تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819477275




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تخفیف های غیرعقلایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تخفیف های غیرعقلایی نشریه "امید اردبیل" به قلم توحید مهدوی از ارایه تخفیف های سالانه برای پرداخت معوقات از سوی شهرداری ها و بهره برداری ها از این امر نوشته است.


"چند سالی است که شهرداری اردبیل با مجوز شورای اسلامی این شهر، 2 بار در سال تخفیف 20 درصدی به معوقات شهرداری می دهد و این در حالی است که این تخفیف نه تنها موجب افزایش نقدینگی شهرداری این شهر نمی شود بلکه موجود فرار فعالان پروژه های عمرانی و بساز و بفروش ها می شود و مردم محروم کمترین سهم را در این تخفیف ها به خود اختصاص می دهند.
تخفیف های شهرداری اردبیل به بهانه ترغیب مردم برای پرداخت معوقات خود به شهرداری و افزایش نقدینگی این نهاد برای شتاب بخشی به پروژه های و درآمدزایی انجام می شود اما باید به این مقوله هم اندیشیده شود که اهداف این طرح محقق می شود یا انحراف از اهداف از پیش تعیین شده سبب شده، این طرح از مسیر اصلی خارج شود و مناسبات سواستفاده عده ای را فراهم کند؟
در نگاه اول این طرح به نوعی کمک به عموم مردم است اما با واکاوی طرح، عکس این مساله محتمل به نظر می رسد یعنی مردم عادی آن نفعی که باید از این طرح ببرند را نمی برند بلکه افرادی از طرح تخفیف 20 درصدی شهرداری به معوقات منتفع می شوند که معوقاتشان به دلیل ساخت سایه سار بالای سر نیست بلکه شغلشان با پروژه های عمرانی گره خورده و از نظر مالی نیاز چندانی هم به این تخفیف ها ندارند.
توده مردم بیشتر برای ساخت خانه ها و مغازه های خود با جرائم کمیسیون ماده 100 به شهرداری بدهکار می شوند که برای فرار از دردسرهای احتمالی، به اتمام رساندن سرپناه خود و سکنی گزیدن در آن بدون فوت وقت، به طرق مختلف مبالغ مورد نیاز برای تسویه بدهی خود را تامین می کنند و بدهی خود به شهرداری را صاف می کنند. برای آنها صبر کردن و منتظر ماه های شهریور یا بهمن ماندن معنایی ندارد بلکه برای انها زمان مهم است تا در ملک خود مستقر شوند.
روی دیگه سکه در مورد تخفیف های 20 درصدی مربوط به انبوه سازان و سرمایه گذاران در بخش عمران شهری است که در واقع می توان ادعا کرد اصلی ترین بخشی هستند که از تخفیف های منتفع شده و به سودآوری می رسند.
این گروه برای اینکه بتوانند از تخفیف 20 درصدی برخوردار باشند و هم بتوانند از تسهیلات دیگری مانند قسط بندی معوقات نهایت استفاده را ببرند یا خواسته و به صورت عمدی منتظر ماه های شهریور و بهمن ماه می شوند یا ناخواسته و به صورت سهوی به دلیل طولانی شدن پروسه ساخت و ساز، تسویه حساب خود را در ماه های شهریور و بهمن ماه انجام می دهند.

به نام محروم، به کام مرفه
از آنجایی که عمده بدهکاران شهرداری را گروه دوم یعنی انبوه سازان، پیمان کاران و سرمایه گذاران در بخش های عمران شهری تشکیل می دهند، بنابراین می توان ادعا کرد که این طرح سنتی تخفیف 20 درصدی به مناسبت دهه فجر و هفته دفاع مقدس از اهدافش منحرف شده؛ یعنی نه تنها تخفیف های سنتی موجود برای افزایش نقدینگی، درآمدزایی و ترغیب مردم به تسویه بدهی هایشان نمی شود بلکه سبب هدایت کارفرمایان و انبوه سازان به ماه های خاص سال شده که این کار به ضرر شهرداری و در دو حالت به سود افراد بدهکار (انبوه سازان، کارفرمایان و فعالان بخش عمران شهری) است.
یکی از این طریق بهره مندی از تخفیف 20 درصدی و تسهیلاتی مانند قسط بندی معوقات است و راه دوم اینکه ارزش پول به دلیل بیشتر بودن نرخ تورم از نرخ بهره کاهش پیدا می کند که در نهایت شهرداری متضرر و بدهکاران منتفع می شوند. یعنی اگر فردی 500 میلیون تومان به شهرداری بدهی داشته باشد و آن را بعد از پنج ماه و همزمان با اجرای طرح های تخفیفی پرداخت کند، هم 100 میلیون تومان کمتر به شهرداری پرداخت می کند و هم اینکه 500 میلیون تومان فعلی نسبت به 500 میلیون تومان پنج ماه پیش، ارزش واقعی کمتری دارد؛ هر چند که ارزش اسمی آن لامتغیر بوده است.
بنابراین اجرای این طرح نهادینه شده برای تخفیف 20 درصدی به نفع عموم مردم نیست بلکه به نفع افراد خاص است تا از این طریق سود بیشتری عاید آنها شود، بنابراین اعضای شورای اسلامی شهر اردبیل باید شجاعت لازم را برای ساختار شکنی و لغو این تخفیف ها بدون ترس از ریزش آرا و با تکیه بر علم مدیریت و صرفه اقتصادی شهرداری در دستور کار خود قرار بدهند.
بهترین روش برای پی بردن به صحت و سقم مطالب ارائه شده از طرف راقم این سطور ورود علمی، منطقی و عقلایی برای بررسی نقش این تخفیف های نهادینه شده است که در این مورد مرکز پژوهش های شهرداری اردبیل می تواند بهترین مرجع در شرایط فعلی باشد.
این مرکز می تواند با بررسی مقایسه ای پرداخت معوقات توسط مردم در ماه های عادی و ماه های اجرای طرح تخفیفی را مورد بررسی قرار دهد که آیا منجر به پرداخت بدهی هایشان می شود یا اینکه سبب هدایت فعالان اقتصاد شهری به سمت تسویه در زمان اجرای طرح می شود؟
سوالاتی از قبیل «چرا اقشار مرفه و فعالان بخش عمران شهری تمایلی برای پرداخت بدهی در زمان مقرر ندارند؟ اگر طرح تخفیفی اجرا نشود، مردم بدهی های خود را پرداخت نمی کنند؟ چرا شهرداری به دنبال دریافت معوقات خود از دستگاه های دولتی، شبه دولتی و نهادهای غیردولتی نیست؟» می توانند جزیی از این پژوهش باشند تا در مورد اجرای طرح تخفیفی و نقش آن در توسعه شهری بتوان دقیق تر و مستند تر به اظهار نظر پرداخت."
8123/6016



23/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن