واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۴۴ب.ظ)
انتشار شاخص هاي جديد تا پايان سال نخستين نشست خبري رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار به مناسبت دهه مبارک فجر در وزارت اقتصاد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمد فطانت در نخستين جلسه خبري خود در خصوص راه اندازي شاخص هاي جديد و عوامل تأثير گذار در بازار و همچنين دغدغه هاي روز بازار سرمايه توضيحاتي را به خبرنگاران ارائه داد.
رئيس سازمان بورس درخصوص کميته ثبات ابراز داشت: نگاه ويژه اي به مباحث توسعه اي داريم و براي خروج از رکود راه هاي زيادي را در نظر گرفته ايم که بخشي از آن در حوزه اقتصاد اقتصاد کلان است.
وي در ادامه در خصوص تمهيدات سازمان بورس براي صنايع پيشرو بازار عنوان داشت: در بازرا سرمايه تکاليف متفاوتي را تعريف کرده ايم و معتقديم براي اين که رونق را فراهيم کنيم بايد صنايع پيشرو در بازار را به حرکت درآوريم و مشکلات آنها را برطرف کنيم، بنابراين اولويت ابتدايي سازمان اين است که مشکلات صنايع پيشرو در بازار را که نمايندگاني از صنايعه تأثير گذار ملي هستند، واکاوي کرده و در راستاي برطرف کردن آنها چاره انديشي کنيم.
فطانت در اين خصوص ادامه داد: سه گروه از اين 50 صنعتي که صنايع پيشرو کشور را شامل مي شوند در بازار سرمايه حضور دارند و هر کدام از اين سه گروه، صنايع پايين دستي دارند که در صورت رونق صنايع اصلي، آنها نيز منتفع خواهند شد در اين راستا، سازمان بورس در نظر دارد با تمام مديران صنايع مختلف وانجمن هاي آنها جلسات متعددي تشکيل دهد.
وي درخصوص اين جلسات بيان داشت: حاصل و جمع بندي اين جلسات به بخش بين دستگاهي نيز ارسال مي شود و با تشريک مساعي بين بخش خصوصي، بخش بين دستگاهي و بخش دولتي، تصميمات جديد ابلاغ مي شود و اميدواريم حرکت جديدي در بازار سرمايه را شاهد باشيم.
سخنگوي سازمان بورس با بيان اينکه بازار سرمايه همواره تحت تأثير عوامل درون زا و برون زا، دچار افت و خيز مي شود، درخصوص عوامل برون زا خاطرنشان ساخت: درحاليکه نرخ سود توسط شوراي پول و اعتبار 22 درصد اعلام شده بود، اما برخي موسسات مالي از اين مصوبه تخطي کرده و نرخ هايي خارج از مصوب شوراي پول و اعتبار اعلام کرده اند که طبيعتا اين رقابت در عرصه افزايش نرخ سود بانکي، در بازار سرمايه نيز اثرگذار بوده است، ضمن اينکه عواملي همچون کاهش قيمت جهاني کالاهايي مانند سنگ آهن و فلزات اساسي و نيز افت شديد قيمت نفت طي هفته هاي اخير نيز موجب افت بورس شده است.
فطانت درخصوص عوامل درون زا گفت: مشکلاتي که هر کدام از صنايع درگير آن هستند جزء عوامل درون زا محسوب مي شوند که بورس در نظر دارد با جلسات متعدد در راستاي کم رنگ کردن اين مشکلات گام بر دارد تا صنايع موجود در بازار سرمايه بدون هيچ گونه دغدغه به معاملات خود ادامه دهند.
سخنگوي سازمان بورس درخصوص پيش بيني بازار در سال 94 گفت: يک خلاء در بازار سرمايه داريم که آن هم خلاء استفاده از خدمات شرکت هاي مشاور سرمايه گذاري است و تمام تلاش ما اين است که در بخش مشاوران سرمايه گذاري به رونق نسبي برسيم تا از اين طريق سرمايه گذاران بتوانند از تجربه مشاوران استفاده کرده و استراتژي هاي خود را در سرمايه گذاري مشخص کنند تا از طريق آنها بتوان پيش بيني دقيقي از بازار ارائه نمود، چراکه پيش بيني درخصوص وضعيت بازار بايد از سوي تحليلگران و متخصصان داراي صلاحيت و تخصصي حرفه اي انجام گيرد.
وي درخصوص افزايش شاخص در روزهاي گذشته بيان داشت: با توجه به برخي تصميمات و اتقافاتي که در 11 روز اخير در حوزه عوامل بنيادين رخ داده است، شاهد بهبود نسبي وضعيت بازار در روزهاي اخير بوديم.
رئيس سازمان بورس درخصوص نوسان قيمت نفت در روزهاي اخير اظهار داشت: در زماني که قيمت نفت دچار نوسان مي شود در برخي صنايع تأثير مثبت و در برخي تأثير منفي خواهد گذاشت، اما قيمت اين کالا در ديگر صنايع نيز تأثيرگذار خواهد بود و پارامتري است که بازار سرمايه به آن توجه ويژه اي دارد.
وي درخصوص بازيگران و فعالان بازار سرمايه بيان داشت: بازيگران بازار سرمايه را حقوقي ها و حقيقي ها تشکيل ميدهند و در وضعيت فعلي حقيقي ها 50 درصد بازار و حقوقي ها نيز 50 درصد بازار را شامل مي شوند که حتي در زمان نوسان بازار نيز اين نسبت در بازار حفظ مي شد.
فطانت در خصوص نقش دولت در بازار سرمايه اشاره داشت: برخي از شرکت هاي موجود در بازار سرمايه مربوط به صندوق هاي بازنشستگي ارگان هاي دولتي هستند که در يگ نگاه خصوصي و در نگاه ديگر دولتي هستند.
رئيس سازمان بورس در ادامه در خصوص سهام عدالت خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار آماده ورود سهام عدالت نيست و با توجه به مباحث مربوط به توزيع مالکيت سهام عدالت، به نظر مي رسد شرايط کنوني زمان مناسبي براي حضور سهام عدالت نباشد.
سخنگوي سازمان بورس در خصوص پالايشگاه ها و زمان بازگشايي نماد آنها ابراز داشت: يکي از دغدغه هاي اصلي فعالان بازار، توقف نماد پالايشگاه هاست که با تعيين تکليف موضوع کيفي سازي و رفع ابهامات پيرامون اين موضوع، اميدواريم با توافقاتي که پالايشگاهها با وزارت نفت در خصوص ارائه قيمت ها انجام داده اند، به زودي شاهد بازگشايي اين نمادها در بازار باشيم.
وي در اداهم در خصوص تعامل مجلس و بورس بيان داشت: به طور حتم، مجلس نيز همانند دولت، به دنبال رونق بازار سرمايه است و به اين بازار اهميت مي دهد و همين طور بدنه دولت و تک تک وزار نيز تمام تلاش خود را جهت بهبود روند بازار سرمايه به مرحله اجرا گذاشته اند که لازم است از همه مسئولان، به ويژه وزراي محترم اقتصاد و نفت و رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي به سبب پيگيري هاي مجدانه براي بهبود شرايط بازار، قدرداني کنم.
رئيس سازمان بورس درخصوص ارائه شاخص هاي جديد در بازار سرمايه توضيح داد: در تمام دنيا براي اين که اوضاع بازار را نشان دهند از يک متغير به اسم شاخص استفاده مي کنند اما در بازار سرمايه ما هنوز کمبود شاخص هاي متنوع احساس مي شود و شاخص هايي مثل شاخص هم وزن و شاخص قيمت از نيازهاي بازار امروز است، اما نکته ديگر اين است که سازمان بورس در ارائه شاخص هيچ انحصاري را ايجاد نکرده است و آماده است تا خوراک لازم براي طراحي شاخص را در اختيار شرکت هاي نرم افزاري و شرکت هاي داراي مجوز قرار دهد.
وي در خصوص شاخص ادامه داد: تلاش مي کنيم شاخص هاي جديد تا اواخر امسال در بازار منتشر شوند، البته در ارائه آنها تعجيل نخواهيم داشت زيرا که در ابتدا بايد راستي آزمايي اين شاخص ها بررسي شده و اگر مورد قبول واقع شد تا انتهاي سال رونمايي خواهند شد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر توصيه به سهامداران گفت: هر سرمايه گذار بايد قبل از ورود به بورس، استراتژي خود را براي سرمايه گذاري انتخاب کرده و همان استراتژي را دنبال کند، لذا به سرمايه گذاران توصيه مي کنم با دقت استراتژي هاي خود را انتخاب و در همان مسير گام بردارند و از خريد و فروش هاي هيجاني پرهيز کنند و با استفاده از ابزارهاي علمي به صورت کاملا حرفه اي وارد بازار شوند.
فطانت در ادامه درخصوص حذف حجم مبنا و دامنه نوسان يادآور شد: اولين وظيفه ما اين است که بازار را از شاخص زدگي نجات دهيم و بايد شاخص زدگي را به سمتي ببريم که با تحليل درست و تصميم گيري کارشناسانه هر کس مدل جديد ريسک مورد تمايل خود را انتخاب کرده و با آن آشنا شود، همچنين تأکيد داريم هر گونه بازنگري در قواعد معاملاتي بايد براساس تدبير لازم و با درنظر گرفتن شرايط بازار و وضعيت شرکت ها در بورس انجـام گيرد، لذا تصميمات احتمالي در اين زمينه، به يکباره اتفاق نخواهد افتاد و پس از مشورت کامل با کارشناسان بازار و نيز اطلاع رساني کامل پيرامون اين موضوع، صورت خواهد گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]