واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مسجدجامعی: در تهرانگردیها آثار تاریخی گمشدهی پایتخت را نجات دادیم/ به طور خاص نمیدانم در عشرتآباد چه شده و باید پرسوجو کرد
احمد مسجدجامعی با دفاع از اثرگذاری برنامه تهرانگردی در حفظ آثار تاریخی تاکید کرد: اجرای تهرانگردیها که تاکنون 39 دوره آن انجام شده، برخی آثار تاریخی گمشده در تهران را نجات داده است.
به گزارش نامه نیوز، عضو شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه بازدید از هشتمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران در پاسخ به این که آیا تاکنون تاثیر تهرانگردیها که بیش از یک سال است انجام میشود ارزیابی شده، اظهار کرد: تهرانگردی بخشی از روایت ایران است، به دلیل اینکه تهران روایت ایران است و تا کنون کمتر به آن توجه شده است.
او با اعتقاد بر این که در تهرانگردیها بخشهای دیده نشده این شهر بروز و ظهور کرده و به تصویر درآمده است، افزود: در تهران کارگاههای تولیدی صنایع دستی و اماکن تاریخی وجود دارد که با زندگی مردم پیوند خورده، اما چون دیده نمیشود، در حاشیه قرار گرفته و ارزشهای آن نهفته مانده و گاه به فراموشی سپرده شده است. تهرانگردی به این حوزه پرداخته و شرایط حضور در این فعالیتها را در سطح شهر فراهم کرده است.
مسجدجامعی سپس در پاسخ به سوال دیگری درباره سرنوشت عمارت "عشرت آباد" با توجه به تفاهمها و توافقهای اولیهای که خودش برای حفظ این بنای تاریخی حدود یک سال پیش انجام داده بود و اکنون جرثقیلها به حریماش تجاوز کردهاند، اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: به طور خاص نمیدانم در عشرتآباد چه شده و باید پرسوجو کرد.
او در ادامه سخنانش درباره نجات برخی آثار تاریخی که در جریان تهرانگردیها اتفاق افتاده است، بیان کرد: خانه مدرس یک عمارت رها شده بود، بازدیدی که داشتیم باعث شد بخش خصوصی این خانه را بخرد و زیر نظر میراث فرهنگی تعمیر و مرمت کند. موزه صنعتی هم همینطور شد، لطف کردند و در جریان تهرانگردی درِ موزه را گشودند، درحالیکه شاید تا آن وقت سالها به این موزه بیتوجهی شده بود؛ اما از آن بازدید تا حالا سازمان جمعیت هلال احمر وارد قضیه شده و موزه را در دست تعمیر دارد.
وی همچنین تعمیر سردرِ باغ شاه و عودلاجان را از دستاوردهای تهرانگردیها دانست و در ادامه بیان کرد: عشرتآباد برای نخستینبار در را گشود و مسوولان آن همراهانه صحبت کردند؛ اما در ادامه نمیدانم این عمارت در چه شرایطی است.
عضو شواری شهر تهران سپس با اشاره به راهاندازی خانه گرافیک در تهران افزود: این آثار در فضای تهران گمشدهاند که ما دنبال شناساندن آنها به سرمایهگذاران علاقهمند هستیم.
او در پاسخ به این سوال که چه تعداد از خانهها و آثار تاریخی که در تهرانگردیها کشف شدهاند نجات پیدا کردهاند؟ گفت: تهرانگردی بیان تاریخ شهر است و سبب گفتوگو میشود؛ اما بخشی از آن به نتیجه نرسیده است. من در جریان این تهرانگردیها طرحها و ایدههای زیادی داشتم که به نتیجه نرسید، مثل برخی طرحها و ایدههای دیگر.
وی اضافه کرد: طرحهایی هم بود که به نتیجه رسید مثل بیمه کارگران چرخ دستی و یا پرداخت حقوق رانندگان اتوبوس یکی از خط های شهری.
مسجدجامعی درباره تصمیماش برای ادامه تهرانگردیها بیان کرد: تا به حال 39 تهرانگردی انجام دادم و تا آخر سال به 40 دوره میرسد. آن را ادامه خواهم داد، خواهم نوشت و مجموعه عکسهای آن نیز منتشر خواهد شد.
منبع: ایسنا
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]