واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خصوصی سازی در حوزه تئاتر توجیه اقتصادی ندارد
کد خبر: ۴۷۳۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸ - 07 February 2015
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم گفت: در حال حاضر تمامی سالن ها یا وابسته به دولت و وزارت ارشاد بوده یا وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی مثل شهرداری هاست و برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی جهت سرمایه گذاری ندارد.
جواد آرین منش در گفت و گو با خانه ملت، با بیان اینکه هنر تئاتر یکی از اصیل ترین، ماندگارترین و پایدارترین هنرهای بشری است، گفت: تئاتر هنری است که در واقع مادر بسیاری از هنرها مثل سینما محسوب می شود و ریشه در زندگی اجتماعی انسان دارد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس هشتم شورای اسلامی ادامه داد: تئاتر هنری است که می تواند انتقال دهنده فرهنگ و پیام های انسانی و الهی باشد و با توجه به خصوصیتی که این هنر از آن برخوردار است (یعنی ارتباط مستقیم و بی واسطه با مخاطب) می تواند این هنر در خدمت تعالی بشریت و در خدمت آموزش و فرهنگسازی قرار بگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه اما متأسفانه به دلایل گوناگون این هنر در کشور ما نهادینه نشده و در زندگی مردم جای لازم را برای خود باز نکرده است، یادآور شد: یکی از این دلایل این است که ما در جهت بومی سازی هنر تئاتر و استفاده از سوژه هایی که در واقع دغدغه های اصلی مردم است کمتر استفاده کردیم.
آرین منش ادامه داد: در واقع هنر تئاتر در سبد خانوار مردم جای لازم را مثل سینما برای خود باز نکرده و به نوعی این هنر هنوز وابسته به منابع دولتی است به این معنا که اگر دولت اعتبارات لازم را به این حوزه اختصاص دهد برنامه های تئاتری توسعه پیدا می کند و اگر اختصاص ندهد چراغ تئاتر خاموش خواهد شد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم همچنین تصریح کرد: هنرمندان تئاتر از امنیت شغلی لازم برخوردار نیستند و برای بسیاری از آنها، تئاتر شغل نیست و صرفا عشق و علاقه است بنابراین در کنار کار روزمره خود قرار می دهند و در متن زندگی آنها نخواهد بود.
وی افزود: این درحالی است که یک فوتبالیست در کشور ما ده ها و صدها برابر یک هنرمند باسابقه تئاتر درآمد دارد و فوتبال شغل وی محسوب می شود بنابراین تأمین معاش یکی از دغدغه های اصلی هنرمندان تئاتر به شمار رفته و نمی توانند همه وقت خود را به این امر اختصاص دهند لذا منابع مالی و اعتبارات یک بخش از مشکلات است.
آرین منش در ادامه کمبود امکاناتی همچون نبود سالن نمایش، فقدان استراتژی و راهبرد مناسب، نبود برنامه های بلندمدت از را از جمله مشکلات عرصه تئاتر برشمرد و اضافه کرد: عدم خصوصی سازی تئاتر و حمایت کم دولت در توسعه تئاتر در میان مردم از سوی بخش های غیردولتی یکی دیگر از مشکلات این حوزه است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تمامی سالن ها یا وابسته به دولت و وزارت ارشاد بوده یا وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی مثل شهرداری هاست و برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی جهت سرمایه گذاری ندارد لذا دولت باید کاری کند که تئاتر تأثیر و توجیه اقتصادی برای این بخش داشته باشد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از جمله مسائل دیگر حوزه تئاتر، ضعف آموزش، عدم استعدادیابی و کم توجهی به هنرمندان شهرستانی است که باید در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]