واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یادداشتی درباره سینمای اجتماعی؛
امسال با رونق ژانر اجتماعی ذوق زده شدیم
منبتی معتقد است جشنواره فیلم فجر، امسال رونق سینمای اجتماعی را به تماشا می گذارد و این رویکرد همه ما را ذوق زده می کند که روزهای آشتی سینما و مردم فرا می رسد بدون آنکه لازم باشد تن به ابتذال بدهیم.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، سینمای ایران گرفتاری های زیادی دارد و مهم ترینش ضعف فیلم نامه و کمبود سوژه های جدی و تاثیر گذار، فیلم های ایرانی را ملال آور و مخاطب گریز می کند، راه حل رفع این گرفتاری بسیار آسان است، جامعه و زندگی روزمره مردمان چشمه جوشانی است که مدام سوژه های بکر را به هنرمند و در اینجا فیلمنامه نویس پیشنهاد می کند، اما برای شنیدن این پیشنهادها باید جانی گشوده نسبت به زندگی داشت، در همه جا با مردم و دغدغه هایشان زندگی کرد، در وسایط نقلیه عمومی، در مراکز خرید و در همه جا که نفس گرم مردم را می توان حس کرد.
سینمای اجتماعی در تاریخ این هنر و صنعت همیشه مورد علاقه مخاطب قرار داشته و به همین دلیل امروز بعد از سال ها سینمای نئوریالیست ایتالیا چون گوهری در شب تاریک سینمای تجاری می درخشد، چه کسی می تواند فیلم دزد دوچرخه (دسیکا) را فراموش کند، این فیلم با زبانی ساده و تاثیر گذار، کلیت جامعه جنگ زده اروپایی را افشا می کند و از طریق سرنوشت تلخ پدر و پسر کلیت عمق جامعه بیم زده را مکشوف می کند.
جشنواره فیلم فجر، امسال رونق سینمای اجتماعی را به تماشا می گذارد و این رویکرد همه ما را ذوق زده می کند که روزهای آشتی سینما و مردم فرا می رسد بدون آنکه لازم باشد تن به ابتذال بدهیم، اما دیدن بعضی از فیلم های امسال این ذوق را کمرنگ می کند، فیلم های چرک و آن هم در ساختاری که مفری در جهان بی مفر را کشف نمی کند، بیشتر مردم را از این سینما گریزان می کند، مردم خود با تلخی ها و گرفتاری هایشان زندگی می کنند و نیازی ندارند آنرا در سینما ببینند، مگر آنکه تلخی ها و سیاهی ها زبانی نرم و فرمی جذاب بیابند، اما فیلم هایی که پایان خود را در تعلیق نگاه می دارند و جز از چرکی تجمیع یافته نمی گویند زهریست در کام تماشاگر.
فیلم های؛ کوچه بی نام؛ و چهارشنبه 19 اردیبهشت؛ هم فیلم های تلخی اند ولی آنقدر شریف و هوشمندانه شکل می گیرند که مفری برای تماشاگر باقی می گذارند، در اولی مهر خانواده همه تلخی ها را تاب پذیر می کند و در دومی نشان می دهد همدردی و همیاری با هم می تواند گرفتاری ها را برطرف کند، مردی که ماشین اش را می فروشد تا مشکلی را حل کند نشان می دهد اگر همه ما چون او باشیم چقدر تلخی ها آسان می شود، اما در فیلم های اجتماعی، اجرا هم بسیار مهم است که کمتر هوشمندی در اجرا را شاهدیم، نقد باید به یاری این سینما بشتابد و آن را به مسیر درستش بکشاند. به امید آن روز. سید هادی منبتی تسنیم 115
۲۲/۱۱/۱۳۹۳ - ۲۱:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]