محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832108017
ایران، بازار تست خودروسازی چین |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ایران، بازار تست خودروسازی چین
چین بزرگترین تولیدکننده خودرو در جهان با تولید ١٨میلیون دستگاه خودرو سواری شخصی در سال٢٠١٣ محسوب میشود که بیش از ٦٠درصد تولید چین مربوط به تولید مشترک تحتلیسانس برندهای معتبر آمریکایی، آلمانی و ژاپنی و مابقی تولید خودرو با برندهای داخلی است
کد خبر: ۴۶۹۶۳۳
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸ - 25 January 2015
نیمقرن پیش برادران خیامی که فعالیت خود را از گاراژ کوچکی در شهر مشهد شروع کرده بودند، شرکت ایرانناسیونال را تاسیس کردند. ایرانناسیونال مونتاژ خودرو سواری را با قطعات وارداتی از انگلستان آغاز و پس از چندی به یکی از موفقترین نهادهای صنعتی خاورمیانه تبدیل شد که ١٢هزارکارگر و کارمند در استخدام داشته و با شبکهای متشکل از ١٢٠شرکت فقط ٢٠درصد از قطعات مورد نیاز را وارد میکرد.
به گزارش شرق، بیش از نیمقرن از آغاز خودروسازی در ایران گذشته و به امید رقابتیشدن، ربعقرن است که این صنعت تحتحمایتهای بیدریغ دولتها و بازارهای کاملا بسته و حفاظتشده در برابر واردات قرار دارد. در گذر تاریخی این همه سال روند فعالیت خودروسازی از مونتاژ و تولید خودروهای آمریکایی، اروپایی و ژاپنی به مدلهای کرهای و مالزی و هماکنون به شبهخودروهای چینی رسیده است. در ربعقرن اخیر به جرات میتوان گفت از هیچبخش صنعتیای مانند خودروسازی دفاع و پشتیبانی نشده و کارنامه هیچیک از رشتههای صنعتی مانند آن دلسردکننده و ناامیدکننده نیست.
در سال ٢٠١٣میلادی ارزش تجارتجهانی انواع وسایلنقلیه و قطعات و اجزای آنها به ١٣٤٨میلیارددلار رسید که ٧/٤درصد از کل تجارت جهانی را شامل شد. در این سال از کل تجارت جهانی وسایلنقلیه، بیش از نیمی از آن مربوط به خودروهای شخصی، ٢٧درصد قطعات و اجزای خودرو و ٩درصد خودروهای حمل بار است. کشورهای آلمان (١٨/٢درصد از کل صادرات جهانی در سال٢٠١٣)، ژاپن (١١/١درصد) و آمریکا (١٠درصد) بزرگترین صادرکنندگان گروه وسایلنقلیه جهان به شمار میروند.
در سال٢٠١٣ با وجود صادرات ٤٦میلیارددلاری وسایلنقلیه و قطعات و اجزای آن توسط چین، این کشور ٧٨میلیارددلار واردات در این گروه کالایی داشته است. در زمینه انواع خودرو شخصی، در حالی که صادرات چین به سقف چهارمیلیارددلار در سال٢٠١٣ نرسید، این کشور ٤٥میلیارددلار خودرو شخصی وارد کرد. ارزش صادرات و همچنین واردات قطعات و اجزای خودرو چین در حولوحوش ٢٥میلیارددلار در سال٢٠١٣ باقی ماند. در زمینه صادرات جهانی خودروهای شخصی (٦٧٢میلیارددلار در سال٢٠١٣)، پس از کشورهای پیشرو آلمان (سهم٢٢/١درصد)، ژاپن (١٣/٧درصد) و آمریکا (٨/٥درصد) و کشورهایی از قبیل چک، اسلواکی، مجارستان، ترکیه، لهستان، تایلند، هند و برزیل، چین با سهم ٠/٦٩درصد از صادرات جهانی در مقام بیستودوم قرار دارد. بخش مهم صادرات خودروهای شخصی چین مربوطبه خودروهای بنزینی (با حجم موتور بین ١٠٠٠ تا ١٥٠٠ سیسی) با صادرات دومیلیارددلار و سهم ٢/٩درصد از جهان است که در زمینه خودروهای بنزینی (با حجم موتور ١٥٠٠ تا ٣٠٠٠ سیسی) سهم چین ٠/٦٣درصد از جهان و خودروهای (با حجم موتور بالای ٣٠٠٠ سیسی) ٠/٠١درصد از جهان است. بخش مهم صادرات وسایلنقلیه چین مربوط به موتورسیکلت و دوچرخه و قطعات آن با ارزش بیش از ١٤میلیارددلار در سال است.
چین بزرگترین تولیدکننده خودرو در جهان با تولید ١٨میلیون دستگاه خودرو سواری شخصی در سال٢٠١٣ محسوب میشود که بیش از ٦٠درصد تولید چین مربوط به تولید مشترک تحتلیسانس برندهای معتبر آمریکایی، آلمانی و ژاپنی و مابقی تولید خودرو با برندهای داخلی است. از کل تولید خودرو چین فقط در حدود ٥٠٠هزاردستگاه (٢/٩درصد از کل) صادر میشود. با وجود توان صنعتی و صادراتی چین در بسیاری از زمینهها، این کشور در خودروسازی، نهتنها فاصله بس دورودرازی تا کشورهای پیشرو دارد که رقبای زیادی در اروپایشرقی، ترکیه، هند، تایلند و برزیل را نیز باید پشتسر بگذارد تا خود را بهعنوان یکخودروساز کلاس جهانی مطرح کند.
صادرات خودرو چین به ایران با شتاب تندی از میزان ٢٠میلیوندلار در سال٢٠٠٩ میلادی به بیش از ٤٠٠میلیوندلار در سال٢٠١٣ رسیده و در سال گذشته میلادی از مرز نیممیلیارددلار نیز گذشت. در سال٢٠١٢ درحالی که ارزش صادرات خودرو شخصی (با حجم موتور بین ١٥٠٠ تا ٣٠٠٠ سیسی) چین ٠/٦٨درصد از کل صادرات جهان را شامل شد، صادرات به ایران ٢١درصد از کل صادرات جهانی چین را به خود اختصاص داد که طبق آمار گمرک چین در ششماهه اول سال٢٠١٤ میلادی به ٣٠درصد رسید. در این رده از خودروهای شخصی، از سال٢٠١٠ میلادی به این طرف، ایران همواره اولین یا دومین واردکننده جهانی از چین بوده است.
در این میان شرکتهای خودروساز کشور هم با واردات قطعات و اجزا و تولید تحتلیسانس برندهای چینی هم سعی دارند تا در مسابقه واگذاری بازار کشور جهت تست بازار خودروسازان چینی از رقابت با واردکنندگان بازنمانند. مدیران خودرو با مونتاژ خودرو امویام (شرکتچری) از سابقه طولانیتری نسبت به دیگران برخوردار است. شرکت سایپا نیز درصدد راهاندازی خط مونتاژ خودرو با شرکت برلیانس چین است. آمار گمرک ایران حاکی از این است که چینیها در سالجاری اولین صادرکننده قطعات و اجزا خودرو به ایران هستند. با بازشدن پای خودروسازان چینی، هماکنون هشتخودروساز چینی با عرضه واردات یا مونتاژ ٢٧مدل خودرو در کشور حضوری جدی دارند.
علت و عذر شرکتهای خودروسازی برای واردات قطعات چینی جهتمونتاژ خودرو، وجود تحریمهاست، اما باید اشاره کرد در دوره اقتصاد نفتی (٩٠-١٣٧٨) واردات قطعات و اجزای خودرو با بیش از ١٢برابر افزایش (هرسال یکبرابر افزایش متوسط) به حدود ٥میلیارددلار سال١٣٩٠ رسید که نشاندهنده رشد سالانه عمق وابستگی تولید خودرو به مونتاژ قطعات و وارداتی (وبهخصوص چینی)، بیش از بروز هرگونه تحریم در کشور است بهصورتی که پس از تحریمها تولید خودرو به کمتر از نصف رسید. بهرغم همه شعارهای خودروسازشدن، جهانیشدن و اعلام رتبههای اول از سوی مسوولان، خودروسازی هر سال بیشتر در دام وابستگی به قطعات و اجزا وارداتی فرورفت.
نکته حایزاهمیت و تکاندهنده دیگر این است که اگر تولید سال١٣٩٠ (٢٠١١) شرکتهای ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو با تولید سال٢٠١٣ خودروهای برند داخلی کشور چین مقایسه شود، ملاحظه میشود تولید ایرانخودرو از شرکتهای دانگفنگ، گریتوال، جیلی و چری و تولید شرکتهای سایپا یا پارسخودرو از شرکتهایی مانند برلیانس و لیفان بالاتر بوده است. پس از سالها حمایت و سرمایهگذاری و پرداخت هزینههای هنگفت ملی و اجبار مردم به استفاده از خودروهای داخلی به اسم توسعه صنعت ملی، بسی جای تاسف و تاثر دارد که در نهایت، خودروسازی کشور محتاج مشارکت با خودروسازهای کوچک و متوسط و تازهکار (کپیکار و بیکیفیت) چینی جهت ادامه فعالیت است.
اگر چه واردات قطعات ارزانقیمت و بیکیفیت چینی و مونتاژ آنها در بازار انحصاری خودرو به سود شرکتهای خودروساز است، اما در این میان چه منافعی برای اقتصاد ملی و چه اثری بر توسعه صنعتی و رشد تکنولوژی خودروسازی کشور وجود خواهد داشت؟ اگر قرار است صنعت خودرو کشور بهجای تکیه بر زنجیره تولید و قطعهسازان داخلی، با اتکا به قطعات وارداتی و (آن هم نامرغوب چینی) به فعالیت خود ادامه دهد، پس چگونه نام صنعت بر آن اتلاق خواهد شد؟ درحالی که بعضی از واحدهای قطعهسازی داخلی به تعطیلی کشیده شده و آنها که فعالیت دارند با مشکلات نقدینگی و سفارش و زیاندهی روبهرو هستند، واردات خودرو و قطعات خودرو از چین چه توجیه صنعتی و ملی دارد.
اگر خودروسازان (یا بهتر است گفته شود) مونتاژکنندگان خودرو کشور هنوز حتی توان مونتاژ خودرو در حد خودروسازان تازهکار چینی را ندارند، بهتر نیست که دست از حمایت بیرویه از این صنعت برداشته شود. یا اینکه مشکل از دولت است که با سیاستگذاریها و اقدامات و حتی اداره و دخالت مستقیم در اداره این صنعت، مانع از رشد و رقابتیشدن آن شده و میشود و سوال آخر اینکه چرا با وجود اینهمه کشور و شرکت خودروساز و بازار گسترده تامین قطعات و اجزای آن درسطح جهان، ایران باید سرنوشت محتوم بازار تست خودروهای ساخت چین را بپذیرد.
بهنظر میرسد اگرچه مونتاژ خودرو در ایران هیچ منافعی برای اقتصاد کشور در بر نداشته، اما سود سرشار آن برای دستاندرکاران، واردکنندگان و لابیهای حامی آنها در حدی است که تحت هر شرایطی حتی بهبهای از بینبردن قطعهسازان داخلی یا مونتاژ خودروهای ناایمن و بیکیفیت چینی، دست از تداوم پشتیبانی آن برنمیدارند. عدم اصرار دولت چین بر مصرف خودروهای چینی توسط مردم این کشور و اجبار دولت ایران به مصرف خودروهای چینی توسط مردم ایران از پارادایمهای سیاستگذاری اقتصادی و تجاری دولت است. اگر ایرانی نمیتواند خودرو بسازد، دلیلی برای مصرف خودرو وارداتی یا مونتاژی چینی نیز ندارد. حداقل این است که با بهای خودرو نامرغوب چینی میتوان خودرو دستدوم و سالم اروپایی وارد کرد. صرفنظر از همه مسایل ذکرشده، هزینههای انسانی و جانی افزایش آلودگی هوا و سوانح رانندگی را نیز باید مدنظر داشت که به هیچعنوان قابل محاسبه و جبران نیستند. واردات خودرو و قطعات و اجزای آن از چین به هرعذر و علت، نه در شأن ایران است و نه ایرانیان.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
سفتهبازی وارونه در بازار نفت |اخبار ایران و جهان
سفتهبازی وارونه در بازار نفت روز گذشته در شرایطی بهای نفت در بازارهای جهانی باز هم کاهش یافت که همچنان مازاد عرضه مهمترین تغییر بنیادی اخیر در این بازار است با این حال بهزعم کارشناسان میزان بالای افت قیمت نفت طی 6 ماه بیش از 50 درصد صرفا با تغییر بنیادی مزبور قابل توجیه ناثر پول سمی در بازار مسکن |اخبار ایران و جهان
اثر پول سمی در بازار مسکن تحقيقاتي كه اخيرا توسط سياستگذار بخش مسكن براي اولينبار درباره تبعات فعاليتهاي ساختماني شركتهاي وابسته به بانكها انجام شد با بررسيهاي تكميلي مشاوران املاك ابعاد تازهاي گرفته و منجر به كشف يك پيامد منفي ديگر شده است کد خبر ۴۶۸۸۵۰ تاریخ انتشاسروکله میوههای لوکس خارجی دوباره در بازار پیدا شد |اخبار ایران و جهان
سروکله میوههای لوکس خارجی دوباره در بازار پیدا شد سروکله میوههای لوکس وارداتی دوباره در بازار پیدا شده است و این روزها باوجود ممنوعیت واردات این نوع میوهها با قیمت گران در سطح شهر خودنمایی میکنند کد خبر ۴۶۷۹۵۷ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۳ - 19 January 2015 سروکله میوهچرا بازار سرمایه پایه اصلی تامین مالی اقتصاد نیست؟ |اخبار ایران و جهان
چرا بازار سرمایه پایه اصلی تامین مالی اقتصاد نیست برخلاف بسیاری از کشورهای دنیا که بازار سرمایه پایه اصلی تامین مالی اقتصاد به شمار میرود در ایران بیشترین مسئوولیت این بخش بر عهده شبکه بانکی بوده و بازار مالی سهم چندانی ندارد کد خبر ۴۶۵۳۵۱ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۹ - 1همه آنهايي كه بازاريها را آچمز كردند |اخبار ایران و جهان
همه آنهايي كه بازاريها را آچمز كردند چرا بايد در دو نقطه شهر اختلاف قيمت بين دو كت و شلوار مشابه بيش از دو ميليون تومان باشد و هيچ كس هيچ واكنشي نشان ندهد اگر شما بخواهيد مسافت بين ميرداماد و بازار را با مترو طي كنيد تقريبا يك ربع در راهيد ولي اين يك ربع براي يك كت و شلوار ناقاآمار جدید اسحاق جهانگیری از بازار کار |اخبار ایران و جهان
آمار جدید اسحاق جهانگیری از بازار کار اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در اعلام آمار جدیدی از بازار کار گفت براساس آمارها در دهه گذشته تعداد خالص مشاغل ایجاد شده در کشور نزدیک صفر است و این یعنی بسیاری از جوانان کشور از فرصتهای شغلی محروم هستند کد خبر ۴۶۸۴۴۲ تاریخ انتشارجمعه بازارهای معروف و پررونقی ایرانی مردند! |اخبار ایران و جهان
جمعه بازارهای معروف و پررونقی ایرانی مردند بازارچههای سنتی روزانه این روزها به کسب و کار پر رونق بسیاری از فروشندگانی تبدیل شده که فروششان کفاف پرداخت مالیات و اجاره بهای پر زرق و برق مغازهها را نمیدهد البته مردم هم چندان اوضاع اقتصادی مناسبی در روزهای پایانی سال ندارند کهسهم ۹۳ درصدی موبایلهای قاچاق در بازار |اخبار ایران و جهان
سهم ۹۳ درصدی موبایلهای قاچاق در بازار رییس اتحادیه صنف دستگاههای ارتباطی با بیان اینکه 93 درصد موبایلهای موجود در بازار قاچاق هستند گفت باید ضابطهای برای واردات موبایل در نظر گرفته شود که تعرفه 14 درصدی کنونی به ۴ تا ۵ درصد برسد کد خبر ۴۶۸۴۶۲ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰تحولات بازار نفت پس از مرگ ملک عبدالله |اخبار ایران و جهان
تحولات بازار نفت پس از مرگ ملک عبدالله کد خبر ۴۶۹۴۴۳ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ - 24 January 2015 مرگ پادشاه عربستان تنها برای یک روز به بازار شوک وارد کرد و قیمتها به واسطه آن صعودی شد اما در آخرین روز کاری هفته در آمریکا قیمت نفت کار خود را با کاهش به پایان برد به گزکاهش قیمت سکه در بازار |اخبار ایران و جهان
