واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ بهمن ۱۳۹۳ (۱۴:۴۶ب.ظ)
شهرداري تهران در انجام مطالعات به وزارت بهداشت کمک هاي موثري کرده است وزير بهداشت گفت: مطالعه اي درباره ميزان باقيمانده سموم و آفت کش ها روي مواد غذايي انجام شده بود که زحمت اصلي آن را شهرداري تهران کشيده بود و به کمک آن توانستيم در پياز، سيب زميني، گوجه فرنگي و خيار ميزان نيترات و باقيمانده سموم را بررسي کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن قاضي زاده هاشمي در بازديد از جشنواره هفته ارگانيک تهران، با اشاره به وظيفه وزارت بهداشت در پايش محصولات غذايي گفت: بخشي از کار به عهده وزارت بهداشت است و سازمان ملي استاندارد نيز بخش ديگري از کار را بر عهده دارد. وظيفه ما بررسي باقيمانده سموم است که با کمک سازمان ملي استاندارد و وزارت جهاد کشاورزي بايد اين کار را انجام دهيم.
وي با اذعان به فقدان امکانات لازم براي پايش گفت: حقيقت اين است که آزمايشگاه هاي ما هنوز به تعداد کافي نرسيده اند و توانمندي لازم را نيز ندارند. در عين حال، اعتبار کافي براي نظارت دقيق و جامع در کل کشور در اختيار دستگاه ها قرار ندارد. اما مي توانيم بگوييم در حال حاضر حداقل ها رعايت مي شود و در صدد هستيم در شوراي عالي سلامت و امنيت غذا که به رياست رئيس جمهوري تشکيل مي شود، تصميماتي اتخاذ شود تا همه دستگاه هاي مسئول بتوانند وظايف خود را در اين خصوص انجام دهند.
قاضي زاده هاشمي درباره حداقل هاي ايمني و سلامت گفت: منظور از حداقل ها، بررسي ميداني است که در فصول مختلف از ميادين ميوه و تره بار و ميوه و سبزي هايي که در کلانشهرها عرضه مي شود، صورت مي گيرد. اما مطلوب ما ايجاد ساختار نظارتي در سراسر کشور است تا هم در توليد و هم در عرضه بتوانيم نظارت دائمي داشته باشيم.
وي اضافه کرد: در حال حاضر آزمايشگاه هاي بهداشت محيط فعاليت مي کنند، اما تعداد آنها کافي نيست و آزمايشگاه هاي آنها نيز کاملا مجهز نيست، بنابراين مي توانيم بگوييم حضور حداقلي در پايش مواد غذايي داريم، اما اين ميزان نظارت کافي نيست و اميدوارم به سمتي پيش برويم که دولت بتواند نظارت جامعي را اعمال کند.
وزير بهداشت درباره اقدامات شهرداري تهران در پايش مواد غذايي گفت: مطالعه اي درباره ميزان باقيمانده سموم و آفت کش ها روي مواد غذايي انجام شده بود که زحمت اصلي آن را شهرداري تهران کشيده بود و به کمک آن توانستيم در پياز، سيب زميني، گوجه فرنگي، خيار و ... ميزان نيترات و باقيمانده سموم را بررسي کنيم. قرار بود اين مطالعه تکرار شود، اما در وزارت بهداشت اين اتفاق نيفتاده و من اطلاعي ندارم که باقي دستگاه ها اين مطالعه را انجام داده اند يا خير.
قاضي زاده هاشمي درباره برپايي جشنواره هفته ارگانيک تهران توسط شهرداري گفت: ما از همه عزيزاني که در شهرداري تهران و انجمن ارگانيک ايران دست اندرکار برگزاري جشنواره هفته ارگانيک بوده اند، قدرداني مي کنيم. به نظرم ما در زمينه ارگانيک بسيار کم کار کرده ايم و اگر مابه التفاوتي هم بين قيمت محصولات ارگانيک و ساير محصولات وجود دارد که در بعضي اقلام چندان هم چشمگير نيست و در حد 15- 10 درصد است، در صورت استفاده عمومي از محصولات ارگانيک که براي سلامت مردم ضروري است، قيمت آن هم کاهش يافته و امکان استفاده عمومي بيشتر فراهم مي شود.
وي افزود: خوشبختانه اغلب محصولات ارگانيک به خارج از کشور صادر مي شود، اما متاسفانه مردم ما به دليل کمبود اطلاع رساني و بالا بودن نسبي قيمت از اين محصولات محروم هستند. بنابراين دست کم مي توانيم در بخش اطلاع رساني، آگاهي مردم را در اين خصوص بالا ببريم و طبعا با افزايش مصرف، قيمت ها نيز کاهش مي يابد.
وزير بهداشت درباره امکان تخصيص بخشي از بودجه طرح تحول سلامت به توسعه توليد و مصرف محصولات ارگانيک گفت: در طرح تحول سلامت نمي توانيم بودجه اي به توليد ارگانيک اختصاص دهيم، اما حمايت ما از ارگانيک به نحوي است که مسيرهاي مسدود را گشايش دهيم. براي مثال در بعضي از ادارات وزارت بهداشت ممکن است محدوديت هايي براي ثبت برندهاي ارگانيک ايجاد شود، در حالي که اجازه واردات محصولات مشابه داده مي شود. بنابراين اگر اين محدوديت ها را برطرف کنيم، توليدکنندگان به همين قانع هستند و خودشان به سمت توليد و ثبت برند ارگانيک مي روند. اما در طرح تحول سلامت ماموريت هاي خاصي پيش بيني شده که به دنبال تحقق آنها هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]