تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804294031




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حجاریان:سوراخ‌ها را ببندیم تا فساد اقتصادی نشود |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حجاریان:سوراخ‌ها را ببندیم تا فساد اقتصادی نشود
باید به جامعه گفت که فساد اقتصادی چه تبعاتی در کوتاه و درازمدت برایشان دارد تا خود تبدیل به سدی در برابر مفسدان اقتصادی شوند.
کد خبر: ۴۷۵۱۸۶
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۷ - 14 February 2015


سعید حجاریان با اینکه این روزها کمتر از عصر اصلاحات در عرصه عمومی حضور دارد اما هنوز با دقت جزئیات سیاست را در ایران پیگیری می‌کند. از تحولات باخبر است و نظرات خود را به صراحت درباره سیاست ایران بیان می‌کند. وی از نظریه‌پردازان جریان اصلاح‌طلبی به‌شمار می‌رود که نظرات خود را ذیل گفتمان امام(ره) تشریح می‌کند.


وی چندی پیش گفت‌وگویی با «آرمان» داشت که طی آن به مواردی اشاره کرد و امروز همان موضوعات در حال اهمیت یافتن مضاعف است. از ریشه شکل‌گیری فساد اقتصادی تا رفتاری که دولت باید در پیش بگیرد. متن این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
 
 این روزها شاهدیم منتقدان بدون توجه به محدودیت‌ها و وضعیت خاص مذاکرات، دولت را تحت فشار قرار داده‌اند. چه توصیه‌ای به دولتمردان در این شرایط دارید؟


دولت، به‌ویژه در عصر مدرن، مهم‌ترین کانون عرفی‌کننده است. دولتمردان بر مبنای عقلانیت متعارف، امور را رتق‌وفتق می‌کنند. دولت که متشکل از دو نوع بوروکراسی لشکری و کشوری است، برای بقا باید رفتاری عقلانی (یعنی حداقلی از عقلانیت هدف- وسیله‌ای) داشته باشد، به‌خصوص در شرایطی که رقابت بر عرصه مناسبات بین‌المللی حاکم می‌شود. در فضای خالی از رقابت شاید بتوان بدون اتکا به خرد سنجشگر نیز دوام آورد، اما در جهانی که مناسبات بازاری الگوی غالب بر آن است و رقابت شدید اقتصادی و علمی و نظامی بر کشورها حاکم است، تنها راه بقا توسل به عقل سنجشگر است. از این جهت تفاوتی میان بنگاه اقتصادی و دولت وجود ندارد. 


 اما درمواجهه با تندروها، دولت باید چه رویکردی را در پیش بگیرد؟


دولت باید دائماً به محاسبه مقدورات، محدودیت‌ها، هزینه‌ها، فایده‌ها، تهدیدها و فرصت‌ها بپردازد. «رند عالم‌سوز را با مصلحت‌بینی چه کار/ کار ملک است آنکه تدبیر و تأمل بایدش» اگر در کار ملک، مصلحت‌بینی، تدبیر و تأمل را کنار بگذاریم، بقا به مخاطره می‌افتد. در بازار رقابت کامل، بقای دولت در گرو آن است که عقلانیت متعارف را بپذیرد. 


 بعضا نمایندگان مجلس به وضع قوانینی می‌پردازند که برخی از آنها جنبه عملیاتی شدن ندارد یا برای زمان خاصی است و قابل تسری به آینده نیست. قانون خوب چه ویژگی‌هایی دارد که مجلس باید دنبال آن باشد؟ 


 قانون باید عام و همه شمول و علنی باشد. قانون اولاً عطف به ماسبق نمی‌شود و ثانیاً اجرای پاره‌ای قوانین مشمول مرور زمان می‌شود. قانون باید واضح، بدون تعقید و قابل فهم باشد، مجموعه قوانین باید واجد سازگاری درونی باشد، قانون نباید تکلیف به مالایطاق کند، قانون باید ضمن دوام، قابلیت تغییر و تحول بر اثر تحول مناسبات واقعی اجتماعی را داشته باشد، قانون باید ضمانت اجرایی داشته باشد. شاید یکی از دلایلی که امام(ره) به این نتیجه رسیدند که لازم است حکومتی اسلامی تاسیس شود تا ضامن اجرای قوانین شرع باشد، همین امر بود. 


 پرونده تخلفات برخی دولتمردان دهم درحال رسیدگی است. چندی قبل به «آرمان» گفته بودید که تا زمینه مهیا نباشد، فسادی رخ نمی‌دهد. این زمینه‌ها چیست که شرایط را مستعد بروز چنین اعمالی می‌کند؟


اول باید توضیح دهم که فساد سبب چه تبعاتی برای کشور می‌شود و بعد به پاسخ سوال شما می‌پردازم. ببینید، باید سوراخی وجود داشته باشد که اختلاس و تخلف مالی رخ دهد. مانند همان کیسه گندمی که قبلا برایتان توضیح دادم. وقتی این کیسه سوراخ باشد، طبیعتا موش از داخل آن گندم برمی‌دارد و روزی فرا می‌رسد که کیسه خالی می‌شود. اگر این کیسه سوراخی نداشت به‌طور طبیعی موش نمی‌توانست به گندم دسترسی داشته باشد و منافع کشاورز حفظ می‌شود. 


پس در وهله اول باید جلوی سوراخ‌ها و منفذها را گرفت که دسترسی به آنها آسان نباشد. باید مردم را با واژه فساد اقتصادی آشنا کرد و تبعات آن را شرح داد. باید به جامعه گفت که فساد اقتصادی چه تبعاتی در کوتاه و درازمدت برایشان دارد تا خود تبدیل به سدی در برابر مفسدان اقتصادی شوند. از سوی دیگر همانطور که قبلا گفتم باید بررسی شود که قوانین در کجا نقص دارد و در کجا نیاز به نظارت احساس می‌شود، در کجا باید موازنه باشد و در کجا باید راه دررو را ببندیم و انبارمان را سد کنیم که موش به داخل آن نیاید.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن