واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول سازمان دامپزشکی کشور: عرضه لبنیات در ماست بندی ها مهمترین عامل افزایش ابتلا به تب مالت است همدان- ایرنا- مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: عرضه لبنیات در ماست بندی ها مهمترین عامل افزایش ابتلا به تب مالت بویژه در جمعیت شهری است.
به گزارش ایرنا "داریوش جهان پیما"روز شنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان بامحوریت بیماری تب مالت افزود: هر شیری که در ماست بندی ها به عنوان جوشیده یا غیر جوشیده در جامعه توزیع شود از نظر ما شیر مشکوک بوده و می تواند ناقل میکروب تب مالت باشد.
وی ادامه داد: این ماست بندی ها تنها مجوز فروش ماست را دارند چرا که این میکروب نمی تواند از طریق ماست منتقل شود.
وی اضافه کرد: مبارزه با این بیماری تنها وظیفه دامپزشکی و مراکز بهداشتی نیست بلکه باید همه دستگاه ها برای مبارزه با این بیماری همت همگانی داشته باشند.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان نیز در این کارگروه با بیان اینکه یکی از عوامل اشاعه تب مالت سقط جنین در دام است گفت: در بیماری تب مالت هفت نوع میکروب شناسایی شده است که پنج میکروب آن برای انسان مشکلساز است.
"محمود رضا رسولی" افزود: 78 درصد موارد انتقال بیماری تب مالت از طریق تماس پوستی است و مابقی از سایر موارد شامل فرآورده های لنبی غیرپاستوریزه، گزش و ریزگردها منتقل می شود.
وی گفت: سال گذشته یک هزار و 47 مورد ابتلا به بیماری تب مالت در استان همدان گزارش شده است که 128 درصد نسبت به سال 89 افزایش نشان می دهد و دلیل اصلی آن ورود دام ارزان قیمت از عراق به استان همدان است که این امر سبب افزایش میزان تبمالت به خصوص در روستاها شده است.
وی عنوان کرد: جمعیت عشایری استان همدان 27 برابر جمعیت شهرها و روستاییان سه برابر شهرنشین ها در معرض ابتلا به بیماری تب مالت هستند و این در حالی است که برنامه ملی مبارزه با تب مالت از طریق واکسیناسیون از سال 88 به صورت ویژه در حال انجام است.
وی با بیان اینکه 77 درصد دام های استان همدان به واکسیناسیون جواب داده اند عنوان کرد: در 10 ماهه امسال یک میلیون و 126 هزار دام زیر پوشش واکسیناسیون و اجرای طرح مبارزه با تب مالت قرار گرفتند که 126 درصد افزایش عملکرد استان همدان در این زمینه را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه پنج صدم درصد دام های سنگین استان همدان نیز مبتلا به تب مالت هستند، گفت: شش میلیارد ریال غرامت به دامداران خسارت دیده بدهکار هستیم.
وی تصریح کرد: همدان دروازه ورودی غرب کشور است و بر این اساس از عراق دام های بیمار دارای میکروب وارد میشود و دام واکسینه شده استان در مقابل دامهای بیمار مقاومت خود را از دست می دهد و به بیماری تب مالت مبتلا می شود.
وی با تاکید بر اینکه پلیس راهور استان همدان باید دقت بیشتری در کنترل محموله های انتقال دام زنده داشته باشد ادامه داد: طرح مشترک گام به گام کنترل تب مالت توسط دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی استان تدوین شده است که اگر تامین اعتبار برای اجرای آن انجام شود می توان میزان ابتلا به تب مالت در استان همدان را به 50 درصد کاهش دهد.
استان همدان پس از کردستان دومین استان پر شیوع کشور در بیماری تب مالت است.
370 هزار راس دام سنگین و یک میلیون و 360 هزار راس دام سبک در استان همدان وجود دارد.
7530/6993
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]