واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۱۴ق.ظ)
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اقتصادي: رسانهها اقتصاد مقاومتي را بين مردم رواج دهند عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اقتصادي گفت: رسانههاي جمعي نقش مهمي در کنترل تهديدات بر روي اقتصاد ملي دارند و بايد جو اقتصاد مقاومتي را ميان مردم رواج دهد
به گزارش خبرگزاري موج، وحيد شقاقي، مشاور کميسيون نظارت دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به نقش رسانههاي جمعي در فرهنگسازي عمومي و ايجاد عزم ملي براي تحقق اقتصاد مقاومتي، اظهار داشت: يکي از نهادها يا مولفههايي که ميتواند در تحقق سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي نقش حائز اهميتي داشته باشد، رسانههاي جمعي است.
وي افزود: درواقع تبيين ضرورت اين سياستها در بين آحاد مردم و مسئولان برعهده رسانههاي جمعي است.
تحقق اقتصاد مقاومتي با فرهنگسازي و ايجاد اغناء مردم
شقاقي با بيان اينکه اگر رسانهها عملکرد خوبي در اين حوزه نداشته باشند، برداشت مردم، مسئولان و حتي روابط آنها سليقه اي ميشود، خاطرنشان کرد: قطعا بدون فرهنگسازي و ايجاد اغناء در بين مردم و مسئولان امکان پيش برد سياستها و عملياتي کردن آنها و اتخاذ اصلاحات ساختاري در تحقق اقتصاد مقاومتي ميسر نخواهد شد.
وي ادامه داد: در راستاي عملياتي شدن اين مهم بايد پيوست فرهنگي و آموزشي تنظيم شود و رسانههاي جمعي نقش خود را در گفتمانسازي و فرهنگسازي بين آحاد مردم و مسئولان به درستي اجرا کنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اقتصادي، مخاطبسازي و اجماعسازي رسانهاي را در خنثيسازي مخاطرات و کنترل تهديدات اقتصاد ملي موثر دانست و تصريح کرد: رسانههاي جمعي بايد وضعيت پيش رو در اقتصاد ايران و همچنين مخاطراتي که اقتصاد ايران را آسيب پذير نموده و آن را تهديد ميکند مورد بررسي و کنترل قرار دهند.
وي افزود: بايد اين موضوع به صورت مشخص براي همگان تبيين شود تا مردم و مسئولان با نگرش درست نسبت به وضعيت پيش رو و مخاطرات دروني و بين المللي سبک زندگي و سياستگذاري خود را تطبيق دهند و در جهت همسانسازي شرايط گام بردارند.
شقاقي ادامه داد: دست اندرکاران رسانه اي بايد بدانند که فرهنگ سازي در اين زمينه برعهده رسانههاي جمعي است و آنها نقش مهم و حائز اهميتي در کنترل تهديدات بر روي اقتصاد ملي دارند و بايد با فضاسازي مناسب در جامعه، اقتصاد مقاومتي را ميان مردم رواج داده و نهادينه کنند.
نياز به عزم و اتحاد ملي براي مقابله با تهديدات دروني و بيروني
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اقتصادي در پاسخ به اين پرسش که کاربست معنويت، سرمايه مذهبي و سرمايه اجتماعي در پياده سازي و تحقق اقتصاد مقاومتي چيست؟ اظهار کرد: بدون عزم و اجماع ملي و بدون سرمايه اجتماعي اصلاحات ساختاري و مقابله با تهديدات دروني و بيروني، مقدور نيست.
وي افزود: از اين منظر تقويت سرمايه اجتماعي براي پيشبرد اهداف سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي نقش حياتي دارد.
شقاقي ادامه داد: اجراي صحيح برنامههايي درباره کاربست معنويت، اجماع سازي سرمايههاي معنوي و سرمايههاي اجتماعي الزامي است تا به اهداف پيش بيني شده در زمينه پيشبرد اقتصادي برسيم و بحران اقتصادي را از ايران دور کنيم.
سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي نيازمند اصلاحات بنيادي است
وي به نقش مردم با پيشينه قوي معنويت و اتحاد ملي که بارها در صحنه هاي گوناگون آن را نمايش داده اند اشاره کرد و گفت: اگر مردم درست هدايت و راهنمايي شوند بهترينها را خلق ميکنند و به نحوي شايسته از نظام و رهبري پشتيباني ميکنند.
مشاور کميسيون نظارت دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به نقش مديريت جهادي در پياده سازي و اجراي سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي، تصريح کرد: مديريت جهادي نقش کليدي در رسيدن به اقتصاد مقاومتي دارد. سياستهاي کلان اقتصاد مقاومتي نيازمند اصلاحات بنيادي است و حتي در برخي موارد نيازمند جراحيهاي بزرگ بر پيکره و کالبد اقتصاد است که با درک شرايط، عزمي جزم لازم دارد.
شقاقي به رويکرد جهادگونه اقتصادي نسبت به اين سياست ها که بايد پياده شود اشاره و بر انجام اصلاحات بنيادين و اساسي براي پيشبرد اهداف متعالي تأکيد کرد.
امکان اصلاحات با فرهنگ حاکم وجود ندارد
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اقتصادي در ادامه به ترويج فرهنگ بسيجي به کارآفريني و توليد ثروت در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي اشاره کرد و افزود: با فرهنگ فعلي و حاکم بر فضاي اقتصادي ايران امکان اصلاحات بنيادي در الگوي مصرف مردم و امکان رواج آيين صحيح مصرف درست وجود ندارد.
وي خاطر نشان کرد: امکان انجام اين کار با تقويت روحيه فرهنگ بسيجي مردم در بخش کارآفريني و خلق ثروت و از طرف ديگر ارتقاي بهرهوري و ورود به عرصههاي مبتني بر اقتصاد دانش بنيان و رهايي از وابستگي به منابع نفت خام و گاز ، بدون تغيير در الگوي مصرف از مصرف گرايي به فرهنگ بسيجي مقدور نيست.
شقاقي تاکيد داشت: شرايط فعلي ما در ايران به مراتب سختتر و مشقتبار تر از شرايط مردم و اقتصاد در دوران جنگ تحميلي نيست؛ در آن دوران شرايط وخيمتري داشتيم اما با گسترش فرهنگ بسيجي در ميان مردم بر بحران هاي آن روزها غالب و پيروز شديم.
وي گفت: اکنون هم که اقتصاد ايران توسط کانال هاي غربي و اروپايي به واسطه استعمارگران جهاني در فشار است لازمه گذر از اين موقعيت و جدايي از اين شرايط تنها بازگشت و تمسک به فرهنگ بسيجي در جامعه است.
وي با اشاره به اهميت ترويج همدلي و يک رنگي در ميان آحاد جامعه، عنوان کرد: اگر اراده و عزم ملي و مقاومتي در ميان مردم و مسئولان فراگير شود ديگر هيچ يک از عوامل بيروني و دروني نميتوانند تاثير بسزايي در شرايط اقتصاد ايران بگذارند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اقتصادي افزود: مردم ما بارها اثبات کردهاند که با مقاومت در هر زمينهاي ميتوانند بر مشکلات پيروز شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]