کاهش قیمت سکه در بازار افت قیمت طلا در بازارهای جهانی باعث شد تا قیمت انواع سکه بهار آزادی امروز در بازار کاهش یابد کد خبر ۴۶۴۷۹۱ تاریخ انتشار ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۲ - 08 January 2015 افت قیمت طلا در بازارهای جهانی باعث شد تا قیمت انواع سکه بهار آزادی امروز در بازار کاهش یابد به گ10 چالش پیش پای متولیان بازار سرمایه/ ریسکهایی که چهارستون بورس تهران را لرزاند |اخبار ایران و جهان
10 چالش پیش پای متولیان بازار سرمایه ریسکهایی که چهارستون بورس تهران را لرزاند آیا در بورس بمانیم یا نه این پرسشی است که این روزها ذهن اغلب سرمایه گذاران و سهامداران وفادار به بازار سرمایه را به خود مشغول کرده است کد خبر ۴۶۵۲۴۹ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۹ - 10 January 2سهام ارزنده در بازار وجود دارد |اخبار ایران و جهان
سهام ارزنده در بازار وجود دارد مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به اینکه پتانسیل خوبی در بازار سرمایه وجود دارد گفت هنوز سهام ارزنده در بازار یافت میشود کد خبر ۴۶۹۶۲۸ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۰ - 25 January 2015 مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران با70٪بازار خودروهایوارداتی دراختیار یک خانواده |اخبار ایران و جهان
70٪بازار خودروهایوارداتی دراختیار یک خانواده رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرفکنندگان گفت واردات خودرو نباید منوط به تائیدیه نمایندگیهای رسمی خودروسازان خارجی شود زیرا در آن صورت 70 درصد بازار خودروهای وارداتی کشور در اختیار یک خانواده قرار میگیرد کد خبر ۴۶۹۵۱۰ تاریخ انتبازگشت مشروط تعاونیهای اعتبار به بازار پولی |اخبار ایران و جهان
بازگشت مشروط تعاونیهای اعتبار به بازار پولی بانک مرکزی مجوز فعالیت 110 تعاونی اعتباری در پی توافق با وزارت تعاون را صادر اما شرط کرد که خدمات این شرکتها صرفا محدود به اعضا بوده و برای عموم مردم قابل استفاده نیست کد خبر ۴۶۵۰۳۶ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۳ - 09 January 20حال بازار خوش نیست ! |اخبار ایران و جهان
حال بازار خوش نیست این روزها حال بازار بزرگ پایتخت خوش نیست و فقط دلالان سکه و ارز قاچاقچیان کالا اغذیهفروشان و حاجیبازاریهایی که ماهانه صدها میلیون تومان اجاره میگیرند کارشان سکه است کد خبر ۴۶۵۱۵۴ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۳ - 09 January 2015 این روزها حال بازبانکها بازار ارز را بهم نریختند |اخبار ایران و جهان
بانکها بازار ارز را بهم نریختند معاون نظارتی بانک مرکزی با تأکید براینکه صرافیها در نوسانات اخیر ارز نقشی نداشته اند گفت کاهش قیمت جهانی نفت و به دنبال آن کاهش درآمدهای ارزی کشور مهمترین عامل نوسانات اخیر ارز است کد خبر ۴۶۵۰۰۹ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۹ - 09 January 2بازار میوه تا اردیبهشت پرتقالی است |اخبار ایران و جهان
بازار میوه تا اردیبهشت پرتقالی است در حالی برخی از کمبود پرتقال شب عید و نیاز به واردات آن سخن میگویند که به گفته یک مقام مسئول موجودی پرتقال کشور در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است کد خبر ۴۶۵۰۰۷ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ - 09 January 2015 در حالی برخی از ک-
اقتصادی
پربازدیدترینها