واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گام های توسعه استان با همگرایی اجتماعی نشریه "مهر اردبیل" طی مطلبی به قلم میرایوب تقوی طلب توسعه اقتصادی استان را در گرو همگرایی اجتماعی و همدلی نیروهای سیاسی عنوان می کند.
"گام اول/ وقتی مجید خدابخش قدم در ساختمان آجری باغ ملی اردبیل (استانداری) گذاشت شاید خاطرات بسیاری در اذهان مدیران دهه 60 مرور شد اما یک قول مورد اتفاق همه مدیران و دلسوزان اردبیل بود و آن اینکه اردبیل هر چند استان شده اما صنعتی نگردیده و لاجرم پیشرفت چندانی نکرده است؛ و این امر راه را بر توسعه و افزایش درآمد و اشتغال مردم این دیار مشکل ساخته است.
بنابراین راه برون رفت از فقر و عقب ماندگی استان، تولید ثروت به ویژه از طریق سرمایه گذاری صنعتی است و این تکیه کلام استاندار اردبیل در محافل کوچک و بزرگ شهری و روستایی استان به عنوان مطالبه اجتماعی است.
گام دوم/ شکی در این نیست که برای رسیدن به توسعه استفاده از نیروهای انسانی خلاق و بومی و غیربومی از جناح های مختلف سیاسی گام مهم مدیریت منابع انسانی محسوب می شود به خصوص نیروهایی که با کوله باری از تجربه در کوران حوادث سیاسی کشوری و استانی منزوی شده و یا از توان بازمانده بودند؛ خدابخش به خوبی نشان داد با تیمی مرکب از نیروهای اصلاح طلب و اعتدالگرا و اصولگرای معتدل سکان مدیریت منابع انسانی استان را در دست دارد و در تعامل با نمایندگان نیز در جهت تشکیل جبهه مدیریتی توسعه درونزای استان تلاش می کند هر چند این مشی ایشان مورد انتقاد برخی از دوستان اصلاح طلب قرار گرفته است اما امیدواری هایی که در دل دوستان ترقی خواه استان اعم از اصولگرا و اصلاح طلب و معتدل ایجاد شده، با مشی پاک دستی و مدیریت کارآمد بر مبنای اعتدالگرایی واقعی زمینه ساز انسجام نیروهای انسانی برای کوشش در راستای توسعه استان بوده است و این امر بر ضرورت همگرایی اجتماعی صحه می گذارد.
گام سوم/ توسعه بدون استفاده از پتانسیل لابی گری و رایزنی های سیاسی و اجرایی برای جذب اعتبارات کلان ملی با مقامات عالی کشور ممکن نیست؛ بسیاری از اعتبارات ملی تنها با جلب و جذب مدیران ارشد کشوری برای برنامه های تعریف شده، ممکن است.
خدابخش در طول این یک سال نشان داد در جلب مقامات عالی کشور به ویژه رئیس جمهور و رئیس مجلس و معاون اول رئیس جمهور و... مهارت ویژه ای دارد. از این مسیر وی به خوبی برای سرازیر ساختن اعتبارات ملی برای استان استفاده می کند. نیک می دانیم که توسعه به سبک ایرانی آن؛ بدون بهره گیری از لابیگری مقامات ارشد کشوری ممکن نیست. پس هم افزایی اجتماعی - سیاسی صاحب منصبان استانی برای توسعه اردبیل اهمیت دارد.
گام چهارم/ توسعه بدون شناخت منابع سرمایه و جریان سازی برای گردش این سرمایه ها نیز امکان پذیر نیست. خدابخش با کوله باری از تجارب اقتصادی به خوبی محل منابع سرمایه های کشوری را شناخته و برای سرازیر ساختن آنها به استان مکانیسم های اقتصادی را فعال کرده است. از جمله در بکارگیری صندوق توسعه ملی، صندوق های پول در سطح منطقه و خاورمیانه از جمله بانک توسعه اسلامی و حتی بانک جهانی برای جذب اعتبارات میلیون دلاری کارآمد بوده است. بنابراین همگرایی اقتصادی - اجتماعی برای جذب اعتبارات از منابع سرمایه ای کشور نیز اهمیت دارد.
گام پنجم/ شناخت استعدادهای اقلیمی و معدنی و... استانی برای سرمایه گذاری های کلان نکته ای است چند جانبه و این جزء با مدیریت چند جانبه گرایی ممکن نیست و خدابخش به خوبی کارنامه روشنی را برای مردم نمایان ساخته است. به طوری که در اقدامات اجرایی یک ساله اخیر وی از معادن و استخراج نفت، ژئوترمال، سنگ، مس و غیره گرفته تا تجارت آزاد و کشاورزی و حوزه پارک فن آوری و دانشگاه فعال گردیده اند، هر کدام از این حوزه ها با پروژه ها و اعتبارات میلیاردی در استان فعال شدند تا جایی که برخی از مدیران ناباورانه سخن از نحوه افزایش اعتبارات دستگاه های اجرایی تا 17 برابر اظهار می دارند.
در این راستا برای استعدادیابی نیروهای انسانی و طبیعی منطقه با بهره گیری از روابط اجتماعی گسترده امری است مبرهن و سخن پایانی اینکه استاندار اردبیل با جلب مقامات کشوری برای سفر به استان اردبیل و پیگیری هفتگی مصوبات و طرح های درخواستی از آنان در مرکز، گام های بنیه ای توسعه استان را به مدد جلب نگاه مسوولان عالی کشوری به اردبیل برداشته است، تا جایی که در این فضای رکود اقتصادی استان اردبیل توانسته در فضای عمومی جلب و جذب سرمایه گذاری های میلیاردی سربلند باشد. امید است نتایج آن در یکی دو سال آینده حداقل برای مردم استان ملموس و در زندگی آنان جاری باشد."
8123/6016
23/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]