محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841857297
توضیح حدادعادل درباره یک تبریک
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
توضیح حدادعادل درباره یک تبریک نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی دربارۀ تبریک شهاب مرادی به وی پس از تولد نوهاش توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش رهنگ نیوز، غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی دربارۀ تبریک شهاب مرادی به وی پس از تولد نوهاش توضیحاتی در سایت شخصیاش منتشر کرد که در ذیل میآید:
بسمه تعالی
روز یکشنبه نوزدهم بهمن نود و سه، در نیم صفحۀ پائین صفحۀ اول روزنامۀ همشهری یک آگهی با متن زیر منتشر شد.
در پی انتشار این تبریک، موجی از اظهارنظرهای مخالف و موافق در فضای مجازی برخاست و دست کم به یکی از روزنامهها نیز سرایت کرد. شمار این اظهارنظرها در «اینستاگرام» آقای شهاب مرادی، کمتر از بیست و چهار ساعت پس از انتشار تبریک از هزار عدد گذشت. مخالفان، آقای مرادی را به خودشیرینی برای حداد عادل و نسبتهای دیگری که از گفتن آن پرهیز میکنم، متهم کرده بودند و درج این آگهی را، آن هم در صفحۀ اول روزنامهای مثل همشهری، در شرایط سخت اقتصادی مردم، اسراف دانسته بودند. بعضی هم تبریک گفتن به مسئولان را به مناسبت تولد نوه آنها بدعتی زشت تلقی کرده بودند.
من، از آن جهت که یک طرف این ماجرا هستم لازم میدانم اکنون که با گذشت چند روز، موج رسانهای این خبر از اوج افتاده و فروکش کرده است دربارۀ آن توضیح دهم. حقیقت این است که از سالها پیش همواره از خود میپرسیدم چرا حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها در جامعۀ امروز ایران که به برکت انقلاب با اسلام تجدید عهد کرده این اندازه غریب و گمنام است؟ برای این سؤال پاسخی موجه پیدا نمیکردم. با خود میگفتم مگر نه این است که آن بانوی ارجمند مال و ثروت خود را در اختیار پیامبر نهاد تا در راه اسلام هزینه شود. مگر نه آنکه آن بانو مادر مسلمانان محسوب میشود زیرا نخستین زنی بود که در آغاز بعثت به پیامبر ایمان آورد و در کنار حضرت علی علیه السلام در مسجد الحرام در یک نماز جماعت سه نفره شرکت میکرد و همچون همسری دلسوز، با مهربانی و عطوفت در همۀ سختیها در کنار پیامبر بود و به او در این وظیفۀ دشوار رسالت مدد میرساند؟ مگر نه اینکه بانوی بزرگوار، با همۀ تمکن مالی که داشت، سرانجام در شعب ابوطالب محاصرۀ اقتصادی را در کنار پیامبر تجربه و تحمل کرد و اندکی بعد از پایان محاصره درگذشت؟ و بالاخره مگر نه اینکه او همسر پیامبر و مادر فاطمۀ زهرا سلام الله علیها است که مردم کشورمان این همه به او عشق میورزند و نام فاطمه پرشمارترین نام دختران در ایران امروز است؟
در جلد پانزدهم دانشنامۀ جهان اسلام ذیل عنوان «خدیجه»، از جمله آمده است:
مهر و محبت خدیجه به فرزندانش چنان بود که خاطرۀ او تا نسلها در خاندان پیامبر اسلام بر جای مانده بود و همواره از او به نیکی یاد میشد. امام حسین علیه السلام در واقعۀ عاشورا در کربلا در مقابل سپاه شام به مادربزرگش خدیجه فخر میورزید که اولین زن مسلمان بود (مجلسی، جلد 44 بحارالانوار، ص 318)؛ امام سجاد علیه السلام در خطبهاش در مجلس یزید در دمشق بعد از واقعۀ عاشورا، خود را فرزند بانوی بزرگ اسلام، خدیجه سلام الله علیها میدانست (همان، جلد 45، ص 174) ... نیز گفته شده که خداوند به واسطۀ امین وحی، جبرئیل، بر او سلام فرستاده و او را گرامی داشته است. (همان، جلد 18، ص 385).
من برای این سؤال که چرا مردم ایران، نام دختران خود را خدیجه نمیگذارند پاسخی نداشتم. به یاد میآوردم که وقتی نوجوان بودم معمولاً کسی نام زینب را برای دختر خود انتخاب نمیکرد؛ حتی همان مادرانی که در روضههای محرم با ذکر مصائب امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) اشک میریختند و بر سر و سینه میزدند، این نام را انتخاب نمیکردند. اما با تحولی که در نیم قرن اخیر در بینش مردم نسبت به قیام عاشورا و قهرمانان آن، به ویژه حضرت زینب و امام سجاد سلام الله علیها به وجود آمد این نامها، خصوصاٌ نام زینب امروزه در ایران به فراوانی رواج یافته است. در کلاس درس من در سال سوم دبیرستان پسرانۀ فرهنگ، از چهل دانشآموز، سیزده نفر، در جواب سؤال من، اعلام کردند که در خانه زینب دارند!
من فکر میکنم که چنین اتفاقی برای نام خدیجه هم در ایران قابل تصور و قابل تحقق است. آروزمند بودم خداوند به خانۀ ما، که در آن زهرا و زینب و نرگس و سه فاطمه داریم دختری عنایت کند تا او را خدیجه بنامیم. چنین اتفاقی خوشبختانه روی داد و پدر و مادر دختر که نامهای «روح الله» و «بنت الهدی» خود را از انقلاب اسلامی گرفته بودند، خودشان، مستقل از تمایل پدربزرگها و مادربزرگها، این نام را قبل از تولد برای دختر خود انتخاب کرده بودند. آنها تصمیم داشتند اگر فرزند پسری پیدا کنند نامش را «چمران» بگذارند!
آنچه گفتم، البته همۀ داستان نبود، بخش دیگری از این داستان به آقای شهاب مرادی مربوط میشود. تیر ماه نود و سه من و همسر و داماد و دخترم به عمره مشرف شدیم. در کاروانی که آقای شهاب مرادی هم در آن بودند. من قبل از آن شنیده بودم که ایشان نسبت به این موضوع که چرا مردم ایران نام خدیجه را برای دختران خود انتخاب نمیکنند حساسیت دارند و در واقع شنیده بودم که هم عقیده و همدرد من هستند. اتفاقاً در مکه"، ایشان در جمع زائران کاروان دربارۀ حضرت خدیجه به تفصیل صحبت و از گمنام ماندن آن بانو اظهار تأسف و تعجب کردند. نوبت صحبت من بعد از ایشان بود. در ضمن صحبت، برای آنکه آقای شهاب مرادی بداند که برای گلهمندیها و تذکرات چند سالۀ او گوش شنوایی پیدا شده، گفتم آقای مرادی در همین کاروان شما پدر و مادری هستند که منتظر فرزندند و تصمیم گرفتهاند اگر خداوند به آنها دختری بدهد نامش را خدیجه بگذارند.
روز بعد به زیارت قبر حضرت خدیجه رفتیم. آقای شهاب مرادی آنجا بود و برای عدهای دربارۀ فضایل آن حضرت صحبت میکرد و توصیه میکرد که نام دختران خود را خدیجه بگذارند. در ضمن صحبت چشمش به من افتاد که در انتهای آن جماعت ده پانزده نفری ایستاده بودم و با اشاره به من گفت که فلانی هم که یکی از بستگانش منتظر فرزند است نذر کرده است نام او را، اگر دختر باشد خدیجه بگذارد. فیلم صحبت آقای مرادی را که من هم در آن دیده میشوم کسی که نخواسته نام خود را ذکر کند در اینترنت به نمایش گذاشته و من آن را دیدهام و دیگران هم میتوانند ببینند. او با عرضۀ این فیلم خواسته است ثابت کند که ماجرای این تبریک، یک ریشۀ اعتقادی دارد و سابقۀ آن به ماهها قبل برمیگردد.
این صحبتها و آن سفر گذشت تا آنکه فردای روز تولد خدیجه خودمان، آقای مرادی را بعد از خروج از یک مجلس ختم که من هم در آن شرکت کرده بودم در پیادهرو خیابان دیدم و از ماشین پیاده شدم و با خوشحالی به او خبر دادم که آن خدیجه که در مکه ذکر خیرش رفته بود دیشب به دنیا آمده است! پس از آن بود که آن آگهی با امضای شهاب مرادی خطاب به من در روزنامۀ همشهری چاپ شد. اکنون من از خوانندۀ این نوشته تقاضا میکنم یک بار دیگر آن آگهی را بخواند. آگهی کمتر از 9 سطر دارد و کمتر از سه سطر آن مربوط به تولد نوۀ من است (به عنوان مقدمۀ واجب) و در حدود شش سطر آن به تبلیغ نام حضرت خدیجه اختصاص یافته است. هر کسی این آگهی را بخواند میفهمد که مقصود آقای مرادی، کمک به ترویج این سنت و شکستن این سد ذهنی بوده و او میخواسته با معرفی یک نمونۀ واقعی، الگوسازی و فرهنگسازی کند. البته این کار برای او خرج هم داشته و با رضایت کامل هزینۀ درج آگهی را خود پرداخته است و معتقد است اگر میخواست فقط یک شب برای حضرت خدیجه (س) مجلسی برپا کند، در همین حد و شاید هم بیشتر هزینه داشته است، حال آنکه تأثیر این آگهی در جامعه، از برپایی آن مجلس به مراتب بیشتر است. جالب توجه اینکه در همان شماره و همان صفحه از روزنامۀ همشهری، در کنار آگهی تبریک تولد خدیجه، شش آگهی دیگر، در تسلیت فوت بانوی دیگری به نام «خدیجه»، که من همسر مرحوم او و فرزندانش را به دیانت میشناسم، درج شده است. تقارن این دو نوع آگهی، این پیام را در خود دارد که خدیجه تنها نام زنان سالخوردهای که از دنیا میروند نیست، بلکه نام دخترانی که به دنیا میآیند نیز هست و این سنت نیکو، در ایران، از بین نمیرود بلکه احیا میشود.
نکته مهم این است که سالهاست دنیای غرب، از سلمان رشدی گرفته تا روزنامۀ فرانسوی شارلی ابدو، برای مقابله با مسلمانان، شخص پیامبر اسلام را نشانه گرفته و آن بزرگوار را آماج تیرهای تهمت خود ساخته است. آیا در دنیای اسلام که امروز در واکنش به این اهانتها فریاد «لبیک یا رسول الله» از همه جا شنیده میشود، تبلیغ و ترویج نامگذاری یک نوزاد دختر به نام همسر با وفای پیامبر، حضرت خدیجه (س)، جز ادای وظیفه، آن هم در کمترین حد، معنای دیگری میتواند داشته باشد؟ آیا احترام به حضرت خدیجه، احترام به پیامبر (ص) و واکنشی در برابر بیاحترامیها نیست؟
عموم مردم و خصوصاٌ کسانی که مرا میشناسند میدانند که اهل تبریک گفتن و تبریک دریافت کردن، آن هم در روزنامههای کثیرالانتشار، نیستم. حتی وقتی رئیس مجلس شدم هم اجازه ندادم تبریکی نسبت به من در روزنامهها درج شود. آقای شهاب مرادی هم خوشبختانه نه کاری با من دارد نه احتیاجی که بخواهد با درج آگهی تبریک در تولد نوۀ من، برای خودش منفعتی احتمالی دست و پا کند. حال باید پرسید وقتی فلسفۀ این تبریک گفتن به صراحت و روشنی تمام در متن آن بیان شده، به راستی علت اینکه بعضیها اصل مطلب را نادیده گرفته و کنار نهادهاند چیست؟ این همه مخالفت و تهمت و توهین و سر و صدا در فضای مجازی چه معنایی دارد؟ من به سهم خود وظیفه میدانم از همۀ کسانی که در همین فضای مجازی با درک درست از کار آقای شهاب مرادی به دفاع از انگیزه و اندیشۀ ایشان همت کردهاند سپاسگزاری کنم. خودم هم از ایشان درست به همین دلیل تشکر میکنم.
تصمیم دارم نسخهای از همۀ این اظهارنظرهای موافق و مخالف تهیه کنم و آن را در دفتری محفوظ بدارم و این بیت از حافظ را نیز با آن همراه کنم که « روی تو کس ندید و هزارت رقیب هست/در غنچهای هنوز و صدت عندلیب هست!» تا اگر انشاء الله خدیجۀ ما عمرش به دنیا بود بعدها این مجموعه را به عنوان سندی حاکی از واقعیات جامعۀ امروز ما بخواند و ارزیابی کند که آیا این فضای پرشور و پرغوغا، در ترویج نام حضرت خدیجه کبری در ایران مؤثر واقع شده یا نه. امیدوارم چنان شود.
غلامعلی حداد عادل
93/11/25 - 20:07 - 2015-2-14 20:07:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
توضیح حدادعادل درباره تبریک شهاب مرادی به تولد نوهاش
توضیح حدادعادل درباره تبریک شهاب مرادی به تولد نوهاشنماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی دربارۀ تبریک شهاب مرادی به وی پس از تولد نوهاش توضیحاتی ارائه کرد به گزارش خبرگزاری فارس غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی دربارۀ تبریک شهاب مرادی به وی پس از تتبریک به حدادعادل بخاطر نام «خدیجه»
تراز حداد عادل در روزهای اخیر صاحب یک نوه جدید شده است نوه ای که خدیجه نام دارد و همین نام واکنش جالب شهاب مرادی را در پی داشته است به گزارش تراز صبح امروز شهاب مردای با انتشار یک پیام تبریک در صفحه اول روزنامه همشهری نسبت به نام نوه جدید غلامعلی حداد عادل واکنش نشان دادبراي رفع نگراني مراجع تقليد؛ توضيحات جنتی درباره مجوزي كه صادر نشده است
براي رفع نگراني مراجع تقليد توضيحات جنتی درباره مجوزي كه صادر نشده است وزير ارشاد روز گذشته براي رفع نگراني مراجع عظام تقليد و ساير افرادي كه نسبت به صدور مجوز تكخواني براي زنان ابراز نگراني كرده بودند توضيحاتي ارايه كرد و اعلام كرد كه به هيچ عنوان براي زنان مجوز تكخواني صادر نتوضیحات انصاری درباره بودجه مرقد امام(ره)
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۴ قانون مینویسد این انقلاب بی نام خمینی س در هیچ جای جهان شناخته شده نیست این بخشی از فرمایشات رهبر انقلاب است که همواره در سخنرانی های خود برای احیای نام امام راحل از ایشان یاد می کند با این حال عدهای از وابستگان به محافل سیاسی خاص در سالهای اخیرتوضیح معاون انتشارات «سمت» دربارهی تخریب یک بنای قدیمی
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۷ معاون سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها انتشارات سمت با اشاره به این که بنای تخریب شده در خیابان ابوریحان در تملک این سازمان است و قطعاً با کاربری فرهنگی ساخته خواهد شد گفت این بنا با مجوز اداره کل میراث فرهنگی استان تهران در سال 1390توضیحاتی درباره انتشار غیرقانونی کتاب
چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۱ رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران توضیحاتی درباره سرنوشت طرح معافیت مالیاتی کتابفروشان و همچنین اقدامات قانونی در زمینه انتشار غیرقانونی کتاب ارائه کرد به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر ایسنا محمود آموزگار از طرحی به نام طرح الحاق یک تبصره به بتبریک معنادار شهاب مرادی برای نوه دار شدن حدادعادل +تصویر
احیای نام حضرت خدیجه سلام الله علیها تبریک معنادار شهاب مرادی برای نوه دار شدن حدادعادل تصویر آنچه رخ داده ادامه تلاش های شهاب مرادی برای احیای نام مبارک حضرت خدیجه س در میان جامعه اسلامی است سرویس فرهنگی جام نیوز آنچه رخ داده ادامه تلاش های شهاب مرادی برای احیای ناتوضیح حداد عادل درباره یک تبریک روزنامه ای
توضیح حداد عادل درباره یک تبریک روزنامه ای شناسهٔ خبر 2495353 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۱ فیلم > مجله مهر آروزمند بودم خداوند به خانۀ ما که در آن زهرا و زینب و نرگس و سه فاطمه داریم دختری عنایت کند تا او را خدیجه بنامیم چنین اتفاقی خوشبختانه روی داد مجله مهر- در پی درج آگهیتوضیح درباره بستری شدن هوشنگ ابتهاج
