واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: عضو هیات مدیره اتاق ایران و روسیه در گفت وگو با پانا مطرح کرد: ضرورت اعمال تعرفه های ترجیحی میان ایران و روسیه خبرگزاری پانا: دبیر کل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران و عضو هیات مدیره اتاق ایران و روسیه با تاکید بر ضرورت اعمال تعرفه ترجیحی میان ایران و روسیه افزود: صادرات محصول 18 شرکت صادرکننده آبزیان به روسیه عملیاتی شده و اگرچه کار صادرات لبنیات به روسیه هنوز اجرایی نشده اما کارخانجات آمادگی لازم را برای استفاده از ظرفیت های خالی تولید و صادرات به روسیه دارند .
۱۳۹۳ شنبه ۱۸ بهمن ساعت 08:25
کاوه زرگران درگفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا درباره آخرین وضعیت توافقات بین ایران و روسیه برای صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی با اشاره به ظرفیت 40 میلیارد دلاری صادرات محصولات غذایی به روسیه اظهار کرد: واردات مواد غذایی به روسیه درسال 2013 حدود 40 میلیارد دلار بوده است و با توجه به تحریم به وجود آمده برای این کشور این ظرفیت وجود دارد که بخش قابل توجهی از این نیاز توسط بازار ایران تامین شود .
دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی از تحقق صادرات محصول 18 شرکت صادرکننده آبزیان به روسیه خبر داد و گفت: صادرات محصولات لبنی نیز به احتمال بسیار قوی در آیندهای نزدیک به سرانجام میرسد.
وی افزود: پس از آنکه تقاضای زیادی از سوی طرف های روسی مطرح شد به تمامی واحدهای غذایی در سراسر کشور اعلام شد که این کشور خواستار تامین چه نیازهایی از بازار ایران است و برخی از واحدها نیز راسا به تلاش در این زمینه اقدام کردند اما اینکه این اقدام به صورت گروهی صورت گیرد و آمار قابل ثبتی داشته باشد نبوده است .
زرگران خاطرنشان کرد: مسیر اداری صادرات مرغ و ماهی و کسب استانداردهای لازم در این زمینه به تازه گی به اتمام رسیده ومجوزهای لازم برای صادرات مرغ ،ماهی و لبنیات به روسیه اخذ شده است .
وی با اشاره به صادرات اولین محموله ماهی به روسیه اظهار کرد: اگرچه کار صادرات لبنیات به روسیه هنوز اجرایی نشده اما کارخانجات آمادگی لازم را برای استفاده از ظرفیت های خالی تولید و صادرات به روسیه دارند .
عضو هیات مدیره اتاق ایران و روسیه با بیان اینکه روسیه سالانه 2 میلیارد دلار پنیر واردمی کند ، خاطرنشان کرد: با توجه به توانایی صنایع لبنی کشور بازار بزرگ صادراتی وجود دارد که می توان از آن به خوبی بهره برد .
دبیر کانون انجمنهای صنایع غذایی در پاسخ به این پرسش که پنیر تولیدی در کشور با ذائقه روس ها همخوانی دارد ،اظهار کرد: غالب پنیری که در روسیه استفاده می شود پنیرهای سخت است که توانایی تولید آن در کشور وجود دارد اما علاوه بر پنیرهای سخت انواعی از پنیرهای خامه ای در روسیه مورد استفاده قرار می گیردکه به صورت انبوه در ایران تولید می شود و قابلیت صادرات به روسیه را دارد .
برهم نخوردن نظم بازار داخلی با بهره گیری از ظرفیت های استفاده نشده تولید
وی در پاسخ به این پرسش که صادرات گسترده لبنیات به روسیه موجب برهم خوردن تنظیم بازار داخلی نمی شود ،عنوان کرد: درحال حاضر کشور با مازاد تولید شیر مواجه است و روزانه بیش از 3تا 4 هزار تن مازاد تولید شیرخام در کشور وجود دارد که به دلیل عدم بهره گیری کارخانجات به شیرخشک تبدیل می شود و اگر شرایط دوسال پیش و ناهنجاری های بازار لبنیات وجود داشت ممکن بود صادرات لبنیات به روسیه مشکلاتی را در داخل ایجاد کند اما در حال حاضر هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد .
زرگران با بیان اینکه به دلیل تطابق استانداردهای دو کشور در تولیدمرغ مجوز صادرات تاکنون صادر نشده است ، تصریح کرد: مسئولان استانداردو دامپزشکی روسیه هفته های گذشته در ایران حضور یافته و به زودی نظر نهایی خود را در این زمینه اعلام خواهند کرد و تولید کنندگان باید چارچوب وزنی و بسته بندی مورد نظر روسها را در صادرات مرغ به این کشور رعایت کنند.
عضو هیات مدیره اتاق ایران و روسیه با تاکید بر ضرورت بهره گیری از پتانسیل صادرات به روسیه اظهار کرد: مرغ تولید چین با احتساب هزینه های حمل ونقل به بنادر روسیه 10 درصد از مرغ صادراتی ایران ارزانتر است که مهمترین دلیل آن حمایت هایی است که دولت این کشور در قالب یارانه و مشوق های صادراتی به تولید کنندگان ارایه می دهد و متاسفانه در بسیاری از کالاهایی که به این کشور صادر می شود قدرت رقابت در قیمت تمام شده وجود ندارد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]