تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شتاب کردن در کاری پیش از بدست آوردن توانایی و سستی کردن بعد از به دست آوردن فرصت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840587866




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۲ واکنش برای مواجهه با لحظات سخت زندگی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


جاد‌ویی به نام «امید» ۲ واکنش برای مواجهه با لحظات سخت زندگی
جام جم سرا: انسان در شرایط استرس یا فشار به ۲ شکل می‌تواند واکنش نشان دهد؛ یکی اینکه دچار یأس و ناامیدی مطلق شود که در اصطلاحات روان‌شناسانه به آن می‌گویند درماندگی؛ دیگر اینکه با تمام قوا در برابر آن بایستد.
درماندگی یا helplessness یعنی فرد دچار نا‌امیدی مطلق شده و به جایی رسیده که فکر می‌کند دیگر هیچ‌چیز و هیچ‌کس نمی‌تواند کمکش کند. در این حالت اول جسم و روان فرد تحت‌تاثیر باور او ناخودآگاه هیچ کمکی در مسیر بهبود اوضاع انجام نمی‌دهند اما در حالت دوم و ایسنادگی، او از هیچ تلاشی برای پاک کردن عامل فشار دریغ نمی‌کند. براساس الگویی که از زمان انسان‌های بدوی تا امروز قابل‌استناد است بدن ما در مواجهه با یک استرسور (عامل فشار) که در زمان گذشته می‌توانسته خطر، صاعقه یا حیوان وحشی باشد 2 واکنش داشته؛ یکی جنگ و دیگری گریز و واکنش گریز هم به‌تدریج منجر به بروز واکنش‌هایی مثل خشم و ترس در انسان شده‌ است.
محققان روی نوعی پرنده تحقیقاتی انجام دادند که بر مبنای این تحقیقات وقتی این پرنده دچار استرسی بیش از حد تحمل می‌شود، واکنشی نشان می‌دهد که نه فرار است نه حمله. این پرنده می‌نشیند و زمین را نوک می‌زند یعنی کاری انجام می‌دهد که طبعا هیچ فایده‌ای برایش ندارد! یعنی شرایطی مشابه شرایط ناامیدی مطلق ما انسان‌ها.
اگر ما هم دچار ناامیدی مطلق شویم ممکن است مثلا در میدان بازی اگر یک- صفر عقب باشیم آن بازی را با نتیجه 0- 5 ببازیم. یعنی عملا ممکن است تیم حریف از ما قوی‌تر باشد اما ما دیگر فوتبال خودمان را هم بازی نکنیم و پشت سر هم گل بخوریم و این نه‌تنها در زمینه فوتبال بلکه در زمینه بیماری‌ها و مشکلات هم می‌تواند بروز پیدا کند مثلا وقتی که می‌بینیم فقط یک ماه برای کنکور وقت داریم به این نتیجه برسیم که چون نمی‌رسیم در این زمان کوتاه کاری از پیش ببریم پس کلا درس خواندن را فراموش ‌کنیم!
اما وقتی امیدوار به ماجرا نگاه کنیم و در واقع به گزینه دوم یعنی جنگیدن و شکست حریف فکر کنیم براساس شواهد علمی و پزشکی اثبات‌شده می‌توانیم انتظار داشته باشیم که همین نیروی امید بتواند تاثیر قابل‌توجهی در بهبود اوضاع داشته باشد.
تاثیر چنین امیدواری‌هایی در نجات جان بیماران در مواجهه با بیماری‌های سخت هم ثابت شده است. علم ثابت کرده در شرایط یکسان بیماری که امیدوار است و مثبت فکر می‌کند سیستم ایمنی قوی‌تری نسبت به بیمار ناامید و افسرده دارد. البته قرار نیست خیلی غلو کنیم که اگر امید داشته باشید و مثبت فکر کنید همه چیز درست می‌شود اما نمی‌توان منکر این واقعیت هم شد که امید یکی از عوامل بسیار تاثیر‌گذار است که می‌تواند کمک شایانی به بهبود و پیشرفت امور کند.
از نظر زیست شناختی می‌توان این پدیده را این‌طور توصیف کرد که وقتی فردی افسرده، مضطرب و ناامید باشد مغز به سمتی پیش می‌رود که او را با یک اختلال شناختی مواجه کند. به این معنا که ذهن حتی خطر را مهلک‌تر از چیزی که هست برآورد می‌کند و نتیجه ‌اینکه فرد کاملا بی‌انگیزه‌ می‌شود و حداقل توانایی‌ها و استعدادهایی را هم که دارد از دست می‌دهد.
در این حالت است که می‌گوییم فرد دچار اختلال شناختی شده است یعنی داشته‌های خودش را کمتر از چیزی که هست ارزیابی می‌کند. در این شرایط ترشح برخی هورمون‌ها باعث می‌شوند که نه‌تنها مغز بلکه سیستم ایمنی بدن دچار تغییراتی شود.اتفاقی که با امید برعکس می شود. (دکتر پژمان قائم‌مقامی - روان پزشک/زندگی مثبت)


یکشنبه 26 بهمن 1393 14:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن