتر است اما با نگاهی به سرانه مطالعه دیگر کشورها متوجه خوب نبودن حال کتابخوانی در ایران می شویم حتی در قمی که بیشترین سرانه کتابخوانی در سطح کشور را دارد. طبق آمار سازمان ملل متحد به طور میانگین سرانه مطالعه کتاب در دنیا 45 دقیقه در روز است. البته همین سرانه در کشورهای توسعه یافته ای نظیر ژاپن 90 دقیقه مطالعه در روز و انگلیس حدود 55 دقیقه در روز است.
در این میان نتایج سنجش سرانه مطالعه در کشور نشان می دهد کشور ما به سمت مطالعه گرایش پیدا می کند. طبق نخستین سنجش میزان مطالعه در سال 53 فقط دو دقیقه بوده در حالیکه در دومین سنجش که در سال 78 انجام گرفته سرانه مطالعه به هفت دقیقه و در سنجشی که در سال های اخیر صورت گرفته این میزان به بالای 20 دقیقه افزایش یافته است.
یکی از راه های سنجش میزان کتابخوانی در جامعه تعداد کتابخانه ها و کتاب های موجود در آنهاست.
محسن رضوی اصل کارشناس برنامه ریزی و آمار نهاد کتابخانه های استان قم گفت: 51 باب کتابخانه در سطح استان وجود دارد که از این تعداد 23 مورد نهادی و 28 مورد مشارکتی هستند. منظور از نهادی یعنی کتابخانه هایی که توسط خود نهاد ساخته شده اند و مشارکتی یعنی کتابخانه هایی که به صورت مشترک توسط سازمان های دیگر با نهاد کتابخانه ها ساخته می شوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه از این تعداد 10 کتابخانه ویژه بانوان هستند، اظهار کرد: در حال حاضر سرانه کتابخانه های استان قم برای هر 100 نفر دو متر و 90 سانتی متر مربع است.
رضوی اصل با بیان اینکه نهاد کتابخانه های کل کشور در افق 1404 سرانه کتابخانه برای هر 100 نفر را چهار متر مربع در نظر گرفته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو کتابخانه در دست ساخت است که یک مورد آن نهادی و مورد دیگر آن به صورت خیریه ساخته می شود.
وی تصریح کرد: در مجموع 33 هزار و 463 متر مربع کتابخانه و 908 هزار و 206 کتاب در سطح استان قم وجود دارد که 46 هزار و 562 نفر در این کتابخانه ها عضو هستند.
کارشناس برنامه ریزی و آمار نهاد کتابخانه های استان قم با بیان اینکه 4.04 درصد مردم استان قم عضو کتابخانه ها هستند، گفت: طبق افق 1404 باید این رقم به 18 درصد افزایش یابد که این نیازمند افزایش کتابخوان و سرانه کتابخانه ها در سطح استان است.
با تحلیل آمارهای موجود به این نتیجه می رسیم که سرانه در حال حاضر کتابخانه سطح استان فاصله زیادی با افق 1404 یعنی چهار متر مربع برای هر 100 نفر ندارد و طی 20 سال آینده قابل دستیابی است اما با نگاهی به آمار اعضای این کتابخانه ها متوجه می شویم که فاصله زیادی با افق 1404 مورد ترسیم نهاد کتابخانه های کشور داریم. چرا که در حال حاضر این آمار نزدیک به 4.5 درصد است در حالیکه برای سال 1404، این رقم 18 درصد ترسیم شده است. این نمایی کلی از وضعیت کتاب و کتابخوانی در استان قم است.
حجت الاسلام «امیر عطاءالله جباری» مدیرکل نهاد کتابخانه های استان قم وضعیت کتابخانه های استان را مطلوب ارزیابی نکرده و گفت: بیشتر کتابخانه های قم در حوزه های تخصصی فعالیت دارند باید برای افزایش سرانه کتابخوانی کتابخانه های عمومی افزایش یابد.
وی در مورد اقدامات این نهاد برای بهبود وضعیت اظهار کرد: نهاد کتابخانه ها در دو محور کیفی و کمی در راستای بهبود کارهایی انجام داده است تا در کنار افزایش کتابخانه ها فرهنگ سازی لازم برای افزایش مطالعه داشته باشیم.
کتاب خوانی مساله مختص نهاد کتابخانه ها نیست بلکه برای تحقق رهنمودهای رهبری در این زمینه باید همه ارگان ها از جمله شهرداری، استانداری با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند تا فرهنگ کتابخوانی در جامعه به ویژه میان کودکان و نوجوانان که نسل فردای این مرز و بوم هستند بیش از پیش ریشه دوانده و بارور شود.
چیزی که در همه این آمارها نهفته شده است مشارکت کم مردم در کتابخوانی و مطالعه است، در همه چیز و همه موارد نخستین کسی که مقصر شناخته می شود مسوولان و مدیران هستند، هرچند کتاب گران است اما بیشتر از آن مشارکت مردم در این امر کمرنگ است. سئوالی که بعد از همه این صحبت ها هر شهروند قمی می تواند از خود در این زمینه بپرسد این است که سهم من در کتاب و کتاب خوانی چقدر است؟ آیا سهم کتاب هایم، یک صدم لباس هایم است؟ک/1
/8138/6133/



26/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن