واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شافعی : کاهش قیمت نفت توطئه سیاسی است بوشهر- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: کاهش کنونی قیمت نفت حاصل یک روند اقتصادی نیست بلکه یک توطئه سیاسی است.
ˈغلامحسین شافعیˈ روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : هم اینک درموقعیت ویژه و یک جنگ اقتصادی قرار داریم که باید همه بخش های دولتی، خصوصی و مردم مانند زمان جنگ تحمیلی و دفاع مقدس متحد شده و بر آن غلبه کنیم.
وی اظهارکرد: در اجرای قانون جدید کسب و کار که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده وظایف کلیدی برای اقتصاد کشور تعیین و محول شده است.
شافعی اضافه کرد: اتاق بازرگانی ایران با توجه به فضای قانون کسب و کار، دقت، مراقبت و سرعت لازم را برای اجرایی شدن این مهم مد نظر قرار داده است.
وی ادامه داد: همچنین در اجرای این قانون آیین نامه هایی از سوی وزارتخانه های مرتبط در دست تدوین است که پس از تصویب به منظور اجرا اعلام و فضای جدیدی را برای فعالان اتاقهای بازرگانی فراهم خواهد کرد.
شافعی بیان کرد: هم اینک در شرایط خاص اقتصادی که در گذشته با آن مواجه نبوده ایم، قرار داریم و کشور دچار تحریم های ناعادلانه ای شده که اقتصاد کشور را تحت تاثیر مستقیم قرار داده است.
وی با تاکید بر اینکه تولید درکشور از تحریم های حاکم صدمات فراوان دیده است، گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم، رویکرد جدید و نگاه بین المللی، آغاز مذاکرات و تاکید رییس جمهوری به منظور تعامل با اقتصاد جهانی برای فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی فرصت های جدیدی فراهم کرده است.
شافعی اظهارکرد: هم اکنون با ترافیک بالای تقاضای هیات های تجاری از کشورهای مختلف برای حضور در ایران روبرو هستیم که در مقابل متقاضی حضور هیات های تجاری از ایران در کشورهای خود هستند.
وی اضافه کرد: برقراری ارتباط مطلوب اقتصادی با کشورهای متقاضی از وظایف اتاق بازرگانی است که با ایجاد یک دیپلماسی اقتصادی می توانیم به دیپلماسی سیاسی دولت کمک کنیم.
شافعی افزود: چند سال است که اتاق بازرگانی ایران طرحی را مبنی بر اینکه برای هر استان برنامه ای جدا به اجرا درآورد، دنبال می کند.
وی ادامه داد: در نظر گرفتن یک برنامه واحد به طور همزمان برای همه استانها امکان پذیر نیست و برای هر استان با توجه به ظرفیت هایی که دارد، برنامه ریزی شود.
شافعی گفت: فعال کردن اتاقهای بازرگانی در کشور در اولویت اتاق ایران قرار دارد که اتاق های استانی موظف هستند برنامه ها و راهکارهای اقتصادی خود را به اتاق ایران اعلام و درصورت تحقق این مهم یک نگاه متوازن درسطح کشور در زمینه اقتصاد رخ خواهد داد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی ایران اظهارکرد: درشرایط کنونی نمی توان ادعا کرد هر استان دارای چه اولویت اقتصادی است، در این زمینه اتاقهای بازرگانی در سراسر کشور باید مطالعات دقیق انجام داده و اولویت های توسعه اقتصادی خود را مشخص کنند.
وی اضافه کرد: اگر قرار است در استانها سرمایه گذاری های مناسب صورت گیرد پس از مشخص شدن اولویت ها، یک برنامه اقتصادی برای همه استانها برنامه ریزی خواهد شد.
شافعی بیان کرد: باید با برنامه ریزی های متناسب از اتلاف سرمایه گذاری در کشور جلوگیری شود تا بتوانیم از میزان سرمایه گذاری های لازم بهترین بهره برداری اقتصادی را انجام دهیم که تنها با کمک اتاق های بازرگانی استانها این مهم دست یافتنی است.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی محدودیت منابع وجود دارد، افزود: از منابع موجود کنونی باید با در نظر گرفتن اولویت های اقتصادی در کشور بهره برداری شود.
شافعی اظهارکرد: با مشخص شدن اولویت های هر استان می توان بیشترین بهره وری را برنامه ریزی کرد و دراین ارتباط اتاق بازرگانی ایران به عنوان مشاور قوای سه گانه نیز محسوب شده و با یک کارشناسی دقیق اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
وی اضافه کرد: براساس نگاه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران معتقدیم که فعالیت های برون مرزی اتاق باید در سطح کشور توزیع شود و استانهای مرزی به عنوان استانهای معین برای همکاری با کشورهای حاشیه خود قرار بگیرند.
شافعی با بیان اینکه هر استان به دلیل همجواری با کشورهای همجوار خود و داشتن بیشترین مراودات با آنها می تواند نتیجه بهتری را در زمینه برقراری ارتباطات فراهم کند، افزود: تقویت ارتباط استانهای مرزی با کشورهای همجوارشان در اولویت برنامه های اتاق بازرگانی ایران قرار دارد.
وی گفت: با وجود تاکید مقام معظم رهبری برای اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی و خصوصی سازی، هنوز فعالان اقتصادی بخش خصوصی سهم بسیار اندکی ازاقتصاد کشور دارند که یک مشکل کهنه و قدیمی است.
شافعی اظهارکرد: دولت یازدهم درصدد است که سهم مشارکت بخش خصوصی را افزایش داده و فضای کسب و کار را نیز برای فعالان اقتصادی تسریع و حمایت لازم را ازاین بخش داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: دولت به دنبال دخالت کردن در امور بخش خصوصی نیست و فقط در صدد نظارت و حمایت از این بخش است که باید با فعالیت موثر فعالان اقتصادی این نظر دولت را تقویت و به افزایش سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشورکمک کنیم.
وی با تاکید بر اینکه با ظرفیت های های موجود در کشور می توانیم شرایط و فضای بهتری درزمینه اقتصاد ایجاد کنیم ،افزود: درگذشته منابع رویایی در کشور داشته ایم که تکرار شدنی نسیت و با 800 میلیارد دلار پول نفتی که وجود داشت می توانستیم اقتصاد کشور را دگرگون کنیم.
شافعی گفت: مشکلات عمده ما تحریم ها نیست بلکه نبود برنامه ریزی با نگاه به آینده، منجر به ایجاد برخی مشکلات در زمینه اقتصاد شده است.
وی اظهارکرد: باید با برنامه ریزی مناسب برای نگاه به آینده، استفاده مطلوب از منابع موجود و ایجاد یک تعامل سازنده با قوای سه گانه به سمت تقویت اقتصاد در کشور حرکت کنیم.
شافعی اضافه کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه برنامه ششم توسعه که یک برنامه پایه، اصولی و بلند مدت است، بخش خوصی در راستای همگامی با دولت اعلام آمادگی و دولت نیز استقبال کرده است. ک/3
7210/6043 / 1484
19/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]