واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان میراث فرهنگی کشور: سیستان و بلوچستان از توانمندی و ظرفیت بالایی در تولید صنایع دستی برخوردار است زاهدان - ایرنا - معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: استان سیستان و بلوچستان در بخش صنایع دستی از توانمندی و ظرفیت بالایی برخوردار است که در صورت توجه ویژه به آن می تواند در اقتصاد کشور تاثیر گذار باشد.
دکتر بهمن نامور مطلق در سفر به خاش روز شنبه در پایان نشست بررسی مسائل و مشکلات صنایع دستی این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: هدف از این سفر به شهرهای استان بررسی وضعیت حوزه صنایع دستی منطقه است اما مشکلات حوزه گردشگری را نیز به مسوولان مربوطه گزارش خواهم کرد.
وی افزود: این استان از ظرفیتهای برجسته ای در مبحث هنرهای دستی برخوردار است و از شاخصهای مطلوبی در این حوزه بهره می برد.
وی بیان کرد: هنرهای سوزن دوزی و حصیربافی و نیز رفع مشکلات هنرمندان و صنعتگران مورد توجه دولت است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: برای معرفی صنایع دستی منطقه باید تلاش شود و فروش مهمترین شاخص وضعیت صنایع دستی استان است.
نامور مطلق تاکید کرد: راه اندازی فروشگاهها و بازارچه های فروش صنایع دستی در کنار گسترده کردن تبلیغات به معرفی توانمندی های این بخش کمک می کند.
وی گفت: توجه به ظرفیت صنایع دستی سبب رشد و بالندگی حوزه صنعتگران و بالا رفتن شاخصهای اقتصادی کشور می شود.
وی کمک به تولیدات انبوه و صادرات محصولات دستی را متذکر شد و افزود: هر قدر مبحث هنرهای دستی را تقویت کنیم کشور ما در عرصه های اقتصادی بالنده تر می شود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور اظهار داشت: بی توجهی به مبحث صنایع دستی، بی توجهی به آخرین فرصت سرمایه ای ملی محسوب می شود و این مساله به هویت شکننده هنر اصیل کشور ضربه می زند.
نامور مطلق بیان کرد: حوزه صنایع دستی می تواند بخشی از مشکلات اشتغال و ارزآوری را برطرف سازد.
وی مشکلات مواد اولیه، طراحی و بسته بندی در فروش، مشکلات بیمه هنرمندان، نبود تسهیلات کافی، بالا بودن حاملهای انرژی و بالا رفتن قیمت تمام شده در فروش، مشکلات آموزش غلط و نبود اندیشه های توسعه محور و دراز مدت در فروش، مشکلات مدیریتی و ساختاری، بی تدبیری و بی اعتقادی به صنایع دستی در فروش و مشکلات مربوط به فرهنگ و الگوی مصرف و نبود گفتمان سازی با وضعیت فروش را از معضلات موجود در مسیر عدم رونق این صنعت دانست.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در نشستی با حضور شماری از مسوولان استانی و محلی مهمترین مشکلات صنعتگران و هنرمندان حوزه صنایع دستی شهرستان خاش را مورد بررسی قرار داد.
بخشدار مرکزی خاش در حاشیه این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: شهرستان خاش و بخش مرکزی آن در مبحث صنایع دستی و تولیدات این بخش از تنوع و شاخصهای ارزشمندی برخوردار است.
مجتبی شجاعی افزود: سوزن دوزی، گلیم و حصیربافی این منطقه بی نظیر است.
وی ظرفیتهای گردشگری و صنایع دستی منطقه را بسیار با ارزش توصیف کرد و اظهار داشت: ایجاد بازارچه های فروش و نمایشگاه تولیدات دستی در سطح شهر، مراکز بخشها و ازجمله در سنگان، کارواندر، کلکلی و نیز حاشیه تفتان به معرفی آثار هنرمندان توانمند،جذب گردشگران داخلی و خارجی و در نتیجه رونق اقتصادی منطقه کمک می کند.
عبدالصمد کرد رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاش هم با اشاره به اینکه هشت نفر از هنرمندان صنایع دستی بصورت فعال با این اداره همکاری دارند گفت: در طول سالجاری افزون بر 300 گواهینامه به هنرمندان در رشته های سوزن دوزی، گلیم بافی و سکه دوزی اعطا شده است.
خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
7310 / 6081
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]