محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832306040
10 پرسش درباره قهوه
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: 10 پرسش درباره قهوه
تاثیرات درازمدت قهوه بر سلامت افرادی که آن را مینوشند، موضوعی مورد بحث بوده است. کافئین که ماده موثر اصلی موجود در قهوه است بر دستگاههای گوناگون بدنی تاثیر میگذارد.
آفتاب: همشهری نوشت: تاثیرات درازمدت قهوه بر سلامت افرادی که آن را مینوشند، موضوعی مورد بحث بوده است. کافئین که ماده موثر اصلی موجود در قهوه است بر دستگاههای گوناگون بدنی تاثیر میگذارد.
همچنین مواد دیگر موجود در قهوه نیز ممکن است تاثیراتی بر سلامت مصرفکنندگان بگذارند.
دکتر راب وان دم استادیار دپارتمان تغذیه دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد میگوید قهوه ممکن است فواید بالقوهای برای سلامت داشته باشد، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. او در این مصاحبه توضیحات بیشتری در این باره میدهد.
از آخرین مطالعه انجام شده در دانشگاه هاروارد درباره اثرات قهوه بر سلامت، اخبار خوبی برای نوشندگان قهوه به گوش میرسد. پژوهشها در این زمینه به چه نتایجی رسیدهاند؟
ما به رابطه بین مصرف قهوه و میزان کلی مرگ و میر در دو «بررسی سلامت پرستاران» و «بررسی پیگیری کارکنان بهداشتی» که حدود 130 هزار فرد داوطلب را شامل میشد، توجه کردیم. در ابتدای این بررسی ما مردان و زنان سالمی را در دهه چهارم و پنجم زندگیشان داشتیم. ما آنها را به مدت 18 تا 24 سال دنبال کردیم تا ببینیم چه کسانی در طول این بررسی فوت کردهاند و همچنین رژیم غذایی و عادتهای سبک زندگیشان مانند مصرف قهوه را پیگیری کردیم.
در این مدت هیچ رابطهای بین مصرف قهوه و افزایش خطر مرگ به هر علتی یا مرگ ناشی از سرطان و بیماریهای قلبی- عروقی پیدا نکردیم. حتی افرادی که تا 6 فنجان قهوه در روز نوشیده بودند، در معرض خطر مرگ بیشتری قرار نداشتند. این یافتهها متناسب با نتایج و توصیفات تحقیقاتی است که در طول چند سال گذشته انجام شده بودند. شواهد نشان میدهد که برای عموم مردم نوشیدن قهوه هیچ گونه اثرات وخیم یا زیانبار بر سلامت ندارد.
بنابراین برای قهوهخورها بیخبری خبر خوبی است؟ چرا این نتایج دارای اهمیت است؟
این یافتهها مهم است، چون مردم نوشیدن قهوه را بعنوان یک عادت ناسالم همانند با سیگار کشیدن و افراط در مصرف الکل تصور میکنند و ممکن است با وجودی که از نوشیدن قهوه لذت میبرند، تلاش زیادی را برای کاهش مصرف قهوه و یا ترک کامل نوشیدن آن به خرج دهند.
یافتههای ما نشان میدهد که اگر میخواهید سلامتتان را بهبود ببخشید، بهتر است بر روی سایر عوامل موثر بر سبک زندگی نظیر افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار و مصرف بیشتر غلات سبوسدار تمرکز کنید.
آیا سقفی برای میزان قهوه مناسب برای نوشیدن روزانه وجود دارد؟
اگر شما در اثر مصرف زیاد قهوه دچار لرزش و تپش قلب میشوید، یا مشکلات خواب دارید، و یا احساس اضطراب و ناراحتی میکنید، بدیهی است که بیش از حد قهوه نوشیدهاید. اما در رابطه با اثرات مصرف قهوه بر روی میزان مرگ و میر یا سایر عوامل، ما هیچ اثر منفی در مصرف تا 6 فنجان قهوه در روز مشاهده نمیکنیم.
به خاطر داشته باشید که در بررسی ما و اکثر بررسیها درباره قهوه، یک فنجان قهوه معادل یک فنجان 226 میلیلیتری حاوی 100 میلیگرم کافئین است، نه فنجانهای 456 میلیلیتری حاوی 330 میلی گرم کافئین که شما در یک کافیشاپهای بزرگ مثل استارباکس میخورید.
همچنان در نظر داشته باشید که پژوهشها به طور معمول بر اساس قهوه سیاه یا مخلوط با کمی شیر یا شکر است، نه بر اساس نوشیدنیهای قهوه خانگی با میزان کالری بالا که در طی چند سال اخیر رایج شدهاند. یک فنجان 700 میلیلیتری قهوه موکای فراپاچینو با خامه که در استاربارکس میخورید، نزدیک به 500 کالری انرژی دارد که 25 درصد نیاز کالری روزانه (2 هزار کالری) فرد است.
افراد ممکن است درک نکنند که خوردن چنین نوشیدنیهایی انرژی دریافتی آنها را به میزان زیادی افزایش داده است و این اضافه دریافت کالری ممکن است با کمتر غذا خوردن در طول روز جبران نشود. این موضوع موجب افزایش وزن در طول زمان میشود و افزایش وزن به نوبه خود به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 میانجامد.
آیا پژوهشی وجود دارد که نشان دهد قهوه اثر سودمندی بر سلامت افراد هم دارد؟
بله، پژوهشهایی در طول چند سال گذشته انجام شده که نشان میدهد مصرف قهوه ممکن است فرد را در برابر دیابت نوع 2، پارکینسون، سرطان کبد یا سیروز کبدی محافظت کند. و آخرین بررسی ما درباره مصرف قهوه و میزان مرگ و میر نشان داد که مصرف منظم قهوه تا حدودی موجب کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی نسبت به افرادی که به ندرت قهوه نوشیدهاند شده است. با این وجود این نتایج باید در برررسیهای آینده مورد تایید قرار بگیرند.
این موضوع در حال حاضر یک زمینه تحقیقاتی جذاب است، اما ما هنوز در مرحلهای نیستیم که بتوانیم بگوییم، حتی اگر از قهوه خوشتان نمیآید، برای بهبود سلامتتان نوشیدن قهوه را شروع کنید. اما این شواهد آنقدر قوی هست که بگوییم برای عموم افراد - به جز درصد کمی از آنها نظیر زنان باردار، یا افرادی که در کنترل فشار خون یا قند خونشان مشکل دارند- قهوه انتخابی سالم و مناسب بعنوان یک نوشیدنی است.
coffee2
چرا این طور به نظر میرسد که دانشمندان به تغییر عقیده درباره قهوه ادامه میدهند؟
اغلب افراد تصور میکنند قهوه تنها حاوی کافئین است؛ اما در واقع یک نوشیدنی پیچیده و واجد صدها و صدها ترکیب متفاوت است. از آنجایی که قهوه حاوی ترکیبات متفاوت بسیاری است، نوشیدن آن میتواند منجر به پیامدهای بهداشتی متنوعی شود. نوشیدن آن میتواند در برخی موارد خوب و یا بد باشد و این لزوما به معنی تغییر عقیده یا تناقض نیست.
غذاهای اندکی هستند که برای همه افراد مناسب هستند: به همین دلیل ما بررسیهایی بر روی اثرات خاص آنها بر روی سلامت برای مثال اثرات قهوه بر روی دیابت انجام میدهیم. اما ما همچنین بررسیهایی نظیر جدیدترین مورد انجام شده درباره رابطه مصرف قهوه و مرگ و میر در دورهای طولانی انجام میدهیم که اثرات آنها بر سلامت را بهتر منعکس میکند.
مطالعه قهوه کمی پیچیدهتر از برخی موارد غذایی دیگر است. نوشیدن قهوه اغلب با سیگار کشیدن و نوعی از سبک زندگی که به سلامت اهمیتی نمیدهد، همراه است. برای مثال افرادی که قهوه زیاد مینوشند تمایل کمتری به انجام فعالیتهای ورزشی دارند.
همچنین آنها با احتمال کمتری از مکملهای غذایی استفاده میکنند و تمایل به داشتن رژیم غذایی ناسالم تری دارند. بنابراین در مطالعات اولیه درباره قهوه و سلامت، جدا کردن اثرات قهوه از اثرات سیگار یا سایر انتخابهای سبک زندگی مشکل بود.
در طی چند دهه گذشته که قهوه بررسی میشده است، گزارشهایی وجود داشته که قهوه ممکن است خطر بروز سرطانهای خاص یا بیماریهای قلبی را افزایش دهد. اما در بررسیهایی که بهتر اجرا و برنامه ریزی شدهاند- بررسیهای گستردهتری که اطلاعات زیادی درباره سایر عوامل سبک زندگی داشته و تلاشی واقعی را برای کنترل این عوامل به خرج دادهاند، مانند بررسی که اخیرا منتشر کردهایم، بسیاری از این اثرات را که مردم از آنها واهمه دارند، را مشاهده نمیکنیم.
آخرین تحقیقات انجام شده درباره خطرات مصرف قهوه در دوران بارداری چیست؟
درباره زنان باردار، در مورد اینکه آیا مصرف زیاد قهوه یا کافئین در طی دوران بارداری ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد، کمی اختلاف نظر وجود دارد. اما میدانیم که کافئین از طریق جفت به جنین میرسد، و جنین به کافئین خیلی حساس است و آن را به کندی سوخت و ساز میکند. بنابراین به نظر میرسد زنان باردار باید محتاط باشند و مصرف قهوه خود را به سطحی پایینتر مثلا یک فنجان در روز کاهش دهند.
آیا افراد دارای فشار خون بالا باید مصرف قهوه و میزان کافئین دریافتی خود را کاهش دهند؟ افراد دیابتی چطور؟
میدانیم که اگر افرادی به مصرف کافئین عادت نداشته باشند و شروع به مصرف آن کنند، فشار خونشان به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. با این حال در طول یک هفته اثرات مصرف کافئین کمتر مشهود است و بعد از چند هفته مصرف مداوم کافئین، افزایش مختصری در فشارخون مشاهده میشود.
در بررسیهایی که شیوع فشار خون بالا را در عموم جمعیت بررسی میکنند، نوشیدن قهوه کافئیندار با افزایش قابل ملاحظه خطر همراه نیست. اما افرادی که مبتلا به فشارخون بالا هستند و در کنترل آن با مشکل مواجه هستند؛ میتوانند به جای قهوه کافئیندار، انواع فاقد کافئین آن را مصرف کنند.
در مورد دیابت کمی تناقض وجود دارد. مطالعات انجام شده در سراسر جهان به طور مداوم نشان میدهد که مصرف زیاد قهوه کافئیندار و فاقد کافئین با کاهش خط ابتلا به دیابت نوع 2 همراه است. اما در بررسیهای دقیقی که به افراد تنها قهوه کافئیندار و فاقد کافئین و سپس به آنها غذایی غنی از قند گلوکز دادهاند، حساسیت به انسولین در آنها کاهش مییابد و میزان گلوکز خونشان بیشتر از حد انتظار افزایش مییابد. هیچ اطلاعات بلندمدتی درباره مصرف کافئین و کنترل دیابت وجود ندارد.
اگر افراد دیابتی در کنترل قند خونشان با مشکل مواجه باشند، تغییر وضعیت از مصرف قهوه کافئیندار به فاقد کافئین ممکن است برای آنها مفید باشد. این کار بهتر از کنار گذاشتن مصرف قهوه است، چون برخی پژوهشها نشان میدهد که قهوه فاقد کافئین در واقع پاسخ گلوکز خون را کاهش میدهد.
یافتههای متناقض درباره مصرف قهوه، کافئین و دیابت را چگونه توضیح میدهید؟
احتمال دارد که مصرف کوتاهمدت و بلندمدت قهوه و کافئین اثرات متفاوتی داشته باشد. همان طور که قبلا اشاره شد و بیش از پیش روشن شده است، قهوه چیزی بسیار بیشتر از کافئین موجود در آن است و اثراتی که شما قهوه کافئیندار مشاهده میکنید، اغلب با اثراتی که بر اساس محتوای کافئینی آن انتظار میرود، متفاوت است.
به عنوان مثال اگر شما از جنبه عملکرد ورزشی به موضوع نگاه کنید کافئین میتواند تا حدودی مفید باشد، اما قهوه کافئیندار نه. یا اگر فشارخون را بررسی کنید و اثرات قهوه کافئیندار با با خود کافئین مقایسه میکنید، متوجه خواهید شد که قهوه کافئیندار موجب افزایش فشار خون در حدی میشود که از میزان انتظار شما از اثر بالابرنده فشارخون کافئین موجود در آن، به میزان قابل توجهی کمتر است.
این موضوع درباره رابطه بین قهوه، کافئین و گلوکز یا قند خون بعد از یک وعده غذایی نیز صدق میکند. این امکان وجود دارد که برخی ترکیبات دیگر موجود در قهوه اثر کافئین آن را خنثی کنند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
آیا درست کردن قهوه با استفاده از یک فیلتر کاغذی بهتر از از نوشیدن قهوه جوشیده یا سایر انواع قهوه است؟
قهوه حاوی مادهای به نام کافستول است که یک تحریک کننده قوی میزان کلسترول بد یا LDL خون است. کافستول در بخش روغنی قهوه وجود دارد و زمانی که شما قهوه را با استفاده از یک فیلتر کاغذی دم میکنید، کافستول پشت فیلتر باقی میماند.با سایر روشهای آماده سازی قهوه، مانند جوشاندن قهوه که در کشورهای اسکاندیناوی رایج است، قهوه فرنچپرس یا قهوه ترکی ومقادیر بیشتری کافستول در قهوه باقی میماند.
بنابراین برای افرادی که مبتلا به کلسترول بالا هستند و یا میخواهند از ابتلا به آن جلوگیری کنند، بهتر است که قهوه صاف شده با فیلتر کاغذی یا قهوه فوری را انتخاب کنند، چون مقادیر بسیار کمتری کافستول نسبت به قهوه جوشیده و قهوه فرنچ پرس دارند. قهوه اسپرسو وضعیتی حد وسط دارد و میزان کافستول آن کمتر از قهوه جوشیده و فرنچ پرس و بیشتر از قهوه فیلتر شده است.
چطور یک فنجان قهوه کامل درست کنیم؟
آیا چای و قهوه اثرات مفید مشابهی دارند؟
از آنجایی که برخی از ترکیبات مشابه در چای و قهوه وجود دارد، میتوان انتظار داشت برخی اثرات مفید قهوه در چای هم وجود داشته باشد. یک بررسی انجامشده در چین نشان داده است که نوشیدن مقادیر زیاد (یک لیتر در روز) از نوعی چای محلی به نام اولونگوتئا (Oolongtea) برای کنترل ضریب گلیسمیک در افراد دیابتی مفید است.
اما تحقیقات انجام شده درباره چای در آمریکا اثرات مفید مشاهده شده درباره قهوه را نشان نداده است که شاید به علت به میزان کمتر نوشیدن چای یا رقیقتر بودن آن در این کشور باشد.
