تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820077125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- هفت شرکت تعاونی به عشایر کرمان خدمت رسانی می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هفت شرکت تعاونی به عشایر کرمان خدمت رسانی می کنند کرمان - ایرنا - مدیرکل امور عشایری استان کرمان گفت: هفت شرکت تعاونی و یک اتحادیه عشایری وجود دارد که وظیفه خدمت به عشایر و رساندن ارزاق و مایحتاج زندگی عشایر استان و نهاده های دامی مورد نیاز آنان را بر عهده دارند.


به گزارش ایرنا، علیرضا شاکری روز سه شنبه در نشست خبری افزود: این شرکت ها و اتحادیه در شمال استان مستقر هستند و از طریق آنها در جذب تسهیلات بانکی اقداماتی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: در حوزه جنوب استان کرمان هم شش شرکت تعاونی عشایری وجود دارد که مشغول به کار هستند.
وی عنوان کرد: مبلغ 120 میلیارد ریال اعتبار از صندوق توسعه ملی عشایری برای خرید نهاده های دامی و توانمند سازی تسهیلات سرمایه در گردش عشایر واگذار شده است که عشایر عضو شرکت تعاونی می توانند از این امکان و سایر امکانات موجود استفاده کنند.
مدیرکل امور عشایری استان کرمان گفت: در حوزه شمال استان کرمان 14 هزار و 560 خانوار عشایری با جمعیت 68 هزار نفر و عمدتا در شهرستان های بافت، رابر، ارزوئیه، بردسیر، سیرجان، شهربابک، بم، ریگان و فهرج مستقر هستند و در بعضی از شهرستان ها همچون رفسنجان و زرند تعداد کمی از جمعیت عشایری وجود دارند که متاسفانه امکان تشکیل اداره مربوط در آن مناطق وجود ندارد اما با تخصیص میزان اعتبارات ابلاغی سهم این عشایر به آنان پرداخت می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه منابع آب سطحی شامل چشمه سارها و همچنین قنوات خشک و کم آب شده اند آبرسانی توسط تانکرهای اداره کل امور عشایری به شهرستان ها و مناطق مختلف عشایری انجام می شود که از ابتدای سال تاکنون 24 هزار و 500 مترمکعب آبرسانی توسط ناوگان این اداره انجام شده است.
شاکری بیان کرد: با ارائه خدمات همچون لوله کشی آب و بهسازی برای چشمه سار و قنوات در پایداری شغل و منابع عشایر اقداماتی صورت گرفته است.
وی از جمله اقدامات انجام شده توسط این اداره کل را نگهداری و بهسازی راه های عشایری برشمرد و خاطرنشان کرد: اکثر این راه ها در مناطق صعب العبور و دور افتاده ای هستند که از ابتدای سال هزار و 450 کیلومتر راه نگهداری و علاوه بر آن 18 کیلومتر در زمینه ایجاد راه های جدید و همچنین بازگشایی راه ها انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ناب، آداب و سنن عشایری می تواند به رونق گردشگری کمک کند، گفت: یک منطقه گردشگری در سیرچ با حدود 10 هکتار در نظر گرفته و کارهای احداث جاده و بهسازی و انتقال آب چشمه و همچنین تامین آب آن میسر شده است.
مدیرکل امور عشایری استان کرمان اضافه کرد: مطالعات این طرح از طریق اداره کل مطالعات سازمان امور عشایری کشور وارد فاز دوم شده است که پس ار نتیجه گیری می توان یک سایت گردشگری با نگاه به فرهنگ عشایر، بازی ها و ورزش های بومی و محلی آنان راه اندازی کرد و به ظرفیت منطقه سیرچ در جذب توریست کمک بزرگی می کند و همچنین تاثیری مثبت بر اقتصاد استان دارد.
وی زندگی عشایری را یک جامعه دانست و گفت: برای نیازهای دیگری از جمله بهداشت، مسائل فرهنگی، اجتماعی و ورزشی تفاهم نامه هایی بین دستگاه های مربوط منعقد شده است.
وی عنوان کرد: تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تامین 132 مورد لوازم احداث سرویس های بهداشتی و تفاهم نامه با کمیته امداد امام خمینی در زمینه ایجاد 100 سرویس بهداشتی برای مددجویان عشایری زیر پوشش این نهاد که 73 مورد آن ساخته شده از جمله تفاهم نامه هایی است که از سوی این اداره کل با نهادهای مربوط منعقد شده است.
شاکری ادامه داد: تفاهم نامه ای با کمیته امداد در جهت توانمند سازی، ایجاد مهارت و شغل مکمل برای عشایر بسته شد که تا امروز 109 نفر توسط این کمیته در قالب کلاس های آموزش قالی بافی و گلیم بافی در سطح استان تحت آموزش قرار گرفته اند و علاوه بر آن تفاهم نامه ای با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای در رابطه با کلاس های آموزش مهارت منعقد شده است.
وی به منعقد شدن یک تفاهم نامه با هلال احمر در رابطه با آموزش هایی در جهت خود امدادی برگزار می شوند اشاره کرد و گفت: مجموع 274 نفر از زنان و مردان عشایر تحت این آموزش ها قرار گرفته اند که 196 نفر از این تعداد به عنوان عضو دائم و فعال در کانون های عشایری هلال احمر استان مشغول به فعالیت هستند و هفت چادر هلال احمر که به لوارم امداد رسانی مجهز شده اند در مناطق عشایری در اختیار آنان قرار گرفته است.
شاکری گفت: 14 نفر از طریق هلال احمر و 14 نفر از کمیته امداد امام خمینی (ره) که به مرحله ای از تبحر رسیده و منتخب شده اند و می توانند خود آموزش دهنده باشند به صورت رایگان از طرف این ادارات به مشهد مقدس اعزام خواهند شد.
وی افزود: از ابتدای سال 14 هزار و 500 تن آرد، 40 تن ذرت، دو هزار و 200 تن سبوس، هزار تن برنج و پنج هزار و 100 تن توزیع شده است که این کار از ورود دلالان جلوگیری می کند و همچنین اقلام دیگری هم بین عشایر توزیع می شود.
وی گفت: در دهه فجر دو پروژه به بهره برداری رسید که از جمله آن می توان به پروژه 8 کیلومتر لوله انتقال آب در مناطق کوهستانی شهرستان سیرچ برای عشایر مستقر در این منطقه اشاره کرد.
وی ادامه داد: عشایر در اقتصاد مقاومتی که از فرموده های مقام معظم رهبری است و همه مسئولین بر روی آن تاکید دارند نمونه بارزی هستند زیرا می توانند کارهای بزرگی در زمینه اقتصاد و تولید از جمله تامین مایحتاج زندگی خود را انجام دهند و همچنین کمترین آمار طلاق در مجموعه عشایر وجود دارد و نظام اجتماعی و احترام به یکدیگر همچنان به صورت جدی در میان این قشر از جامعه برقرار است.
مدیرکل عشایری استان کرمان گفت: بسیاری از مواد و محصولات تولیدی توسط عشایر باعث شده که به یک خود اتکایی قابل توجه برسند.
وی با اشاره به اینکه عشایر استان کرمان 600 شهید به انقلاب اسلامی تقدیم کردند، گفت: 10 درصد از شهدای استان عشایر هستند در حالی که فقط چهار درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند و جامعه عشایری دو و نیم برابر جمعیت خود شهید داده اند.
شاکری افزود: جامعه عشایر در زمینه نظامی و امنیتی کمک بزرگی به نظام جمهوری اسلامی هستند زیرا هر سیاه چادر می تواند یک پایگاه نظامی برای حفظ حراست و امنیت این مرز و بوم باشد.
7439/3028



21/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن