واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هنرمند خطاط ایرانی: نقاشیخط های ایرانی در گالری های بین المللی طرفداران زیادی یافته است مسکو- ایرنا- یک استاد و هنرمند خطاط اعلام کرد: نقاشیخط های ایرانی در گالری ها و حراج های بین المللی طرفداران زیادی یافته است که حاکی علاقمندی به آثار هنرمندان خطاط ایرانی در سطح بین المللی است.
هادی روشن ضمیر که برای شرکت در نمایشگاهی از آثار خوشنویسی و منبت کاری ایرانی به مناسبت بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مسکو سفر کرده است در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: ارزش نقاشیخط های ایرانی در سال های اخیر در حراج های بین المللی افزایش یافته و آثار هنرمندان ایرانی با قیمت های بالا به فروش می رسد.
وی اعلام کرد: نقاشیخط های هنرمندان کشورمان از اصلی ترین آثاری است که در حراج های بین المللی طرفداران زیادی یافته است. آثار هنرمندان ایرانی مورد توجه گالری ها و مجموعه داران و علاقمندان به هنر در سطح جهانی است.
روشن ضمیر که از هنرمندان جوان کشورمان است و 42 سال سن دارد می گوید 29 سال است که در رشته خوشنویسی کار می کنم.
وی تا 13 سالگی در شهرستان بجنورد خوشنویسی سنتی را فرا گرفته است و از سال 70 نیز در تهران زیر نظر استادان بزرگی همچون شیرازی و امیرخانی خوشنویسی را در سطح جدی تر دنبال کرده است.
هنرمند جوان کشورمان در مورد فعالیت های حرفه ای خود در عرصه خطاطی و نقاشیخط می گوید حدود 20 نمایشگاه انفرادی در گالری های تهران برگزار کرده ام.
فعالیت های هنری روشن ضمیر محدود به داخل کشور نشده است و علاوه بر نمایشگاه های داخلی تاکنون دو نمایشگاه بین المللی در جاکارتای اندونزی و قطر برگزار کرده است.
علاوه بر آن این هنرمند و استاد خطاط در حدود 50 نمایشگاه گروهی شرکت کرده است.
این هنرمند خطاط در تعریف نقاشیخط می گوید: نقاشیخط به دنبال قرائت فضای جدیدی از فضای هندسی خوشنویسی است در واقع نقاشیخط اجرای یک تابلوی نقاشی با استفاده از فرم های خوشنویسی است.
نقاشیخط می تواند این قابلیت را برای خوشنویسی ایجاد کند که بدون توجه به مطلب و پیوستگی محتوا و با استفاده از فرم و رنگ، دریچه ای جدید را پیش روی مخاطب قرار دهد.
روشن ضمیر تفاوت خوشنویسی با نقاشیخط را چنین بیان می کند: در هنر خوشنویسی به واسطه محتوایی ادبی که در کلمه ها می بینیم جدا از فرم و شکل حروف می توانیم پیامی را منتقل کنیم اما در حال حاضر در نقاشیخط محتوای آثار تولیدی هنرمندان ما پیامی را منتقل نمی کند و این انتقال پیام طی سال های اخیر خیلی نازل شده است.
در واقع چیزی که بیننده در نگاه اول با تماشای یک تابلو نقاشیخط مشاهده می کند محتوا نیست بلکه ترکیب بندی، رنگ و تکنیک های اجرایی و قدرتی هنرمند است.
وی در تشریح اصول کاری خود در خلق نقاشیخط ها خاطرنشان می کند: همیشه تلاش کرده ام در مسیر کاری ام با استفاده از مواد مختلفی که کمتر استفاده شده است تابلوهای نقاشیخطم را خلق کنم مثلا در استفاده از ورق های طلا و نقره سعی داشته ام فضایی شخصی و متفاوت تر از دیگران برای خودم داشته باشم.
از هنرمند خوش ذوق کشورمان در مورد خوشنویسی سوال می کنم، می گوید که خوشنویسی در بین اعراب و ترکیه و افغانستان و پاکستان هم وجود دارد. اما رشته خاصی مثل نستعلیق فقط تخصیصا در اختیار ایرانیان است.
هنرمند خطاط کشورمان در مورد جایگاه خوشنویسی در ایران می گوید پیش از انقلاب اسلامی ایران محدودیت هایی در هنر خوشنویسی وجود داشت اما در دوره کنونی این هنر دوباره اوج می گیرد و امروز می توانیم ادعا کنیم که خوشنویسی در طلایی ترین دورانش به سر می برد.
روشن ضمیر در مورد شرکت خود در نمایشگاه مسکو گفت: این سومین نمایشگاه بین المللی است که شرکت می کنم و متوجه شدم که روسها به نقاشیخط ها و آثار خطاطی ایرانی توجه خاص دارند و در مدت برپایی نمایشگاه چندین استاد و هنرمند روس برای برقراری روابط و آشنایی با کارهای هنری ام ابراز علاقمندی کردند.
نمایشگاه آثار خوشنویسی و منبت کاری ایرانی به مناسبت بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دهه فجر، روز چهارشنبه در مسکو گشایش یافت و چهار روز دایر بود.
در این نمایشگاه بیش از 50 تابلوی خوشنویسی و منبت کاری از آثار استادان هادی روشن ضمیر و مهدی طوسی در سالن اصلی مرکز ادبیات شرق کتابخانه ملی فدراسیون روسیه در معرض نمایش قرار گرفت
آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه شامل 22 تابلوی منبت و مشبک و 18 تابلوی خطاطی و خوشنویسی و 12 تابلوی نقاشی خط بود.
روشن ضمیر و دکتر طوسی همچنین در کتابخانه ملی روسیه کارگاه آموزشی منبت کاری ایرانی و خوشنویسی برگزار کردند که با استقبال روسها مواجه شد و دهها نفر از علاقه مندان به فرهنگ و هنر ایران زمین در این برنامه آموزشی شرکت کردند.
اروپام*3*391** 3404
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]