تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834066429
- پایان دوره سلطه دلار بر اقتصاد ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پایان دوره سلطه دلار بر اقتصاد ایران تهران - ایرنا - در پی تشدید دوباره زمزمه ها مبنی بر حذف ˈدلارˈاز مبادلات تجاری ایران، انتظار می رود سلطه این اسکناس پس از دهها سال حضور پرقدرت در سبد ارزی بانک مرکزی و در نهایت اقتصاد ایران از بین برود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آخرین خبرها حاکی است که ایران در راستای مقاوم سازی نظام تبادلات مالی خارجی و مبادلات تجاری با دیگر کشورها، به سلطه دلار پایان داده و سبدی از ارزهای دیگر را جایگزین آن کرده است.
براساس آمار، 47 کشور دنیا در چارچوب قراردادها و پیمانهای دو و چند جانبه مبادلات تجاری خود با دیگر کشورها را براساس واحد پول ملی مبادله می کنند به طوری که با تداوم این روند نقش دلار در معاملات جهانی بتدریج کمرنگ تر خواهد شد.
کشور ما نیز به دلیل تحریم های فراوانی که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا متحمل می شود از چندی پیش برای حذف دلار یا سایر ارزهای اروپایی از مبادلات بین المللی اقداماتی را انجام داده و توسعه پیمان پولی دوجانبه را مد نظر قرار داده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند: با حذف دلار از مبادلات دوجانبه ما، آمریکا دیگر امکان ردگیری مسیرهای تجاری کشورمان را ندارد و به این وسیله، عملاً می توانیم تحریم ها را با شکست مواجه کرده و به راحتی به فعالیت های اقتصادی بین المللی خود ادامه دهیم.
معاون ارزی بانک مرکزی هم چندی پیش از پیشنهاد اجرای پیمان دو جانبه پولی از سوی ایران به چند کشور خبر داد و گفت: ایران در مبادلات با کشورهای مختلف از دلار استفاده نمی کند.
غلامعلی کامیاب در پاسخ به این پرسش که آیا ایران و روسیه در مبادلات اقتصادی و تجاری خود از دلار استفاده می کنند یا خیر؟، اظهار داشت: ایران در مبادلات با کشورهای مختلف از دلار استفاده نمی کند.
وی با بیان اینکه دلار در مبادلات با هیچیک از کشورهای طرف تجاری ایران استفاده نمی شود، گفت: ایران از ارزهای دیگر از جمله یوان چین، یورو، لیر ترکیه، روبل روسیه و وون کره جنوبی در مبادلات تجاری خود با کشورهای خارجی استفاده می کند.
معاون ارزی بانک مرکزی با تأکید بر اینکه حجم استفاده از دلار در مبادلات ایران خیلی کم است، در پاسخ به این پرسش «آیا این راهبرد براساس اجرای پیمان پولی دو جانبه در دستور کار قرار گرفته است؟» تصریح کرد: پیمان پولی دوجانبه فقط به حذف دلار ختم نمی شود.
البته پیش از این مجلس شورای اسلامی برنامه ای را برای تدوین طرح قراردادها و پیمان های دوجانبه و چندجانبه پولی با دیگر کشورها برای حذف دلار و یورو از مبادلات پولی ایران با همکاری مرکز پژوهش های مجلس تدوین کرده بود.
طرح حدف دلار از چرخه مبادلات از سال 2000 میلادی آغاز شد زمانی که وزرای اقتصاد کشورهای آسه آن + 3 (کشورهای آسه آن به علاوه چین، ژاپن و کره جنوبی) در شهر «چیانگ مای» تایلند گردهم آمدند و به توافقی دست یافتند که منشأ تحولات عظیمی در حوزه ارزی جنوب شرقی آسیا شد؛ مصوبات این اجلاس در قالب «طرح چیانگ مای» یا CMI از سال 2000 تاکنون در این کشورها به اجرا در آمده است. یکی از مهم ترین مفاد «طرح چیانگ مای»، توسعه «پیمان های پولی دوجانبه» برای استفاده از پول های محلی در تجارت بین کشورهای آسه آن + 3 بود تا اثرات پول های پرقدرت جهانی مانند «دلار» و «یورو» در اقتصاد این کشورها کاهش یابد.
در واقع مقاوم سازی سیستم تبادلات مالی خارجی این کشورها در اولویت قرار گرفت و روزبه روز توسعه یافت؛ به گونه ای که هم اکنون ادعا می شود که در جنوب شرقی آسیا ارز غالب وجود ندارد و از همه ارزها در تجارت استفاده می شود.
این پیمان های پولی دوجانبه به دیگر کشورهای جهان نیز تسری یافت. همزمان با اخذ این تصمیم در ایران، گلوبال ریسرچ از برنامه دو کشور روسیه و چین برای حذف «دلار» از مبادلات تجاری خود خبر داد.
سعید زمانیان دهکردی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه اقتصاد دنیا با حذف دلار از مبادلات تجاری زیر و رو می شود، گفت: یکی از نکات حائز اهمیت در بحث تورم و برهم خوردن نظم بازار، نقدینگی سرگردان است که باعث می شود هر روز بازاری نظیر طلا، ارز، مسکن و خودرو تحت تاثیر غلبه تقاضا بر عرضه قرار گیرد.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس افزود: نقدینگی اکنون در اختیار افراد منفعت طلب و سودجو است و همین موضوع باعث شده تا با تغییراتی که در نرخ حامل های انرژی رخ داده آنها هم به فکر کسب سود از طریق بر هم زدن تعادل بازار باشند.
وی تصریح کرد: متاسفانه کنترل بازار ارز و سکه در اختیار دولت نبوده و همین موضوع باعث شده سودجویان با استفاده از قدرت خرید بالا و ایجاد جو کاذب، تعادل عرضه و تقاضا را برهم زده و از این آب گل آلود ماهی بگیرند و در این میان مردمی هستند که به دلیل عدم نظارت جامع، کامل و قانونمند بانک مرکزی متحمل متضرر می شوند.
وی بیان کرد: به نظر می رسد اگر خرید و فروش ارز با هدف سودجویی ممنوع و معاملات هم به صورت جدی کنترل می شد این اتفاقات رخ نمی داد، از این رو دولت باید قدرتمندانه وارد صحنه شده و مجلس هم آمادگی دارد که به تمام توان، دولت را یاری کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: در واقع بازار ارز و طلا باید در اختیار دولت باشد و اجازه معامله از افرادی که در این بین مبادرت به شکستن نرخ بازار می کنند سلب شود، به طور حتم آنگاه ثبات اقتصادی در بازار آزاد حاکم می شود.
زمانیان دهکردی با بیان اینکه اقتصاد دنیا با حذف دلار از مبادلات تجاری زیر و رو می شود،افزود: همچنین باید تدابیری اتخاذ شود که معامله با هر کشوری، از طریق اسکناس یکی از طرفین صورت گیرد، در آن صورت دلار ارزان و از چرخه اقتصادی کشورها حذف می شود و تاثیر مثبتی برای ایجاد دوستی بین کشورها خواهد داشت.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس در رابطه با نرخ واقعی ارز نیز گفت: طبق قانون بودجه سال۹۳، قیمت هر دلار ۲۶۵۰ تومان بوده و نباید هم بیشتر از این قیمت گذاری شود، البته به عقیده نمایندگان، قیمت ارز باید به کمتر از دوهزار تومان کاهش یابد تا ارزش پول ملی حفظ و از آسیب پایه پولی کشور جلوگیری شود.
یک کارشناس مسایل اقتصادی نیز در خصوص حذف دلار از مبادلات تجاری ایران به خبرنگار ایرنا، گفت: طرح حذف دلار از مبادلات ایران بارها و بارها مطرح شده و دولت ها از سال های پیش خواهان اجرایی کردن آن بوده اند.
محمدحسین فاتحی با تاکید بر اینکه حذف دلار از مبادلات دارای چندین رویکرد است، اظهار داشت: مهمترین مساله این است که با حذف دلار از لحاظ ظاهر اتفاقی در نحوه انجام مبادلات کشور نمی کند.
به گفته وی، با اجرای این طرح ارزش مبادلات را می سنجیم که این سنجش می تواند براساس دلار، یورو و یا حتی ریال باشد.
این کارشناس مسایل اقتصادی تصریح کرد: کشورهای مبادله گر با اجرای پیمان دوجانبه پولی نه تنها این قدرت را دارند که از ارز کشور ثالث استفاده نکنند بلکه می توانند در مبادلات خود از واحد پولی طرف مقابل و یا کالا استفاده کنند.
فاتحی با تاکید بر اینکه با اجرای پیمان دو جانبه پولی وحذف دلار، فشار بخشی از تحریم ها کاسته می شود؛ افزود: با حذف دلار می توان ها فشارهای اقتصادی را جبران کرد و به همین دلیل بهتر است در بخشی از مبادلات بین المللی از این روش استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه طرح حذف دلار در برخی از کشورها به دلایل سیاسی و اقتصادی موفق نبوده است، گفت: این طرح در صورتی باید در ایران اجرایی شود که کشور طرف مقابل در مبادلات این تضمین را به ایران بدهد که نوسانات ارزی اندکی داشته باشد.
این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: اگر نوسانات ارزی کشور مقابل زیاد باشد ایران بخشی از منافع خود را از دست می دهد و به همین دلیل توجه به این امر حائز اهمیت است.
به گفته وی، از آنجا که نوسانات دلار نسبت به سایر ارزها کمتر است، کشورها رغبت بیشتری برای انجام مبادلات با این واحد پولی را دارند.
به هر حال بعد از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، انتظار می رود که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هم راستا با دیگر کشورها برای کاهش وابستگی سبد ارزی کشور به دلار و یورو تدابیر مناسبی اتخاذ کند و توسعه پیمان های پولی دوجانبه را بیش از پیش در دستور کار خود قرار دهد.
اقتصام(5)9141**1558
15/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
گامهایی برای خروج از اقتصاد دلاریزهشدهی ایران؟
تراز کشور ما با وجود تحریمهای فراوانی که از سوی آمریکا و اتحادیهی اروپا متحمل میشود اما تاکنون اقدام جدی برای حذف دلار و یا سایر ارزها از مبادلات بینالمللی و استفاده از راهکار پیمان پولی دوجانبه انجام نداده است به گزارش تراز بحران مالی جهانی در سال 2007 باعث گرایش کشوراز قصه بیپایان نفت 48 دلاری تا افزایش رشد اقتصادی چین
اقتصاد بین الملل در هفتهای که گذشت از قصه بیپایان نفت 48 دلاری تا افزایش رشد اقتصادی چین اقتصاد بین الملل در این هفته در حالی به پایان رسید که خبرها حاکی از کاهش قیمت چشم گیر نفت در هفته آینده حکایت دارد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اقتصاد بین الملل در این هفته دکشور رابا زیر 40 میلیارد دلار اداره میکنیم/ هدف رشد اقتصادی 12درصد شد - | اخبار ایران و جهان | Mehrnews.com
نوبخت اعلام کرد کشور رابا زیر 40 میلیارد دلار اداره میکنیم هدف رشد اقتصادی 12درصد شد شناسهٔ خبر 2472359 شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۵ اقتصاد > اقتصاد ایران رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به کاهش قیمت و درآمدهای نفت گفت کشور را در چارچوب اقتصاد مقاومتی با کمترراهکارهای تحقق رشد اقتصادی با نفت ۴۰ دلاری |اخبار ایران و جهان
راهکارهای تحقق رشد اقتصادی با نفت ۴۰ دلاری محمد سپهر کد خبر ۴۶۹۷۷۲ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۲ - 25 January 2015 با توجه به وابستگی گسترده کشور به درآمدهای نفتی کاهش شدید قیمت نفت طی ماههای گذشته نگرانی بسیاری از اقتصاددانان را در پی داشته است نگاهی اجمالی به بودجه سالوزیر سابق اقتصاد در گفتوگوی تفصیلی با فارس تشریح کرد آثار اقتصادی چاپ اسکناس در ازاء برداشت 4.1 میلیارد دلار
وزیر سابق اقتصاد در گفتوگوی تفصیلی با فارس تشریح کردآثار اقتصادی چاپ اسکناس در ازاء برداشت 4 1 میلیارد دلاری سلطه بر بانک مرکزی تشدید شده استوزیر اقتصاد دولت دهم گفت تأمین مالی دولت به ازای 4 1 میلیارد دلار نفتی که فروخته شده بالغ بر یکصدهزار میلیارد ریال پایه پولی و پانصد هزآیا امکان به وقع پیوستن پیمان دوجانبهی پولی وجود دارد؟ گامهایی برای خروج از اقتصاد دلاریزهشدهی ایران
آیا امکان به وقع پیوستن پیمان دوجانبهی پولی وجود دارد گامهایی برای خروج از اقتصاد دلاریزهشدهی ایرانکشور ما با وجود تحریمهای فراوانی که از سوی آمریکا و اتحادیهی اروپا متحمل میشود اما تاکنون اقدام جدی برای حذف دلار و یا سایر ارزها از مبادلات بینالمللی و استفاده از راهکار پواکنش وزیر اقتصاد به برداشت جدید 1.2 میلیارد دلاری |اخبار ایران و جهان
واکنش وزیر اقتصاد به برداشت جدید 1 2 میلیارد دلاری وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت مبلغ ۱ ۲ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت نشده بلکه جابهجا شده است کد خبر ۴۷۲۳۳۷ تاریخ انتشار ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ - 03 February 2015 وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت مبلغ ۱ ۲ میلیارد دلااقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته/ کاهش درآمدنفتی ایران به 23.7میلیارد دلار - اخبار ایران و جهان |
اقتصاد دنیا در ۲۴ ساعت گذشته کاهش درآمدنفتی ایران به 23 7میلیارد دلار شناسهٔ خبر 2483760 سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۵ اقتصاد > اقتصاد جهان مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۲۴ ساعت گذشته به شرح ذیل استآیا همایش های اقتصادی راهگشا است؟ |اخبار ایران و جهان
آیا همایش های اقتصادی راهگشا است با توجه به سرعت تحولات اقتصادی دنیای امروز در صورتی که کشورهای درحال توسعه متناسب با این تغییرات برنامهای برای واکنش نداشته باشند نمیتوانند هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین المللی به منافع کوتاه مدت بلند مدت و استراتژیک خود دست یابند کد خباقتصاد دنیا در ۴۸ ساعت گذشته/ پول انگلیس بیارزش شد! - | اخبار ایران و جهان | Mehrnews.com
اقتصاد دنیا در ۴۸ ساعت گذشته پول انگلیس بیارزش شد شناسهٔ خبر 2471764 شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۹ اقتصاد > اقتصاد جهان مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۴۸ ساعت گذشته منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر مهمترین عناوین اقتصادی دنیا در ۴۸ ساعت گذشته به شرح ذیل است بلومبرگبه منظور ارتقای روابط اقتصادی ایران و آذربایجان: وزیر اقتصاد عازم جمهوری آذربایجان شد
به منظور ارتقای روابط اقتصادی ایران و آذربایجان وزیر اقتصاد عازم جمهوری آذربایجان شدوزیر امور اقتصادی و دارایی به منظور رایزنی در مورد افزایش روابط اقتصادی ظهر امروز تهران را به مقصد باکو پایتخت جمهوری آذربایجان ترک کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شادا علی طیب نیا وزی۱۱ راهکار برای مقاومتی کردن اقتصاد ایران
تراز عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق ع با برشمردن ۱۱ راهکار برای مقاومتی کردن اقتصاد کشور کارکرد تحریمها را ۴ سال دانست و گفت اگر تحریمها بهمدت ۴ سال تحمل شود همان تحریمها تبدیل به فایده میشوند و در اقتصاد مزیت داخلی خلق میکنند به گزارش تراز عادل پیغامی عضو هیئت علمیاقتصاد در سیوهفتمین بهار انقلاب اسلامی خاطرات رئیس اتاق اصناف ایران از حضور بازاریان در انقلاب اسلامی
اقتصاد در سیوهفتمین بهار انقلاب اسلامیخاطرات رئیس اتاق اصناف ایران از حضور بازاریان در انقلاب اسلامیرئیس اتاق اصناف از نقش بازاریان متدین در حوادث انقلاب اسلامی گفت و خاطرات خود از آن ایام را بازگو کرد خبرگزاری فارس- گروه اقتصادی با گذشت سیوشش سال از به ثمر رسیدنوضعیت اشتغال زنان در بازار کار/ سهم زنان از اقتصاد کم شد - اخبار ایران و جهان |
معاون ربیعی تشریح کرد وضعیت اشتغال زنان در بازار کار سهم زنان از اقتصاد کم شد شناسهٔ خبر 2474662 سهشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۸ اقتصاد > کار و تعاون معاون وزیر کار با اعلام کاهش سهم اشتغال زنان در فاصله سال های 85 تا 92 گفت اگر زنان وارد بازار کار شوند اثرمستقیمی بر روی افزاوزارت اقتصاد رسماً گزارش داد/ کسری بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومان شد |اخبار ایران و جهان
وزارت اقتصاد رسماً گزارش داد کسری بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومان شد براساس گزارش رسمی وزارت اقتصاد کسری تراز عملیاتی و سرمایه ای بودجه ۹۳ تا پایان آذرماه امسال به بیش از ۱۰ هزار و ۷۵۳ میلیارد تومان رسید کد خبر ۴۷۱۱۱۶ تاریخ انتشار ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۳ - 30 January 2015 براساس گزیک تولیدکننده نرمافزار در گفتوگو با فارس: جایگزینی درآمدهای نفتی در گرو تغییر استراتژی اقتصاد کشور/ مزیت ایر
یک تولیدکننده نرمافزار در گفتوگو با فارس جایگزینی درآمدهای نفتی در گرو تغییر استراتژی اقتصاد کشور مزیت ایران در صادرات نرمافزارهای حسابداری به کشورهای همسایهیک تولیدکننده نرمافزار گفت صادرات هیچ صنعتی به تنهایی نمیتواند جایگزین درآمدهای نفتی شود بلکه این امر نیازمند مجموعماجرای دلارهای منجمدشده ایران در خارج کشور
ماجرای دلارهای منجمدشده ایران در خارج کشورتاریخ انتشار سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۵۴ رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان اینکه ۱۰۰ میلیارد دلار متعلق به ایران در برخی کشورها منجمد شده است گفت هم اکنون ذخایر ارزی ایران در موقعیت بینظیری قرار دارد و تنها بای-
اقتصادی
پربازدیدترینها