توضیح درباره بستری شدن هوشنگ ابتهاج در پی انتشار خبری مبنیبر بستری شدن هوشنگ ابتهاج در بیمارستانی در آلمان دختر این شاعر پیشکسوت توضیحاتی در این زمینه ارائه داد خبرگزاری مهر در پی انتشار خبری مبنیبر بستری شدن هوشنگ ابتهاج در بیمارستانی در آلمان دختر این شاعر پیشکسوت توضیحاتواکنش حدادعادل به سخنان امروز روحانی درباره ممیزی کتاب: این کار، یک امر اجتهادی است نه مکانیکی
واکنش حدادعادل به سخنان امروز روحانی درباره ممیزی کتاب این کار یک امر اجتهادی است نه مکانیکی فرهنگ > مدیریت فرهنگی - مهر نوشت رئیس فراکسیون اصولگرایان با بیان اینکه تذکر مراجع به وزارت ارشاد از سر دلسوزی است گفت توصیهام به وزارت ارشاد این است که به نظر مراتوضیح دانشگاه تهران درباره مرگ ناگهانی یک دانشجو: او تقاضای آب کرد و بر زمین افتاد
توضیح دانشگاه تهران درباره مرگ ناگهانی یک دانشجو او تقاضای آب کرد و بر زمین افتاد جامعه > حوادث - ایسنا نوشت در پی درگذشت یک دانشجوی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران درباره برخی ادعاها توضیحاتی ارائه کرد دکتر ختوضیح روابط عمومی تراکتورسازی درباره برکناری خطیبی |اخبار ایران و جهان
توضیح روابط عمومی تراکتورسازی درباره برکناری خطیبی کد خبر ۴۷۴۲۴۹ تاریخ انتشار ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۷ - 09 February 2015 مدیر روابط عمومی تراکتورسازی ضمن تایید دیدارش با رسول خطیبی پیش از اخراج او از سمت سرمربیگری تراکتور سازی گفت که به او گفته بوده بهتر است از سمتش استعفا دهد کاظتوضیح مهدی رحمتی درباره دست ندادن با طالب لو +عکس
تا وقتی بی ارزش ها هستند سمت نیمکت نمی روم توضیح مهدی رحمتی درباره دست ندادن با طالب لو عکس جام جم ورزشی مهدی رحمتی سنگربان پیکان پیش از آغاز بازی با استقلال حاضر به دست دادن با وحید طالب لو نشد به گزارش جام جم ورزشی مهدی رحمتی حالا در صفحه اینستاگرام خود بابت آن اتفاق توضتوضیحات مهم درباره «خرید خدمت سربازی»
توضیحات مهم درباره خرید خدمت سربازی عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال 94 مجلس با بیان اینکه لفظ خرید خدمت سربازی که از سوی عوام به کار میرود کاملا اشتباه است گفت افرادی که 8 یا 10 سال فراری بودهاند اکنون با پرداخت جریمه میتوانند از برخی امتیازات بهرهمند شوند اما نمیتوانند گذرتوضیح روابط عمومی تراکتورسازی درباره برکناری خطیبی
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۹ مدیر روابط عمومی تراکتورسازی ضمن تایید دیدارش با رسول خطیبی پیش از اخراج او از سمت سرمربیگری تراکتور سازی گفت که به او گفته بوده بهتر است از سمتش استعفا دهد کاظم شهریاری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در پاسخ به این سوال-ایران درباره «داناییفر» از پاکستان توضیح خواست
نبض سیاست ایران درباره داناییفر از پاکستان توضیح خواست حسینعلی امیری سخنگوی وزارت کشور گفت که از دولت پاکستان خواستهایم درباره سرنوشت جمشید داناییفر گروهبان ایرانی به ما گزارش دهد وی در گفت وگو با ایرنا یادآور شد در روزهای گذشته خبرهای ضدونقیضی درباره سرنوشت گروهتوضیحات ابتکار درباره منشاء ریزگردهای اهواز
توضیحات ابتکار درباره منشاء ریزگردهای اهوازتاریخ انتشار دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۰۳ رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با تشریح منشاء ریزگردهای اهواز بر پیگیری اجرای طرحهای مقابله با گرد و غبار در سطح منطقه تاکید کرد به گزارش مهر دکتر معصومه ابتکار با اشاره به وقوع شدید-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها