تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به چیزی [نافرمانی خدا] که برآن جرات یافته اید بنگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805059869




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- نظارت مستمر بر پرتوهای رادیویی/ سلامت انسانها اولویت اصلی قانونگذار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نظارت مستمر بر پرتوهای رادیویی/ سلامت انسانها اولویت اصلی قانونگذار تهران - ایرنا - مسئله امواج و پرتوهای رادیویی هر از گاهی به صدر جدول رسانه ها و اخبار ابواب جمعی تبدیل می شود؛ ولی بدون توجه به اظهارات منابع اصلی آن، افکار عمومی را با مخاطراتی همراه می سازد.


به گزارش ایرنا، با توجه به رشد تکنولوژی و افزایش چشمگیر تعداد مشترکین تلفن همراه در سالهای اخیر، به تبع آن تعداد ایستگاه های آنتن تلفن همراه (BTS) نیز در مناطق مسکونی به صورت امری اجتناب ناپذیر افزایش یافته است.
از سوی دیگر، نصب آنتن های مخابراتی و تلفن همراه به دلیل برخی اظهارات در زمینه تشعشعات پرتوهای رادیویی سبب نگرانی هایی در بین مردم شده است.
توجه به این نکته ضروری است که قانونگذار براساس قانون حفاظت در برابر اشعه کشور، مصوب مجلس شورای اسلامی در سال 1368، سازمان انرژی اتمی ایران را به عنوان ناظر بر اجرای این قانون به منظور حفظ سلامت مردم، کارکنان و نسلهای آینده دربرابر خطرات انواع پرتوها را عهده دار این مسئولیت نموده و این وظیفه به مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور(امورحفاظت دربرابر اشعه) به عنوان واحد قانونی محول شده است.
در گزارش سال 1389 مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور آمده که در حال حاضر در کشور، ازGSM Global System for Mobile Communication)) استفاده می شود. در این سیستم انجام ارتباطات رادیویی بین گوشی های تلفن همراه و آنتنهای BTS با استفاده از پرتوهای الکترومغناطیسی در فرکانسهای 900 و 1800 مگاهرتز(میلیون هرتز) صورت می گیرد.
عموماً وقتی که از پرتوها سخن به میان می آید، افراد پرتوهایی نظیر ایکس و گاما را به خاطر می آورند. باید توجه نمود که گرچه ماهیت پرتوهای ایکس و گاما با ماهیت پرتوهای رادیویی و مایکروویو که در ارتباطات رادیویی مورد استفاده قرار می گیرند، مشابه است؛ ولی به علت تفاوت بسیار زیاد در فرکانس، تاثیرات این پرتوها بر انسان مشابه نیست.
در دنیا برای پیشگیری از آسیب دیدن مردم در اثر پرتوهای رادیویی، میزان پرتوگیری مردم محدود می شود و قابل توجه است که در جهان امروزی که استفاده از فناوریهای مبتنی بر پرتوهای رادیویی و مایکروویو نظیر رادیو، تلویزیون، کامپیوتر، فرهای مایکروویو و تلفن همراه نقشی بسیار مهم و مفید در زندگی افراد دارد، هرگز نمی توان شدت این پرتوها را در محیط زندگی افراد به صفر رساند؛ بلکه باید سطح آنها را تا حدی کاهش داد که برای افراد خطرناک محسوب نشوند.
این امر با تدوین استانداردها و رعایت آنها محقق می شود و در ایران، مقادیر شدت پرتوهای رادیویی و مایکروویو در مناطق مسکونی و اماکن عمومی باید از حدودی که در استاندارد ملی ایران با عنوان «پرتوهای غیر یونساز - حدود پرتوگیری» آمده است، کمتر باشد.
استاندارد فوق الذکر توسط امور حفاظت دربرابر اشعه کشور تدوین شده و در سال 1385 در سازمان ملی استاندارد ایران به تصویب رسیده و به عنوان استاندارد ملی ثبت شده است.
مبنای تدوین این استاندارد نتایج آخرین تحقیقات انجام شده در جهان بوده و حدودی که درآن برای پرتوهای رادیویی تعیین شده است در حال حاضر مشابه با استاندارد اغلب کشورها نظیر استرالیا، کشورهای اروپایی و ژاپن می باشد و این استاندارد به پیشنهاد واحد قانونی براساس آخرین یافته ها به روز می شود.
تمام اپراتورهای تلفن همراه، براساس توافقاتی که با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران به عمل آورده اند، باید با اخذ پروانه اشتغال به کار با پرتوهای رادیویی و مایکروویو از امور حفاظت دربرابراشعه کشور، به نصب و بهره برداری از تجهیزات تلفن همراه بپردازند.
هر اپراتور برای دریافت پروانه اشتغال مذکور، متعهد می شود که ضوابط مدون این امور و نیز استاندارد ملی ایران را درارتباط با پرتوگیری مردم رعایت نماید و برای محقق شدن این امر، اپراتورها با استفاده از تجهیزات بسیار پیشرفته به مقایسه نتایج مقادیر اندازه گیری پرتوهای منتشر شده از آنتن های استاندارد و ارایه گزارش در موارد ضرورت به واحد قانونی، می پردازند.
واحد قانونی نیز جداگانه و با تجهیزاتی که در اختیار دارد، نظارت قانونی را اعمال می کند تا اطمینان حاصل شود که با نصب اینگونه تجهیزات سلامت مردم تهدید نمی شود.
با توجه به اطلاعات فوق الذکر، شرایط نصب و بهره برداری از آنتن های BTS در ایران به گونه ای است که در شرایط فعلی برمبنای اطلاعات تایید شده توسط مجامع علمی جهانی، مردم می توانند بدون نگرانی، از این فناوری سودمند در برقراری ارتباطات بهره گیری نمایند.
ضمناً سازمان انرژی اتمی ایران، (مرکز نظام ایمنی هسته ای - امور حفاظت دربرابر اشعه) به طور مستمر، بر عملکرد اپراتورهای تلفن همراه نظارت دارد تا اطمینان حاصل کند که همواره شدت میدانهای الکترومغناطیسی ناشی از نصب آنتن های فوق، در محلهای کار و زندگی مردم، با استانداردهای مربوطه مطابقت دارد.
بنابراین هرگونه اظهار نظر درباره موضوعاتی نظیر آنتن های مخابراتی که با افکار عمومی و زندگی انسانها سرو کار دارد، باید از سوی مراجع صلاحیتدار بیان شود تا از هرگونه ایجاد مخاطره برای مردم جامعه جلوگیری شود.
از سوی دیگر مشاهده می شود که قانونگذار ضمن ترغیب اپراتورها به رعایت استانداردها و دریافت گزارش عملکرد اپراتورها در زمینه وضعیت و شرایط آنتن ها نشانگر توجه به سلامت انسانها است.
اقتصام(5)1053**1558



19/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن