تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خداوند عزوجل کسی را که در میان جمع ، بدون ناسزاگویی شوخی کند، دوست دارد .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826919849




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ورشوسازی بروجرد هنری در بوته فراموشی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ورشوسازی بروجرد هنری در بوته فراموشی خرم آباد - ایرنا -صنعت ورشو سازی بروجرد هنری در بوته فراموشی ها و بغض آلود در تماشای دستان پیر و خسته هنرمندان لرستانی است.


به گزارش خبرنگار ایرنا ،استان لرستان مهد تمدن کهن و مردمان چیره دستی است که روزگاری صاحبان هنر و صنعت بوده اند و امروز مردمی توانمند و مغفول در ایران زمین به شمار می روند.
امروزه صنایع دستی لرستان دور از بازارچه های صنایع دستی و رنج کشیده از نبود زیر ساخت های لازم زخم کم توجهی و اغلب بی توجهی ها بر چهره دارد.
این در حالی است که سالهاست صنایع دستی لرستان خاک فراموشی را بر چهره گرفته و دستان پیر و خسته هنرمندان لرستانی فرسوده از رنج فراموشی شده است.
صنایع دستی غنی و کهن لرستان با جاذبه های جهانی در کنج کارگاه ها و خانه های قدیمی این استان خاک بی توجهی ها بر رخ دارد و به امید روزگاری خوش در گوشه و کنار این دیار در نهایت سکوت خودنمایی می کند .
این بی توجهی ها در حالی شامل صنایع دستی کهن لرستان می شود که اسناد و مدارک فرهنگی برجای مانده از گذشته به ویژه ابزار و ظروف بیانگیر آن است که لرستان از لحاظ تولید صنایع دستی سابقه ای دیرینه دارد.
ورشو سازی ،مسگری ، جاجیم بافی، گلیم بافی ،سفال سازی ، صابون پزی ، گیوه دوزی، ماشته بافی، گبه بافی ،چاقوسازی و از پرآوازه ترین تولیدات محلی این استان بوده که در گذشته از رونق خاصی برخوردار بوده اند.
ورشو سازی شاخص ترین صنایع دستی که در شهرستان بروجرد شناخته می شود با بیش از دو قرن رونق ، نام این شهرستان را در داخل و خارج کشور مطرح کرده است.
ورشو در واقع نام فلزی است که بروجردی ها در شکل دادن به آن و ساختن ظروف زیبا از آن، هنر بسیار به خرج داده اند.
یکی از پررونق ترین صنایع در شهر بروجرد طی سالیان متمادی تهیه اسبابی بود که از جنس ورشو ساخته می شد.
ورشو فلزی است سفید رنگ و نقره مانند که آلیاژ آن 20 درصد نیکل، 35 درصد روی و 45 درصد مس است، به خوبی ذوب و به آسانی قالب گیری می شود.
این فلز به صورت ورق از کشورهای آلمان و لهستان به ایران وارد می شد و به علت جلا و درخشندگی زیاد و مقاومت طولانی در مقابل پوسیدگی به «ژرمن سیلور» مشهور شده بود. هنرمندان بروجردی با استفاده از فن چکش کاری و خم کاری که با دستگاه های ساده و نیروی بازوی هنرمند میسر بود، آثاری فلزی از ورق های ورشو خلق می کردند و ظروف بسیاری نظیر سینی، دیس، بشقاب، قاشق و چنگال، سماور ذغالی، قوری، زیر سماوری، چای دان، قندان، استکان، گلاب پاش، آفتابه لگن، سرمه دان و وسایلی که معمولا در جهیزیه دختران جوان یافته می شد، می ساختنددر حالیکه امروزه این صنعت به آرامی در بوته فراموشی فرو غلطیده است.
گفته می شود ، نخستین سماور ورشویی ایران نیز در بروجردتوسط استاد علی میناگر ساخته شد.
ˈحسین امانیˈ معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت : متاسفانه رشته ورشو سازی یکی از رشته های منسوخ شده صنایع دستی لرستان است که به دلیلی عدم تولید این فلز در دنیا به فراموشی سپرده شده است .
وی اظهار داشت : در حال حاضر به دلیل علاقه وافر برخی افراد در این زمینه با وجود مشکلات بر سر راه این صنعت حدود 20 مدرس آموزش ورشو سازی در کارگاه های صنایع دستی به آموزش این رشته مشغول هستند .
وی تصریح کرد : در حال حاضر هنر آموزان این رشته با خرید اشیای کهنه ورشو یا مس و برنج در حال یادگیری این رشته هستند .
وی با اشاره به لزوم ساماندهی این افراد و هنر آموزان رشته ورشو در لرستان تصریح کرد : باید جایگاه خاصی برای این صنعت در لرستان به ویژه بروجرد تعریف شود و تولید و آموزش این صنعت به صورت گسترده ادامه داشته باشد .
وی با تاکید بر لزوم جلوگیری از فراموشی و منسوخ شدن این رشته گفت : در حال حاضر آموزش ها از طریق اعتبارات تملک دارایی تامین می شود ودر حال حاضر در تمام ایام سال کارگاه های آموزش این صنعت فعال است .
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 30 نفر در این کار گاه ها در حال فراگیری این صنعت هستند افزود : در مجموع روزانه حدود 60 قلم ورشو سازی توسط این افراد انجام می شود .
وی با اشاره به میزان بسیار کم اعتبارت صنایع دستی استان گفت : صنایع دستی غنی این استان باید مورد توجه مسوولان مربوطه قرار گیرد و از فراموشی این صنایع ارزشمند جلوگیری شود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی لرستان همچنین از راه اندازی خانه ورشو در شهرستان بروجرد خبر داد،و افزود:ورشوسازی به عنوان یکی از صنایع دستی مطرح و مهم لرستان است که در راستای معرفی این ظرفیت ، احداث خانه ورشو در بروجرد یکی از اولویت های این اداره است.
وی اظهار کرد: با توجه به مشکل اشتغال در این استان صنایع دستی بستر مناسبی در راستای ایجاد اشتغال در این استان است .
به گفته وی در حال حاضر حدود پنج هزار نفر و 40 رشته صنایع دستی و 200 تعاونی و شرکت در زمینه صنایع دستی در این استان فعال هستند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی لرستان گفت: در صورت راه اندازی خانه ورشو در بروجرد ،مرکزی برای آموزش ورشو سازی و تهیه و فروش این صنایع خواهد شد.
وی افزود: اعتبارات عمرانی از محل تملک دارایی دو میلیارد ریال به صنایع دستی لرستان اختصاص داده است که مبلغ قابل توجهی در جهت صنایع دستی استان است .
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت و جایگاه رفیع پیشینه صنایع دستی در لرستان و مشکل امروز بیکاری در این استان ،گفت : توجه به صنایع دستی و ایجاد زیرساخت های لازم در زمینه توسعه ورونق صنایع دستی استان گام بلندی در رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال در استان برداشته خواهد شد.
7274/6001



19/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن