تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805039894




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ریشه یابی خشونت و پرخاشجویی در اطفال


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
rasouli_amir20101031102634827
علت پرخاشگری کلامی در کودک ریشه در خانواده و اطرافیان وی دارد و درخانواده هایی که دچار این نوع پرخاشگری ها و خشونت ها هستند بیشترین آمار جرم در اجتماع دیده می شود! خشم يک هيجان پايه انساني است که مانند چهار هيجان ديگر يعني ترس، غم، لذت و  عشق توسط همه ما تجربه مي شود. تجربه يک هيجان با ابراز آن متفاوت است.  تجربه هيجان ها دست خودمان نيست و همه ما هيجان هاي پايه را بسته به شرايط  تجربه مي کنيم اما چگونگي کنارآمدن و برخورد با آنها تا حد زيادي دست  خودمان است البته در شرايط بيماري رواني گاهي اراده ما براي کنترل هيجان ها  دچار مشکل مي شود و رفتارهايي نشان مي دهيم که در کنترلمان نيست و به  درمان هاي تخصصي نياز دارد. ما به عنوان انسان هاي متمدن بايد بياموزيم که  چگونه روي هيجان هايمان مديريت داشته باشيم. اين مديريت مهارتي آموختني  است؛ آموزه اي بسيار مهم که جاي خالي آن در نظام آموزش وپرورش بسيار احساس  مي شود. متاسفانه با اينکه مديريت خشم امري ريشه دار در فرهنگ ايراني و  اسلامي ماست و در نص قرآن «والکاظمين الغيظ» آمده است اما همچنان جامعه  امروز ما پر از پرخاشگري و خشونت است. داستان به اينجا ختم نمي شود.  پرخاشگري به درگيري فيزيکي محدود نمي شود.
نوع ديگري از پرخاشگري  که اهميت آن به هيچ رو کم نيست، پرخاشگري کلامي است. گاهي اين نوع پرخاشگري  شکل هاي پيچيده اي به خود مي گيرد و به صورت نيشخند، تمسخر، نگاه معني دار  از بالابه پايين و گاهي هم بي محلي خودش را نشان مي دهد. تحمل پرخاشگري  هايي از اين دست گاهي دشوارتر از تحمل پرخاشگري هاي عيان است. داستان  پرخاشگري هاي پنهان، داستان پيچيده اي است. با اينکه آسيب رواني اين  رفتارها از پرخاشگري فيزيکي کمتر نيست اما متاسفانه در نظام قضايي هيچ جاي  دنيا وجاهت قانوني چنداني ندارد. پرخاشگري کلامي بيشتر در روانشناسي و  اخلاق موضوعيت دارد نه در قانون. به عنوان مثال در آمريکا شما طبق قانون مي  توانيد در يک سانتيمتري کسي بايستيد و به او فحاشي کنيد اما تا زماني که  اقدام عملي عليه کسي انجام نداده باشيد، رفتار مجرمانه محسوب نمي شود و  پيگرد قانوني ندارد. استثناي اين قانون مربوط به صاحبان قدرت است. به عنوان  مثال معلم نمي تواند نسبت به دانش آموزش پرخاشگري کلامي داشته باشد يا  پرخاشگري کلامي پليس با شهروندان به عنوان «سوءاستفاده از قدرت» جرم محسوب  مي شود اما چنين چيزي در مورد روابط معمولي بين فردي مصداق ندارد. در ايران  پرخاشگري لفظي در مواردي خاص جرم محسوب مي شود اما تعيين مصاديق و اثبات  آن در روابط بين فردي بسيار دشوار است. خاصه آنکه تشخيص موهن بودن رفتار  برعهده عرف است. بنابراين با اينکه در جامعه ما پرخاشگري لفظي بر اساس کتاب  قانون گاه جرم محسوب مي شود اما به نظر مي رسد اين موضوع در عمل چندان جدي  تلقي نمي شود.
به عنوان مثال آسيب فيزيکي که توسط همسر به بدن فرد  وارد شود و در پزشکي قانوني به اثبات برسد، به مراتب از طرح دعوي پرخاشگري  لفظي يا بي محلي از جانب همسر در دادگاه معتبرتر است. چشم پوشي از  پرخاشگري کلامي نقطه ضعف جهانشمول در همه نظام هاي قضايي است. اين در حالي  است که آسيب رواني اي که پرخاشگري کلامي به انسان وارد مي کند، مي تواند از  پرخاشگري فيزيکي به مراتب بيشتر باشد. البته حتما قانونگذاران هم دلايل  خودشان را دارند زيرا اثبات پرخاشگري هاي غيرعيان دشوار و درعين حال نادقيق  است. اتفاقي که براي راضيه در ١٧سالگي افتاده، از منظر روانشناختي بسيار  قابل تحليل و تامل است. شوهر راضيه در يک ميهماني خانوادگي او را مسخره مي  کند. خيالش هم راحت است که هيچ «عمل مجرمانه»اي انجام نداده و شايد هم به  زعم خودش قصد شوخي و تفريح داشته است. هيچ دادگاهي نمي تواند او را محکوم  کند که چرا در يک ميهماني همسرت را مسخره کرده يا مثلانگاه نيشخندآميز و از  بالابه پايين به او داشته يا چرا به طرز رفتارش جلو جمع خنديده اي.
بنابراين راضيه براي اين رفتار نادرست همسرش نمي توانست شکايت کند و  اينجاست که تراژدي شروع مي شود. اگر حقي از کسي گرفته شود، آن فرد ممکن است  براي دفاع از خود از شيوه هاي تکانه اي و پيش بيني نشده استفاده کند.  راضيه زني ١٧ساله بود که در آن زمان، بلوغ کامل عقلي نداشت و حرمت قتل را  درک نمي کرد و از طرفي به حقوق اوليه و کرامت انساني او خدشه وارد شده بود؛  خدشه اي که حتي قابل طرح دعوي هم نبود. راضيه شوهرش را به قتل رسانده اما  در عين حال خودش هم به شکلي ديگر قرباني است؛ قرباني ناداني و بي مهارتي  شوهر در رابطه با همسر. شايد شوهر راضيه از مسخره کردن او در يک ميهماني  قصد شومي نداشته اما بي خبري او از آسيب رواني اي که به همسرش وارد کرده،  به قرباني شدنش منجر شده است.
اينجاست که موضوع حقوق اخلاقي همسر و  آموزش مهارت عشق ورزيدن اهميت خود را نشان مي دهد. فهميدن نيازهاي رواني  جنس مخالف و چگونگي ارتباط با او جزو مهارت هاي زندگي است که از وزارت  آموزش وپرورش انتظار مي رود متولي آن بشود. به دليل اينکه روند اجتماعي شدن  دختران و پسران مجزاست، لازم است تدابير ديگري انديشيده شود تا ارتباط  عاطفي با جنس مخالف توسط متخصصان آموزش داده شود.
زندگي سالم و خوش  زيستي، بيشترشدن شادماني در جامعه، کاهش خشونت هاي خانگي و کم شدن جرم به  آموزش و فرهنگ سازي هاي بنيادي نياز دارد.

23 بهمن 1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن