واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگرش های علمی کودکان با مطالعه تقویت می شود تهران - ایرنا- باتوجه به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور، فراهم کردن بسترهای لازم از سوی والدین برای افزایش مطالعه، تقویت نگرش های علمی در بین کودکان را به همراه خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، بررسی ها نشان می دهد مطالعه کتاب در کشور وضعیت مطلوبی ندارد، آمارهای سرانه مطالعه ضد و نقیض بوده اما همه این آمارها گویای این موضوع است که میزان مطالعه در کشور اندک است.
این آمارها بین دو دقیقه تا نیم ساعت و بیشتر در نوسان است و این موضوع توسعه کشور را با مشکلاتی روبرو کرده است.
*** مطالعه کتاب ، اوقات فراغت نیست
برخی از کارشناسان آموزشی و فرهنگی بر این باورند که ترویج فرهنگ مطالعه، فقط راهی برای تامین اوقات فراغت نیست و نباید در بحث سرگرمی ها قرار داد، بلکه این امر پایه و بنیان استوار برای هر برنامه ریزی اصولی، اجتماعی و توسعه ملی قلمداد شده و باید نهادینه کردن این فرهنگ از درون خانواده آغاز شود.
آنان معتقدند؛ خانواده نخستین محیط تربیتی است و ارتباط اعضای این کانون با مقوله فرهنگ و کتاب، نقش به سزایی در نوع برخورد فرد با کتاب دارد، آنچه کودک در دوران قبل از مدرسه در خانواده می آموزد، به گونه ای بر روح و روان وی نقش می بندد که تا آخر عمر باقی خواهد ماند و نحوه برخورد وی را با مسائل گوناگون اجتماعی و آموزشی تحت تاثیر قرار خواهد داد.
*** مطالعه کتاب از خانواده آغاز شود
عبداله صانعی کارشناس حوزه آموزش به خبرنگار ایرنا در این زمینه می گوید: برنامه ریزی برای توسعه کتابخوانی و مطالعه باید از خانواده شروع شود و سطح سواد، شغل، برخورد آنان و سایر اعضای خانواده با کتابخوانی، امکانات فرهنگی خانواده نیز در ترویج این فرهنگ بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه عوامل یاد شده و روش تربیتی و آموزشی والدین نقش به سزایی در انس کودک با کتاب دارد، می افزاید: کودکی که با کتاب آشنا می شود برای همیشه از مطالعه با کتاب لذت خواهد برد، کودک تخیلات خود را با مطالب و قصه های درون کتاب پیوند می دهد و ناخودآگاه روح و روان کودکانه خود را تغذیه می کند.
صانعی ادامه می دهد: در واقع مطالعه کتاب، کودک را به تجزیه و تحلیل مسائل وا می دارد که در رشد، شخصیت، تکامل روحی و روانی وی تاثیر زیادی دارد.
وی بر روش داستان خوانی تاکید می کند و می گوید: والدین باید کودکان را قبل از ورود به مدرسه به کتاب علاقه مند کنند تا الفت با مطالعه از همین دوران ایجاد شود.
این نویسنده، حضور کودکان در نمایشگاه ها و فروشگاه های کتاب، نهادینه کردن فرهنگ هدیه کتاب به دوستان و آشنایی با کتابخانه های عمومی را از عوامل مهم در ترویج فرهنگ مطالعه در کودکان عنوان کرد.
صانعی با اشاره به اینکه والدین باید شوق مطالعه را در کودک تقویت کنند، تصریح می کند:
اگر در منازل یک کتابخانه یا قفسه کتاب برای کودک ایجاد شود، کودک نیز ناخودآگاه میل به مطالعه پیدا می کند.
امید پرتوی کارشناس فعال فرهنگی در حوزه نشر کودک و نوجوان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: کتاب از ضروری ترین نیازهای هر فرد در طول حیات است که به این امر مهم در خانواده های ایرانی توجه نمی شود.
*** کتاب زمینه رشد کودک را فراهم می کند
وی با بیان اینکه بسیاری از والدین حتی حوصله قصه گفتن به کودکان را ندارند، اظهار می دارد: خواندن کتاب برای کودک پل ارتباطی و وسیله ای است که می تواند زمینه تکامل و رشد وی را فراهم کند.
پرتوی اضافه می کند: با قصه گویی علاقه به مطالعه در کودکان ایجاد می شود و کودک وقتی بداند قصه هایی شیرین و خیال انگیز محصول کتاب است ، شوق دارد تا هر چه زودتر بزرگتر شده و خود کتاب بخواند.
وی ادامه می دهد: همچنین بهتر است والدین وقتی کتاب برای کودکان می خوانند، تصاویر موجود در کتاب را به آن نشان دهند، حس کنجکاوی و توجه باعث می شودعلاقه آنان به کتاب خواندن در بزرگسالی بیشتر شود.
آنچه مسلم است، کتاب به شیوه های مختلف در رشد زبانی، عاطفی، شخصیتی و اجتماعی کودکان تاثیرگذار بوده و بهترین وسیله انتقال میراث ادبی از نسلی به نسل دیگر است و به کودک کمک می کند میراث فرهنگی خود را بشناسد و به آن ارج بنهد.
فراهنگ**9022**1027
25/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]