واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ازدواج سالم، بعدی از سلامتی است
کد خبر: ۴۷۲۴۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۶ - 03 February 2015
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، رویکردهای این وزارتخانه را به منظور ارتقای نرخ باروری کلی توضیح داد.
به گزارش ایسنا، دکتر اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در نشست تخصصی جمعیت، ازدواج و سلامت جوانان با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت، گفت: ارتقا، پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت را با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی از مهمترین سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در موضوع جمعیت است. سیاستمداران جمعیتی و بهداشت جهانی اعتقاد دارند زمانی که میزان جمعیت در کشوری به حد زیر جایگزینی رسید، در بعد سلامت، تهدیدی برای آن جمعیت به حساب میآید و کشورها تلاش میکنند که این اتفاق نیفتد.
وی با بیان اینکه منظور از نرخ باروری کلی، متوسط تعداد فرزندی است که یک زن در طول دوران باروری خود به دنیا میآورد، افزود: برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت، باید کمینه این میزان، 2.1 فرزند (سطح جانشینی) باشد.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از چالشهای مهم دیگر، بالا رفتن سن ازدواج در کشور است، تصریح کرد: بیش از 11 میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج، در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنان در حال پشت سر گذاردن سنین مناسب ازدواج و باروری هستند.
مطلق، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوجهای جوان را یکی دیگر از سیاستهای مهم کشوری دانست.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد مطلقهها زیر 30 سال سن دارند و 50 درصد از طلاقها مربوط به پنج سال اول زندگی است، تشریح کرد: با توجه به کم شدن میزان ازدواجها و افزایش وضعیت طلاق، سیاستهای مهم رفع موانع ازدواج، شامل، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش مهارتهای فرزند پروری و تاکید بر آموزش مهارتهای زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاورهای بر مبنای فرهنگ و ارزشهای اسلامی - ایرانی است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در بیان سایر عوامل تاثیرگذار بر کاهش نرخ باروری کلی، تاخیر در ازدواج و فرزندآوری، تک فرزندی در برخی خانوادهها و فاصله زیاد بین فرزندان را از فاکتورهای مهم در موضوع جمعیت برشمرد.
وی اضافه کرد: در بررسی میانگین فاصله بین تولد فرزندان زنان ایرانی در سال 1388 مشخص شد از ازدواج تا تولد فرزند اول حدود 3.5 سال و از تولد فرزند اول تا دوم حدود 5.4 سال طول میکشد.
مطلق در بیان عوارض تک فرزندی، به هم خوردن توازن و تعادل نسلی، کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی، افزایش احتمال طلاق در نسل آینده در صورت تربیت نادرست، افزایش احتمال انزوای والدین در سنین پیری و عوارض روانی بالاتر بودن احتمال افسردگی اجتماعی، اضطراب و وابستگی بین فردی اشاره کرد.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت همچنین سن مادران را از شاخصهای مهم باروری دانست و خاطرنشان کرد: با افزایش سن، علاوه بر کاهش باروری، مشکلاتی برای سلامت مادر و جنین ایجاد میشود.
تاثیر ازدواج بر سلامت
مطلق با بیان اینکه ازدواج سالم بعدی از سلامتی است، در خصوص تاثیر ازدواج بر سلامت، توضیح داد: افرادی که ازدواج مناسب دارند، از طول عمر بیشتر و سلامت روان بهتری برخوردار هستند و به طور معمول، شادتر، ارتباطات اجتماعی مناسبتر، از نظر جسمانی سالمتر، احساس امنیت خاطر بیشتر و رشد عاطفی، فکری و اجتماعی بیشتری دارند.
وی دیگر اثرات ازدواج را توسعه خودِ فرد، افزایش ایمان در زندگی مشترک، نیاز به استقلال و پاسخ ازدواج به این نیاز، تجربه مدیریت جدید، شکوفایی استعدادها در زندگی مشترک، افزایش حمایتهای خانواده بعد از ازدواج و افزایش اعتبار اجتماعی دانست و تصریح کرد: تجربه همسر شدن و پس از آن پدر و مادر شدن، نوعی کمال شخصیت محسوب میشود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، رویکردهای این وزارتخانه را به منظور ارتقای نرخ باروری کلی و با هدف ارتقای کمی و کیفی ازدواج، تهیه و تدوین محتواهای آموزشی با تاکید بر آموزش مهارتهای زندگی و تدوین محتواهای جدید بر اساس نیاز نوجوانان و جوانان در راستای خانواده، همسر گزینی و ارتقای مشاورههای هنگام ازدواج و پس از ازدواج دانست.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام دهنوی، درباره ازدواج به سبک ایرانی – اسلامی و معیارهای ازدواج مناسب در جوانان توضیحاتی ارائه داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]