تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا توكل كند، خداوند هزينه او را كفايت مى كند و از جايى كه گمان نمى برد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804497327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- آزادی مطبوعات و رسانه ها بعد از انقلاب بیشتر شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد علوم ارتباطات: آزادی مطبوعات و رسانه ها بعد از انقلاب بیشتر شد تهران- ایرنا- یک استاد علوم ارتباطات، با اشاره به اینکه مطبوعات در هر دوره ای فراز و نشیب های خود را دارند، گفت: آزادی مطبوعات و رسانه ها بعد از انقلاب اسلامی بیشتر از گذشته شده است.


محمدمهدی فرقانی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار حوزه رسانه ایرنا، به وضعیت مطبوعات در دوران مختلف اشاره کرد و افزود: به طور قطع نمی توان گفت وضعیت این دوره از آن دوره بهتر است یا بدتر؛ بالاخره هر دوره یک سری مزیت های نسبی دارد و ضعف های نسبی که به مرور زمان بروز می کند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دوره قبل از انقلاب یعنی نیمه اول دهه 50، به نوعی سال های اوج حرفه گرایی در روزنامه نگاری ایران به شمار می آمد که ساختار مطبوعات در قیاس با گذشته خود با دو سه دهه قبل، حداقل به حرفه ای ترین شکل جریان پیدا کرده است.

** شکل گیری روزنامه نگاری تحت تاثیر بستر سیاسی و اجتماعی
فرقانی ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب، روزنامه نگاران، تحصیلات مرتبط با شغل و حرفه خود را داشته اند و کارشان را خوب بلد بودند، که این موضوع برای عرصه کار مطبوعاتی امری بسیار مهم به شمار می آید؛ اما چیزی که مهم بود اینکه مطبوعات و رسانه ها آزادی بیان در هر زمینه ای را نداشتند و در واقع نوشتن از هر موضوعی برای آنها محدود شده بود.
این استاد علوم ارتباطات و روزنامه نگاری، با اشاره به اینکه همه اینها روی یک بستر سیاسی و اجتماعی جریان دارد، گفت: یادمان باشد روزنامه نگاری همواره تحت تاثیر بستر سیاسی و اجتماعی شکل می گیرد که خواه ناخواه در هر دوره ای و در همه جای جهان رخ می دهد.

** بعد انقلاب ساختار مطبوعات نسبت به گذشته ایدئولوژیک تر شد
فرقانی با بیان اینکه در سال های بعد از انقلاب ساختار مطبوعات نسبت به گذشته ایدئولوژیک تر شد، اظهار کرد: روزنامه نگاری تحت تاثیر ایدئولوژی انقلاب و شرایط سیاسی بیشتر کارکرد سیاسی دارد تا اجتماعی یا فرهنگی.

** حرفه گرایی در روزنامه نگاری حداقل دو دهه بعد از انقلاب کم رنگ تر شده
وی این را هم گفت که به نوعی حرفه گرایی در حداقل دو دهه بعد از انقلاب کم رنگ تر شد گرچه حالا به تدریج در سال های اخیر حرفه روزنامه نگاری رنگ و بوی بهتری پیدا کرده و می کند.

* * آزادی مطبوعات و رسانه ها امروز بیشتر از قبل از انقلاب است
این استاد علوم ارتباطات همچنین با مقایسه آزادی مطبوعات و رسانه ها در گذشته و اکنون گفت: در شرایط فعلی به طور یقین می توان گفت که آزادی مطبوعات و رسانه ها بیشتر از قبل از انقلاب شده و اصحاب رسانه در انعکاس اخبار و مطالب آزاد تر عمل می کنند؛ به راحتی درباره هر موضوعی نوشته و به مخاطبان منعکس می کنند.

** سلیقه ای برخورد کردن با آزادی مطبوعات امروز بیشتر از قبل انقلاب
فرقانی این را هم توضیح داد که سلیقه ای برخورد کردن با آزادی مطبوعات امروز بیشتر از قبل از انقلاب اسلامی شده است.

** نوشتن مطلب از همه به جز دربار شاه
به گفته این استاد دانشگاه، قبل از انقلاب اسلامی تکلیف روزنامه نگار مشخص بود که حد و حریم او تا کجاست؛ به عنوان مثال در دوره های قبل از انقلاب روزنامه نگاران حق دخالت در امور دربار را نداشته و بدون اجازه آنها حق نوشتن مطلبی به آنها داده نمی شد اما از دربار به پایین جامعه و مردم، برنامه ها، عملکردها و سیاست ها و... می توانست توسط روزنامه نگار مورد نقد قرار گیرد.

** امروز مطبوعات متولیان زیادی دارند
فرقانی، با اشاره به وجود متولیان و مدعیان فراوان در بحث مطبوعات و رسانه های امروز، گفت: این فراوانی کار روزنامه نگاری را بسیار سخت و دشوار می کند.
این استاد علوم ارتباطات افزود: به عنوان مثال در حوزه سینما که متولی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ مشاهده می کنیم خیلی از افراد و جاهای مختلف برای سینما تعیین تکلیف می کنند.

** در حوزه مطبوعات و رسانه هم متولی وزارت ارشاد است
وی گفت: در حوزه مطبوعات و رسانه هم با اینکه همگان واقف هستند که متولی اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است ولی خیلی افراد و جاهای مختلف برای این وزارتخانه در موضوع مطبوعات و رسانه تعیین تکلیف می کنند از این رو اینگونه برخوردهای مختلف و... کار روزنامه نگاری را سخت و فرسایشی و پاسخگویی را دشوار می کند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد که باید در شرایط فعلی کشور هر عرصه ای متولی خود را داشته باشد و دست اندرکاران مطبوعات و رسانه بدانند به چه نهاد، مرجع و اشخاصی باید پاسخگو باشند لذا این تعدد مراجع تصمیم گیری و تعیین کننده، کار را برای اصحاب روزنامه نگاری سخت ترمی کند.

** خبرنگاران و روزنامه نگاران در قبال سعادت بشر مسئول و متعهدند
فرقانی همچنین با تشریح ابعاد مختلف مسئولیت حرفه روزنامه نگاری و شخص روزنامه نگار اظهار داشت: روزنامه نگاران و خبرنگاران باید همواره در قبال جامعه و سعادت بشر مسئول و متعهد باشند.

** مسئولیت روزنامه نگاران و خبرنگاران جهانی است
این استاد علوم ارتباطات تصریح کرد: امروز مسئولیت روزنامه نگاری یک مسئولیت ملی و منطقه ای و محلی نیست بلکه مسئولیت روزنامه نگاران و خبرنگاران جهانی و بشری و این قشر در قبال همگان مسئول هستند.
به گفته وی؛ مسئولیتی که در این حرفه از آن یاد می شود مراد رعایت مجموعه ای از ارزش های حرفه ای مانند شرافت، صداقت، امانت داری، عدم تحریف توهین و تبلیغ، نقد منصفانه و عالمانه، عدم هتک حرمت، به اضافه رعایت ساختار های حرفه ای به لحاظ بسته پیام و عرضه و ارائه آن که بتواند مخاطب را خوب جذب کند.
این استاد علوم ارتباطات تصریح کرد که حرفه گرایی مجموعه ای از ارزش ها، ساختار و محتواها است که اگر این سه دست به دست هم بدهند روزنامه نگاری حرفه ای را شکل خواهند داد.
فراهنگ**1355**1027



25/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن