واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
جراحی زیر باران توپ و گلوله
«جراحی در خاکریز» گزیدهای از خاطرات دکتر کرامت یوسفی، فوق تخصص جراحی ترمیمی از دوران دفاع مقدس است. پزشکی که در عملیاتهای کربلای چهار و پنج بیش از 650 جراحی فک و صورت روی رزمندگان انجام داده است.
خبرگزاری فارس – گروه ادبیات انقلاب اسلامی؛ در میان خواندن خاطرات رزمندگان می توان گفت خاطرات پزشکی که داوطلبانه به جبهه اعزام شده و شبانه روز خود را میان مجروحین و رزمندگان گذرانده است به خودی خودی داستان هیجانی خواهد بود. با خواندن کتاب های این چنینی متوجه می شویم که جنگیدن فقط در خط مقدم نبوده، بلکه در پشت جبهه هم جنگ و صحنه های دردناک وجود داشته است. «جراحی در خاکریز» گزیده ای از خاطرات «دکتر کرامت یوسفی» فوق تخصص جراحی ترمیمی است. این کتاب خاکی رنگ 103 صفحه ای، با چاپ دومش در ویترین کتاب فروشی ها خودنمایی می کند. جراحی در خاکریز مجال خواندن خاطراتی متفاوت را به خواننده می دهد. با خواندن این روایت ها از پشت جبهه باید گوش خود را به شنیدن شهادتین عادت بدهید. با حس های متفاوت از دغدغه ها و معالجه های فوری و آنی روبه رو می شویم. کنار جراحی ها سهل انگاری ها و خمپاره های دشمن یکی از بدترین مزاحم هایی بودند که فراسوی همه ی مشکلات جراحان رنجی این گونه را به دوش می کشیدند.
دختر بچه ای که باد کرده بود «وانت بچه ها را به بیمارستان آورد، اما متاسفانه تنها یک دختر بچه در بین آنها زنده بود. بقیه به شهادت رسیده بودند. آن دختربچه هم که زنده بود، وضع خیلی اسفناکی داشت. ترکش خورده بود به پیشانی اش. من بچه را سریع به اتاق عمل بردم و تمیز کردن آلودگی و درمان را شروع کردم. دختربچه استخوان پیشانی و پرده مغز نداشت. از پوست سرش برداشتم و روی محلی که پرده مغز نداشت، گذاشتم. انتهای کارم بود که گفتند: یک مجروح دیگر را آورده اند. بچه را فرستادم بیرون و شروع کردم به رسیدگی به وضعیت مجروحی که تیر به شکمش اصابت کرده بود. صحنه ی بدی بود. اواخر عمل بود و من تنهای تنها بودم. دو سه تا تکنسین داشتم که در اتاق عمل بودند. نیروی کمکی در ریکاوری و بعد از آن وجود نداشت. یک مرتبه به من خبر دادند: دکتر! دختر بچه باد کرده! یکه خوردم. فهمیدم چه اتفاقی افتاده؛ بچه را با لوله بیرون داده بودم، لوله در تراشه(نای) بود و گفته بودم که از کنار لوله اکسیژن به او بدهند. آمدم بیرون و با تعجب دیدم پسری به عنوان امدادگر، برای کمک آمده و لوله اکسیژن را کرده توی لوله ی تراشه، چسب زده دور تا دورش و هوا و اکسیژن با زور رفته توی بدن این بچه و در اثر مقدار زیاد هوا، ریه کاملا منفجر شده و بچه باد کرده؛ مثل یک کیسه که آن را باد کنی. و بچه متاسفانه مرد...» این کتاب خواننده را از فرط روزمرگی نجات می دهد؛ همیشه شنیدیم اگر در انجام کاری نیت مزد و پاداش نداشته باشیم، قطعا از انجام آن فعالیت سرافراز بیرون می آییم. تصمیم حضور داوطلبانه در جبهه ها آن هم با تحصیلات آکادمیک حرکت بی شائبه ای بود که از محصلین و دانش آموختگان سر می زد. خود این تصمیم به نوعی اولین جنگ با درون خود و خودساختگی اولیه بود. در کتاب «جراحی در خاکریز» خاطرات کوتاه زیادی گنجانده شده است. خواندن هر کدام از آنها تجربه ای نو و نگاهی نو که برخاسته از دکترین دفاع و جنگ بود را به خواننده انتقال خواهد داد. استوار تر خواهیم شد، اگر هر از گاهی ورقی به این مجموعه از کتاب ها بزنیم. سپری کنیم یک دوره از زندگی افرادی را که بی مزد مادی جانانه فدا شدند. «جراحی در خاکریز» به قلم آذر همتی در 104 صفحه، قیمت شش هزار تومان و توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شده است. یادداشت: مهدی آقایی انتهای پیام/
93/11/18 - 15:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]