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]
صفحات پیشنهادی
پرسش و پاسخ مهدوی/8 کدام پیامبر خوابهای زیادی را درباره امام زمان در کتابهایش تعبیر کرده است؟
پرسش و پاسخ مهدوی 8کدام پیامبر خوابهای زیادی را درباره امام زمان در کتابهایش تعبیر کرده است بیست و دومین کتاب از عهد عتیق کتاب مقدس یهودیان که مشتمل بر ۲۴ کتاب است متعلق به دانیال پیامبر است که چهارده فصل دارد فصلهای هفتم تا دوازدهم آن مربوط به رؤیاهایی است که دانیال از آپاسخ آیت الله خامنه ای به پرسشی درباره نماز استیجاری
پاسخ آیت الله خامنه ای به پرسشی درباره نماز استیجاری حضرت آیتالله العظمی خامنه ای به پرسشی درباره نماز استیجاری پاسخ گفته است به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است کسی که نماز استیجاری میخواند 1 ـ آیا گفتپرسش ابتکار از دانش آموزان درباره نجات تالابها
پرسش ابتکار از دانش آموزان درباره نجات تالابها رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام پرسشی در خصوص تالابهای ایران از دانش آموزان خواست به یاری محیط زیست بیایند به گزارش نامه نیوز معصومه ابتکار ضمن حضور در بستر تالاب هامون و همزمان با روز جهانی تالابها ضمن حضور در یک مدرسه عپاسخ به 3 پرسش رايج درباره صابونها
تحقيقات پوست و سلولهاي بنيادي پاسخ به 3 پرسش رايج درباره صابونها شوينده بايد متناسب نوع پوست فرد انتخاب شود امام صادق عليه السلام سه چيز زندگى را تيره مىكند فرمانرواى ستمگر همسايه بد و زن بدزبان و وقيح به گزارش سرویس خانواده جام نیوز دکتر محمدعليفیلم/ پاسخ جوانان انگلیسی به پرسش های رهبری درباره شناخت اسلام
فیلم پاسخ جوانان انگلیسی به پرسش های رهبری درباره شناخت اسلام در فیلم پیش رو پاسخ چند تن از جوانان انگلیسی به برخی پرسش های موجود در نامه رهبر انقلاب است که آن را مشاهده می کنید دانلود لینک ۲۱ ۱۱ ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۳پاسخهای رضا داوودنژاد به پرسشها و ابهامات درباره بیماریاش
سهشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۹ محمدرضا داوودنژاد - بازیگر سینما و تلویزیون - که یک هفتهای است بعد از پشت سر گذاشتن عمل پیوند کبد از شیراز به تهران بازگشته است با حضور در یک برنامه تلویزیونی از روزهای سختی که در دوران بیماریاش پشت سر گذاشت گفت به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسپرسش درباره چند ابهام در نامه رحیمی
پرسش درباره چند ابهام در نامه رحیمی در روزهای اخیر محمدرضا رحیمی معاون اول دولت دهم نامهای خطاب به محمود احمدینژاد نوشت و از بیانیه وی که مطالبی در جهت برائت خود و دولتهای نهم و دهم از اقدامات رحیمی بیان کرده بود گلایه کرد اما برخی مطالب این نامه حاوی مطالبی است که باعثمعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش خبر داد برگزاری همایش «ایست! آب نیست» در مدارس/ توزیع یک م
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش خبر دادبرگزاری همایش ایست آب نیست در مدارس توزیع یک میلیون برگه پرسش مهر بین خانوادههامعاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت در 54 هزار و 902 مدرسه کشور همایش ایست آب نیست با حضور مسئولان محلی دانشآموزان و اولیا برگزار شد بدرباره اختلال پانیک چه می دانید؟
درباره اختلال پانیک چه می دانید یکی از بارزترین مثال ها درباره تپش قلب ناگهانی اختلال هراس یا پانیک است اختلال پانیک یا حمله هراس یکی از اختلال های اضطرابی است که در آن فرد به طور ناگهانی دچار ترس و تپش قلب شدید بدون وجود سابقه ای از بیماری های قلبی می شود این اختلال باعث دستتاکید ویژه وزیر بهداشت درباره شیر در مدارس
یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۱ وزیر بهداشت بر لزوم جدی گرفتن توزیع شیر در مدارس تاکید کرد و اگر در این زمینه مشکل اعتباری وجود داشته باشد وزارت بهداشت با همه نداریاش به میدان میآید تا فرهنگسازی مصرف شیر را در کشور شاهد باشیم دکتر سیدحسن هاشمی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبراظهارات وزیر بهداشت درباره عقبماندگیهای بهداشت و درمان کرمان
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۱ وزیر بهداشت درمان و آموزش گفت کرمان در بحث بهداشت درمان و آموزش عقب مانده است و به زیرساختهای خدماتی آن طی 30 و 40 سال گذشته توجه نشده است دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه بازدید از مراکز درمانی شهر کرمان در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجهشدار درباره زخمهای دهانی که منجر به سرطان میشود
هشدار درباره زخمهای دهانی که منجر به سرطان میشود رئیس سیزدهمین کنگره بینالمللی جراحان دهان فک و صورت ایران نسبت به زخمهای دهانی که منجر به سرطان میشود هشدار داد به گزارش تسنیم دكتر عباس کریمی با اشاره به اینکه سیزدهمین کنگره بینالمللی انجمن جراحان دهان فک و صورت ایراندرخواست وزیربهداشت از قوه قضائیه درباره پالم
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۸ وزیر بهداشت ضمن اشاره به اعلام اسامی متخلفان پرونده پالم به دستگاههای مربوطه گفت از قوه قضائیه و دادستان محترم خواهشم آن است با مواردی که گزارش شده را هر طور صلاح می دانند برخورد کنند تا مردم باورشان شود که اگر در حوزه سلامت کوتاهی یا قصوری وجود داشتهتاثیر شگفت آور قهوه بر درمان افسردگی
تاثیر شگفت آور قهوه بر درمان افسردگی دانشمندان آمریکایی با انجام پژوهشی در خصوص خواص قهوه به این نتیجه رسیدند که قهوه در رهایی شخص از فکر خودکشی تاثیر به سزایی دارد دانشمندان طی 20 سال 1988تا 2008 208 هزار و 404 مورد داوطلب را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدند که نوشدرباره مواد تشکیل دهنده سیگار آگاه باشید
دکتر سلام – آیا فکر میکنید تنها مواد شیمیایی موجود در سیگار نیکوتین و مونو اکسید کربن است نه اشتباه می کنید با مصرف سیگار صدها سم مختلف وارد بدن می شود در سیگار 597 مواد تشکیل دهنده دیگر با توتون و تنباکو وجود دارد در تنباکو مواد افزودنی وجود دارد اگر چه برخی ازهمه چیز درباره بهبود درد گردن با رزماری
درد گردن یکی از شایعترین مشکلاتی است که تقریبا دو سوم مردم جهان حداقل یک بار در زندگیشان تجربه میکنند تقریبا هفت مهره بلوکی در ستون فقرات است که نخاع شوکی و کانالهایش را احاطه کردهاند شرایین پوست غدد لنفاوی وریدها حنجره و غدهی تیروئید همگی در ساختار گردن قرار دارندهشدار وزیر بهداشت درباره کوتاه قد شدن ایرانیها
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۷ وزیر بهداشت ضمن هشدار نسبت به بیتوجهی به مصرف کافی شیر و لبنیات در سبد غذایی خانوار و تاکید بر لزوم افزایش سرانه مصر شیر و لبنیات در کشور گفت سلامتی در گرو تغذیه سالم است اما تغذیههای وارداتی کنونی آسیب جدی به سلامت انسان وارد میکند به گزارش خبرنگار-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها