واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار سیستان و بلوچستان: راه های تضمین کننده تولید در روستاها باید در اولویت قرار گیرد زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: رفع مشکلات روستاها تنها مربوط به مدرسه و خانه بهداشت نیست بلکه راه های تضمین کننده تولید باید بیش از پیش مورد توجه و در اولویت قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، ˈعلی اوسط هاشمیˈ روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان با تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی افزود: مسوولان دستگاههای دست اندرکار باید مشکلات کشاورزان به ویژه سهولت دسترسی آنان به زمین های کشاورزی و تامین نیازهای تولید را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
وی بیان کرد: سهولت دسترسی کشاورزان به مسیرها و محورهای تولید یک مساله جدی است و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد زیرا این قشر از جامعه به عنوان تولید کننده نقش مهمی را در مسیر توسعه ایفا می کنند.
وی ادامه داد: همان گونه که دسترسی به شهرها دارای اهمیت است دسترسی کشاورزان به مزارع کشاورزی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا آسیب در این بخش در بخش های دیگر نیز قابل رویت است.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر تعیین تکلیف چاه های کشاورزی استان گفت: مسوولان دستگاههای دست اندرکار باید آن دسته از چاههای کشاورزی را که امکان تطبیق با قانون دارند قانونی کنند و چاه هایی هم که باید تخریب شوند به طور جدی در دستور کار قرار گیرند.
هاشمی اظهار داشت: برق دار کردن موتورخانه های کشاورزی دارای محاسن بسیار زیادی است که در این زمینه لازم است مسوولان این بخش قابلیت های قانونی و سیاست های حمایتی وزارت نفت برای کاهش گرایش به سوخت فسیلی را مورد توجه قرار دهند.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست در زمینه اعتبارات استانی گفت: اعتبارات عمرانی استانی تاکنون 921 میلیارد تومان بوده که تخصیص 9 ماه امسال 524 میلیارد تومان یعنی حدود 57 درصد بوده است.
ˈغلامرضا مالکیˈ ادامه داد: اعتبارات عمرانی سال گذشته سیستان و بلوچستان 684 میلیارد تومان مصوب بوده که حدود 38 درصد یعنی 264 میلیارد تومان آن محقق شد.
وی اظهار داشت: از مجموع 921 میلیارد تومان اعتبارات عمرانی امسال حدود 40 تا 50 میلیارد تومان تخصیص نیافته است که این مساله میزان تخصیص های استان را به 57 درصد رسانده است و امیدورایم تا پایان سال اعتبارات باقی مانده تخصیص یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: منابع آب استان دارای سه بخش شمال، مرکز و جنوب است که بخش شمالی وابسته به آب هیرمند، مرکزی وابسته به آب زیرزمینی و جنوب نیز تلفیقی از آب های زیر زمینی و سطحی است.
ˈاحمد عاقبت بخیرˈ ادامه داد: ورودی آبهای شمال سیستان و بلوچستان از ابتدای مهرماه 44 میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 60 درصد کاهش نشان می دهد.
وی ادامه داد: بر اساس معاهدات صورت گرفته باید تا پایان بهمن ماه امسال 207 میلیون متر مکعب آب به استان وارد شود.
وی اظهار داشت: همچنین یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب روان آب به دلیل نبود شرایط جذب در خاک از مناطق مختلف جنوب استان به خارج از کشور به هدر می رود.
وی ادامه داد: این شرکت در راستای کنترل این آب ها اقدامات مختلفی را انجام داده است که از آن جمله 33 سد شامل هفت سد مخزنی، 15 سد تغذیه ای و 11 سد انحرافی در دست بهره برداری دارد.
عاقبت بخیر افزود: در مجموع از 22 سد مخزنی و تغذیه ای ظرفیتی معادل 2،1 میلیارد متر مکعب حق ذخیره سازی داریم و دو سد مخزنی و یک سد تغذیه ای و دو طرح شبکه آبیاری زهکشی نیز در دست اجرا است.
وی اظهار داشت: با اتمام عملیات ساخت این سه سد در دست اجرا ظرفیتی معادل 427 میلیون متر مکعب به ظرفیت 2،1 میلیارد متر مکعب منابع آبی سیستان و بلوچستان اضافه خواهد شد.
وی گفت: 12 طرح سدسازی در دست مطالعه است که با تکمیل مطالعات و اجرای آنها، حجم مخازن آبی سیستان و بلوچستان به سه میلیارد و 400 میلیون متر مکعب می رسد.
7316 / 6081
16/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]