واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 40 تن رب گوجه غیر بهداشتی در جنوب کرمان جیرفت - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: 40 تن رب گوجه تولیدی توسط کارخانه های جنوب کرمان از نظر این دانشگاه غیر بهداشتی است و معدوم سازی آنها به دادستان اعلام می شود.
به گزارش ایرنا، محمدرضا محمدی ساردو روز یکشنبه در نشست بررسی مسایل و مشکلات کارخانه های رب گوجه جنوب کرمان که به میزبانی جیرفت برگزار شد افزود: با توجه به آزمایش های انجام شده این میزان رب تولیدی در سال گذشته توسط کارخانه های رب گوجه جنوب کرمان مصرف انسانی و دامی ندارد.
وی تصریح کرد: با توجه به فعالیت 9 کارخانه رب گوجه فرنگی در جنوب کرمان و سطح زیر کشت این محصول در منطقه امید است این کارخانه ها بیشتر شوند اما در کنار آن مسایل بهداشتی را هم رعایت کنند.
وی گفت: سال گذشته فعالیت این کارخانه ها و رعایت مسایل بهداشتی مورد بررسی قرار گرفت که وضعیت بهداشتی موجود این کارخانه ها بسیار تاسف بار است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خاطرنشان کرد: ایجاد فاضلاب و استفاده از ظروف بهداشتی مناسب می تواند وضعیت بهتری را برای این کارخانه ها ایجاد کند.
وی افزود: با این وضعیت بهداشتی تولید رب گوجه جای تاسف دارد و وجدان ما نباید اجازه دهد این رب گوجه تحویل مردم داده شود زیرا مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند و وظیفه ما مطرح کردن این مسایل به کارگروه سلامت استان و استاندار کرمان بود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت هم گفت: امید است راهکارهای عملی برای این وضعیت اندیشیده شود.
محمد امیرپور، افزود: عمده مشکل ما این است که گوجه های ضایعاتی وارد کارخانه می شود و اگر گوجه سالم وارد شود محصول رب گوجه با کیفیت و سالم تولید می شود.
وی بیان کرد: از سال 89 اقدامات لازم و بازرسی های متعدد توسط دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از کارخانه های رب گوجه جنوب کرمان انجام و سال 90 دو واحد تولید رب گوجه در کهنوج تعطیل شد.
وی گفت: این دو کارخانه پس از بازگشایی مجدد اصلاحاتی را انجام ندادند زیرا باید بلافاصله رب گوجه تولیدی در ظروف بهداشتی و استاندارد بسته بندی شود که این مورد رعایت نمی شود.
امیر پور تاکید کرد: مشکلات عمده ما در کارخانه های رب گوجه منطقه این است که گوجه بی کیفیت وارد کارخانه می شود.
وی افزود: گوجه ها بدون شسته شدن برای تولید رب گوجه وارد کارخانه می شد که توجیه پذیر نیست.
وی گفت: گوجه تولیدی به مدت چهار تا پنج روز در ظروف بی کیفیت و در دمای بالای 60 درجه نگهداری و بعد منتقل می شود که موجب بروز افلاتوکسین داخل رب گوجه ها می شود.
امیرپور بیان کرد: کارخانه ها موظف هستند آزمایشگاه هایی داشته باشند اما آزمایشگاه های این کارخانه ها صرفا تابلو آزمایشگاه را دارند زیرا هیچ اقدامی انجام نمی دهند.
وی گفت: حمل این رب گوجه در داخل تریلر و در شرایط نامطلوب نیز مشکلات بیشتری را ایجاد می کند که باید محصول تولیدی با خودروهای یخچال دار حمل شود.
وی افزود: فاضلاب های این کارخانه ها هم وضعیت بهداشتی مطلوبی ندارند که همه این مشکلات دست به دست هم داده تا رب گوجه غیر بهداشتی تولید کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان کرد: راه اندازی خط آسپتیک در کارخانه ها ضروری است که اگر این خط راه اندازی شود می توان بسیاری از مشکلات موجود در این کارخانه ها را برطرف کرد.
وی گفت: باید اهرم اجرایی باشد تا کارخانه ها ملزم شوند مسایل بهداشتی را رعایت کنند.
3018/3028
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]