تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مرگ آرى امّا پستى و خوارى هرگز، به اندك ساختن آرى امّا دست سوى اين و آن دراز كردن هرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805703962




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرصت دسترسي به پايگاه‌هاي علمي جهان يك گام به جلو


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرصت دسترسي به پايگاه‌هاي علمي جهان يك گام به جلو
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 
تنها راه پويايي علم، ارتباط و جاري بودن آن است. يعني تنها در شرايطي علم مي‌تواند توليد شود، رشد كند و به كار آيد كه در ارتباط مستمر با كانون‌هاي توسعه علم و فناوري و صنعت باشد.
كارشناسان يكي از دستاوردهاي تغيير سياست‌هاي بين‌المللي دولت يازدهم را برقراري اين ارتباط با مراكز علم و فناوري دنيا و خروج از انزواي تحميلي دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي كشورمان مي‌دانستند و براي آن برنامه‌ريزي كرده و از اينكه مقصر اول كندي توليد و توسعه دانش و فناوري در كشور را در آستانه خروج از ميدان مي‌ديدند، خوشحال بودند، به طوري كه حتي معاون پژوهشي وزير علوم چند بار و در تاريخ‌هاي مختلف، دسترسي دانشگاه‌هاي كشور به پايگاه‌‌هاي  علمي ظرف يك ماه را نويد داد. (11 خرداد 93 خبرگزاري ايرنا، 29‌تيرماه خبرگزاري زنان و 10 مردادماه خبرگزاري دانشجو).
اگرچه تاكنون گزارشي از روند برقراري دسترسي دانشگاه‌هاي كشور به پايگاه‌هاي علمي دنيا منتشر نشده و مشخص نيست كه آيا اين امكان به وجود آمده يا در ميان ساير وعده‌هاي عملي نشده طرف مقابل ميز مذاكره قرار دارد اما چند مسئله را پيش روي جامعه دانشگاهي باز مي‌كند كه اتفاقاً فرصت زيادي نيز براي بررسي آنها در اختيار نيست؛ اول اينكه روي دانشگاه‌هاي ما به اندازه كافي و اغلب بيش از توان عمومي دولت‌ها، سرمايه گذاري شده است و اين منحصر به دولت و دوره مديريتي خاصي نيست و سياست كلي نظام است. با اين حال خروجي آنها به ندرت از فضا و ادبيات علمي صرف حاكم بر مراكز علمي و دانشگاهي بيرون مي‌رود. اين شرايط بايد به نفع منافع ملي تغيير كند. محدود كردن توسعه كمي مراكز آموزش عالي و تصميم اخير وزارت علوم مبني بر توقف پذيرش دانشجو در رشته‌هاي قديمي كه كارايي خود را در بازار كار و جامعه از دست داده‌اند و ايجاد رشته‌هاي ميان‌رشته‌اي و تصويب رشته‌هاي متناسب با نيازهاي روز جامعه از جمله تصميمات مؤثر در اين عرصه است اما فراتر از مديريت از بيرون بر دانشگاه‌ها، عزم و اراده جامعه دانشگاهي نيز نياز است.
دوم اينكه دانشگاه‌ها و مراكز علمي كشور در جهت تحقق اهدافي كه پاسخ مسئله اول آنها را تبيين مي‌كند دسترسي به پايگاه‌هاي علمي را يك فرصت بدانند كه ثمره چانه‌زني بر سر منافع يك ملت به دست آمده است و قدر اين فرصت را بدانند.
غرب ثابت كرده به ازاي هر فرصتي كه به ديگران مي‌دهد، امتيازي مي‌ستاند و ساده‌انگاري است كه باور كنيم غرب از روي خيرخواهي خروجي پايگاه‌هاي علمي و استنادي خود را به روي دانشمندان ما باز كرده است. حالا كه امتياز داده‌ايم تا غرب از مواضعش كوتاه بيايد، دانشگاه‌ها و مراكز علمي و تحقيقاتي ما بايد براي خروجي‌هايي برنامه‌ريزي كنند كه به جاي قفسه‌هاي كتابخانه‌ها يا داشتن عناوين پرطمطراق انحصاراً علمي و ارائه پاسخ به گره‌هاي تحقيقاتي خارج مرزها موقعيت به دست آمده را در جهت منافع مصالحه‌ناپذير ملي به كار بگيرند و در يك كلام به مسير يك طرفه خدمت ملت و دولت به دانشگاه‌ها و مراكز علمي خاتمه دهند. قطعاً دانشگاهي كه سال‌هاي بعد از انقلاب در سخت‌ترين شرايط مورد حمايت اركان اساسي نظام بوده نبايد دستگاه توليد فارغ‌التحصيلان بيكار باشد. طرح مسائل اين‌چنيني تكليف دانشگاه‌ها را با فرصت‌هايي نظير دسترسي به پايگاه‌هاي علمي جهان بيش از پيش روشن مي‌كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن