تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پيش از آن كه زبانت تو را به زندان طولانى و هلاكت درافكند، او را زندانى كن، زيرا هيچ چ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816658033




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ترسیم افق روشن همراه خرد جمعی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت سالروز تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام ترسیم افق روشن همراه خرد جمعی تهران- ایرنا- هفدهم بهمن سالروز تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام است، این مجمع به فرمان امام خمینی در ابتدا به منظور حل اختلاف نظر میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تشکیل شد و پس از عهده دار شدن وظایف یازده گانه، نقشی مهم در نظام جمهوری اسلامی یافت.


پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ملت ایران با رای 98.2 درصدی در دوازدهم فروردین 1358 هجری خورشیدی، همدلی و یکپارچگی خود را در انتخاب نظام جمهوری اسلامی به مردم جهان نشان دادند. 2 عنصر جمهوریت و اسلامیت در تهیه قانون اساسی و تصویب آن در بیست و چهارم آبان همین سال مورد توجه قانونگذاران قرار گرفت.
ملت همواره در این نظام مردمسالار دینی در سرنوشت و آینده ی کشور خود سهیم هستند، آنها به صورت مستقیم و غیر مستقیم مسوولان را در تمامی سطوح برای پیشبرد اهداف تعیین شده انتخاب می کنند، نمایندگان خود را به مجلس شورای اسلامی می فرستند و جمهوریت نظام را تضمین می کنند.
شورای نگهبان قانون اساسی نیز با نظارت بر قانون های مصوب مجلس شورای اسلامی مبنی بر نداشتن مغایرت با قوانین شرع و احکام اسلامی، وظیفه ی خود را انجام می دهد.
گرچه 2 نهاد مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، هدف پیشرفت و تعالی کشور را دنبال می کنند ولی گاه اختلاف نظرهایی نیز میان آنها به وجود می آید. در نخستین سال های پس از تدوین قانون اساسی در 1358 هجری خورشیدی این امر مشاهده شد.
اعلام نظر شورای نگهبان درباره قوانین مصوب و عودت آن به مجلس شورای اسلامی و تاکید مجلس بر مصوبه ی خود، وجود یک نهاد برای حل این اختلاف نظر و تشخیص مصلحت اجتناب ناپذیر به نظر می رسید.
تدوین کنندگان قانون اساسی در 1358 هجری خورشیدی، با توجه به حضور رهبری در صدر نظام جمهوری اسلامی، نهاد و جایگاه جداگانه ای را برای حل این اختلاف پیش بینی نکرده بودند. ضرورت ایجاد یک تشکل برای از میان برداشتن این اختلاف نظر را بیش از پیش نمایان ساخت.
اختلاف نظرها میان این 2 نهاد برجسته و قانونی کشور، در سال های نخستین تدوین قانون اساسی، به طور عمده در 2 موضوع قانون کار و قانون اراضی شهری ظهور پیدا کرد.
سرانجام برای حل این موضوع، در خواستی با امضای آیت الله خامنه ای رییس جمهور وقت، آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس مجلس شورای اسلامی و... به امام خمینی تقدیم شد. امام در هفدهم بهمن 1366 هجری خورشیدی با صدور فرمانی مجمع تشخیص مصلحت نظام را تشکیل دادند.
مجمع تشخیص مصلحت نظام در ابتدا فقط برای تشخیص مصلحت در موارد اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی به وجود آمده بود، اما با بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در 1368 هجری خورشیدی وظایف دیگری نیز بر عهده گرفت تا در نظام جمهوری اسلامی در شرایط مختلف نقش مهم خود را ایفا کند.
مجمع تشخیص مصلحت نظام وظایف یازده گانه ای را برپایه اصول 110، 111، 112 و 177 قانون اساسی بر عهده دارد که می توان به ارایه مشاوره به مقام معظم رهبری در تعیین سیاست های کلی نظام، تشخیص مصلحت در مواردی که شورای نگهبان مصوبه مجلس شورای اسلامی را خلاف موازین شرع و یا قانون اساسی بداند، نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی، انتخاب یکی از فقهای شورای نگهبان برای عضویت در شورای موقت رهبری، انتخاب جایگزین هریک از اعضا شورای موقت رهبری در صورت توانایی نداشتن انجام وظایف و... اشاره کرد.
ساختار مجمع تشخیص مصلحت نظام از ارکان مختلفی تشکیل شده که دربردارنده 6 بخش رییس، دبیر، شورا، کمیسیون های دایمی، دبیرخانه، مرکز تحقیقات استراتژیک است، همچنین معاونت های هماهنگ کننده، اطلاع رسانی و امور بین الملل، امور حقوق و کمیسیون ها، امور قوا و شوراها، حفاظت و بازرسی و معاونت اجرایی در درون این نهاد وجود دارد.
اعضای این مجمع به وسیله ی مقام معظم رهبری برای یک دوره ی پنج ساله انتخاب می شوند، اکنون آیت الله هاشمی رفسنجانی ریاست این مجمع را بر عهده دارد.
شورایعالی پژوهشی مجمع تشخیص مصلحت نظام با هدف ساماندهی فعالیت های پژوهشی دبیرخانه و در راستای ارتباط با نخبگان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی در 1387 هجری خورشیدی فعالیت خود را آغاز کرد.
این شورا وظیفه هماهنگی فعالیت های پژوهشی کمیسیون های دبیرخانه در جهت اهداف و ماموریت های دبیرخانه مجمع، نظارت بر طرح های پژوهشی با هدف ارتقای سطح کیفی آنها و فراهم ساختن زمینه انتشار نتیجه طرح های پژوهشی در قالب کتاب، مقالات و گزارش های راهبردی را بر عهده دارد. ریاست شورایعالی پژوهشی با دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 هجری خورشیدی، از کارهای ارزشمندی است که مجمع تشخیص ملحت نظام آن را تصویب کرد، این سند مورد توجه کارشناسان داخلی و خارجی قرار گرفت.
مجمع تشخیص مصلحت نظام دارای جایگاه ارزشمندی در نظام جمهوری اسلامی است، بخشی از مسایل اساسی و مهم کشور در این نهاد مطرح و تصمیم گیری می شود.

با الهام از: حقوق اساسی و ساختار حکومتی جمهوری اسلامی ایران
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9348**9131



17/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن