واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شهرستان دلفان در مسیر توسعه،عمرانی و آبادانی خرم آباد- ایرنا- شهرستان دلفان در استان لرستان با گذشت 36 از پیروزی انقلاب اسلامی، با تحولی چشمگیر در عرصه های مختلف قدم در مسیر، توسعه، رشد و پیشرفت گذاشته است
به گزارش ایرنا، شهرستان دلفان با جمعیتی بالغ بر 150 هزار نفر جمعیت دارای سه بخش، 10دهستان،444 روستا و هزار و 50 کیلومترمربع وسعت است که در جریان رشد و توسعه کشور در طول سی و شش ساله پیروزی انقلاب اسلامی این شهرستان نیز از چرخه توسعه دور نبوده و اقدامات چشمگیری برای عمران و آبادانی آن انجام شده است.
راه، یکی از اصلی ترین زیرساخت های توسعه محسوب می شود که قبل از انقلاب حتی یک کیلومتر راه آسفالته در این شهرستان وجود نداشت و دلفان برغم موقیعت خاص جغرافیایی آن در بن بست قرار داشت و این در حالیست که امروز 110 کیلومتر راه اصلی، 560 کیلومتر راه روستایی آسفالت و 530 کیلومتر راه شوسه و مالرو دراین شهرستان وجود دارد.
رییس اداره راه و شهرسازی شهرستان دلفان دراین باره گفت: آسفالت محورهای ارتباطی نورآباد به خرم آباد ، هرسین و نهاوند و اجرای طرح محور کمربندی شهر نورآباد از طرح های مهم به اجرا در آمده پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
به گفته ˈروح الله زمانیˈ ، اجرای این طرح های عمرانی در حوزه راه و محورهای ارتباطی موجب خارج شدن شهرستان دلفان از بن بست جغرافیایی و ارتباط با استان های کرمانشاه و همدان به صورت مستقیم شده است.
این مسئول افزود: طرح چهار خطه کردن محور نورآباد به خرم آباد و نورآباد به هرسین و آسفالت محور نورآباد به امامزاده ابراهیم ( ع) نیز از دیگر اقدامات در دست اجراست که با بهره برداری از آنان تحول چشمگیری در حوزه راههای ارتباطی دلفان بوجود خواهد آورد.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان دلفان گفت: این شهرستان بعد ازپیروز ی انقلاب اسلامی در بخش کشاورز ی رشد چشمگیر ی د اشته است .
ˈفرشاد باباییˈ افزود: احد اث چهار ایستگاه پمپاژ، ایجاد بند ها ی انحر افی و برقی کردن چا هها ی کشاورز ی و بهساز ی کانال ها ی آب بر کشاورز ی موجب شده سطح زیرکشت محصولات کشاورز ی این شهرستان افز ایش یابد و از نظر تولید محصولات کشاورز ی درحد مطلوبی رشد داشته باشد.
به گفته وی ، شهرستان دلفان رتبه نخست تولید نخود را در لرستان دارد.
ˈنورالدین ویسیˈ رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلفان ، به رشد چشمگیر مر اکز و خدمات بهد اشتی و درمانی در دوره 36 ساله بعد از پیروز ی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : قبل از انقلاب تنها سه باب خانه بهد اشت در این شهرستان وجود د اشت اما اکنون این تعد اد به 12 مرکز بهد اشتی و درمانی ، 76 خانه بهد اشت و یک بیمارستان افز ایش یافته است .
رییس امور توزیع برق شهرستان دلفان گفت : در حوزه برق رسانی ، برق مرکزاین شهرستان تا قبل از انقلاب به وسیله یک دستگاه دیزل ژنر اتور تامین می شد اما اکنون شهرستان به شبکه برق سر اسر ی کشور متصل شده است .
ˈفخرالدین حسن پورˈ یاد آورشد: پیش از این حتی یک روستا ی این شهرستان از نعمت برق برخورد ار نبود اما درحال حاضر 380روستا ی این شهرستان از نعمت روشنایی برق بهره مند شده اند.
ˈنادر بهرامی ˈرییس امور آب و فاضلاب نورآباد نیز دراین خصوص، اجرای طرح تامین آب آشامیدنی شهر نورآباد را از طرح مهم تامین آب عنوان کرد و گفت: آب موردنیاز این مجموعه از 11 حلقه چاه آرتزین از منطقه کفراج تامین می شود که خوشبختانه آب آن از آبهای با کیفیت در استان لرستان است .
*محرومیت زدایی از چهره روستاها
انقلاب اسلامی دستاوردهای مهمی نیز برای محرومیت زدایی از چهره روستاهای شهرستان دلفان برداشته است.
بخشدار مرکزی نورآباد گفت : آب رسانی به 280 روستا و گازرسانی به 40 روستا و اجرای 50 طرح هادی و تهیه 180 طرح هادی دیگر در روستاها از مهمترین اقدامات عمران روستایی در سه دهه گذشته در شهرستان دلفان است .
ˈابوالقاسم خسروپورˈ افزود: همچنین کار گاز رسانی به 30 روستای دیگر در دست اجرااست که با بهره برداری از آنها ضریب بهره مندی روستاییان از نعمت گاز طبیعی به نحو چشمگیری افزایش می یابد.
به گفته وی ، بیش از نه هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی برای نوسازی واحدهای مسکونی به روستاییان پرداخت شده است .
وی خاطر نشان کرد: اقدامات انجام شده در عمران و آبادانی روستاهای دلفان در حالی صورت گرفته که قبل از انقلاب تنها دو روستا از نعمت آب شرب بهره مند بوده است وهیچ روستایی از نعمت گاز ، برق و طرح هادی بهره مند نبود.
امام جمعه نورآباد نیز به توجه ویژه نظام مقدس جمهوری اسلامی برای ساخت مکان های مذهبی اشاره کرد و گفت : قبل از پیروزی انقلاب در شهر نورآباد تنها یک باب مسجد و در روستاها سه باب مسجد وجود داشت اما امروز این آمار به نه مسجد شهری و 113 مسجد روستایی افزایش یافته است .
حجت الاسلام سید جعفر هاشمی نژاد همچنین افزود: طرح ساخت مصلی نمازجمعه نورآباد آغاز شده است و هم اکنون ساخت آن روند مطلوبی دارد.
فرماندار شهرستان دلفان نیز اظهار داشت : درهمین راستا، ضرورت ایجاد مراکز آموزشی و پژوهشی عالی در این منطقه یکی از نیازها و مطالبات اساسی مردم این شهرستان به شمار می رفت.
به گفته ˈ علی باقریˈ با تلاش مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی هم اکنون در این منطقه چهار مرکز آموزش عالی دولتی ، دانشگاه پیام نور ، دانشگاه آزاد اسلامی و مر کز علمی کاربردی وجود دارد که بیش از 7 هزار دانشجو در آن تحصیل می کنند.
وی ،با بیان اینکه طرح های مهم و ملی در دست ساخت شهرستان دلفان اظهار امیدواری کرد با آغاز عملیات ساخت گاوداری 5 هزار راسی و نیروگاه 500 مگاواتی برق آینده روشنی برای توسعه دلفان پیش بینی می شود.
گزارش: فاطمه بابایی
7270/630
14/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]