واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ستاری مطرح کرد
ضرورت اجرای قوانین برای توانمند شدن شرکتهای دانشبنیان
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: باید بتوانیم قوانین را در راستای حرکت دادن دانشگاهها به سوی توانمند شدن در ایجاد شرکتهای دانش بنیان اجرایی کنیم چرا که دانشگاهها صاحب بستر بسیار مناسبی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان هستند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در بازدید مراکز تحقیقاتی دانشگاه علم و صنعت ایران، عدم وجود مشتری برای پژوهشها را عمدهترین مشکل این بخش عنوان کرد و گفت: در پژوهشها غالبا یک مساله فرضی داریم که پژوهش راه حل آن را ارائه میکند اما برای این مساله فرضی، مشتری حقیقی وجود ندارد. این مشکل چه در حوزه پژوهشهای مرز دانش و چه در حوزه پژوهشهای تجاری، مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه پژوهش تجاری با پول بلاعوض تحقق نمییابد، ابراز کرد: پژوهشی که به فروش و مشتری منجر شود، ساز و کارهای خاص خود را دارد و در این میان سازمانهای دولتی صرفا مشتری پژوهشهای مرز دانش هستند. در پژوهشهای تجاری، فکر میکنیم که میتوان با پول دولت محصول تجاری به بخش صنعت تحویل دهیم اما تا زمانی که سرمایه دولتی صرف بخش پژوهش تجاری شود، این اتفاق رخ نخواهد داد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه زمینه ورود دانشگاهها به عرصه تجاری از طریق نهادهای واسط همچون پارکها و شرکتهای دانش بنیان امکان پذیر میشود، گفت: در معاونت علمی تلاش میکنیم تا اثبات کنیم پژوهش درآمدزا است و عدد درآمد پژوهش می تواند شامل ارقام بسیار بالایی باشد. نخستین گام برای تحقق درآمدزایی از پژوهش، داشتن مشتری و شناخت نیازهای واقعی جامعه و بازار است.
ستاری با بیان اینکه در دانشگاههای دولتی کشور عدد قابل توجهی از هزینهها توسط بودجه دولتی تامین میشود، بر ضرورت تامین درآمد پژوهشهای کاربردی از طریق بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: شاید تا تحقق تامین درآمد پژوهشها از بخش خصوصی و تجاری سازی دستاوردهای فناوری دانشگاهها فاصله زیادی داشته باشیم اما با این جهت گیری باید کسب هزینههای در دانشگاهها از طریق شرکتهای دانش بنیان شکل بگیرد.
وی با تاکید بر ریزش فناوریهای تولید و انباشت شده در پژوهشهای دولتی از جمله حوزه دفاعی گفت: باید این فناوریها به سمت تجاری شدن و استفاده در زندگی مردم حرکت کند و این امر تنها از طریق بخش خصوصی تحقق مییابد. نتیجه بسیاری از پژوهشهای کلان مورد استفاده قرار نمیگیرند در حالی که میتوانند با ورود به حوزه تجاری تاثیرات مهمی در زندگی مردم داشته باشند.
رئیس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی با اشاره به اینکه تجربههای قبلی نشان داده است پژوهشگاهها نسبت به هزینههای صرف شده، عملکرد و برون داد پایینی داشتهاند، گفت: ضعف اغلب پژوهشها این است که کاربردی در حوزه تجاری ندارند در صورتی که تاکید بر دریافت خروجی از این تلاشها میتواند موجب سودآوری، ایجاد اشتغال و تامین بخش عمدهای از هزینههای پژوهشگاهها و دانشگاههای کشور شود. انتخاب نخبگان توسط دانشگاهها
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اصلاحات صورت گرفته در آئین نامههای این بنیاد، بیان کرد: تغییر آئین نامههای بنیاد در راستای سهیم کردن دانشگاهها در حمایت و ارائه تسهیلات به نخبگان، موجب تسریع روند پیوستن افراد برجسته به جمع نخبگان خواهد شد. انتخاب افراد نخبه به دانشگاهها سپرده شده است و ظرفیت افزایش سهمیه دانشگاهها در آئین نامه پیش بینی شده است. بنیاد ملی نخبگان، عضو نداشته است و نخواهد داشت بلکه با ارائه تسهیلات از نخبگان حمایت خواهد کرد. زیرا فردی که رتبه برتری در دانشگاه به دست آورده است باید وارد چرخه کارآفرینی شود و نباید به واسطه رتبهاش حقوقی بگیرد. * ضرورت ارزش گذاری نیروی انسانی از حیث توانمندی فناوری و دانش
دبیر هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تکیه اقتصاد دانش بنیان به نیروی انسانی کارآمد و توانمندی افراد است ابراز کرد: باید ساز و کاری ایجاد شود تا بتوانیم افراد را از حیث توانمندی فناوری و دانش ارزش گذاری کنیم. بانکهای کشور با این مفاهیم آشنا نیستند از همین رو، صندوق نوآوری و شکوفایی میتواند این ارزش گذاری را به خوبی انجام دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه دانشگاهها محل زایش شرکتهای دانش بنیان هستند، افزود: باید بتوانیم قوانین را در جهت حرکت دادن دانشگاهها به سوی توانمند شدن در ایجاد این شرکتها اجرایی کنیم چرا که دانشگاهها صاحب بستر بسیار خوبی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان هستند.
انتهای پیام/
93/11/25 - 15:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]