تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دو خصلت است كه هيچ كار خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836198629




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اما و اگرها، و خوبی و بدی‌های ازدواج فامیلی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


اما و اگرها، و خوبی و بدی‌های ازدواج فامیلی
جام جم سرا: هنوز هم می‌توان مردان و زنان سپیدموی زیادی را دید که وقتی بحث ازدواج یکی از جوانان فامیل پیش می‌آید، می‌گویند: «چه فردی بهتر از پسر خاله، پسر عمو، دختر عمو یا دختر خاله و...؟» چراکه هم خانواده‌ها شناخت بیشتری از هم دارند و هم اینکه بر سر خیلی از مسائل و رسوم، حرف و حدیث یا مشکلی به وجود نمی‌آید.
اما این روز‌ها بحث مشکلات ژنتیکی در ازدواج‌های فامیلی که با پیشرفت علم ثابت شده است، تا حدودی جوانانی را که به چنین ازدواج‌هایی تمایل دارند، نگران کرده است که در ادامه این مطلب توضیحاتی درباره آن مطرح خواهد شد.
ازدواج‌های خویشاوندی به ازدواجی گفته می‌شود که در آن به طور مثال پسر با فامیل نزدیک نظیر دختر عمو، دختر خاله، دختر عمه یا دختر دایی پیمان زناشویی ببندد. این گونه ازدواج‌ها، محاسن و نکات قابل توجه خود را دارد که هر دختر و پسری باید با توجه به آن و شرایط زندگی خود بهترین تصمیم را برای آینده زندگیشان بگیرند.
آشنایی بیشتر است لازمه ازدواج مناسب، داشتن تناسب خانواده‌ها در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و اعتقادی است که در ازدواج‌های فامیلی از آنجا که افراد سال‌ها با هم زندگی کرده‌اند، بیشتر موارد این تناسب‌ها دیده می‌شود و طرفین از کودکی بنا به سلیقه خانواده و والدین خود تحت قواعد خاصی پرورش یافته‌اند و به همین دلیل به احتمال زیاد مشکلی با خانواده عروس یا داماد نخواهند داشت.
از نظر آسیب‌های اجتماعی نظیر مصرف سیگار، داشتن ارتباط‌های نامناسب و... نیز امکان رسیدن به اطمینان بیشتر است و این موارد از مهم‌ترین مزیت‌های این نوع ازدواج هاست.
به هیچ وجه از اهمیت تحقیق غافل نشوید هرچند در ازدواج‌های فامیلی دختر و پسر از یکدیگر و خانواده‌هایشان شناخت خوبی دارند اما به هیچ وجه به خاطر فامیل بودن نباید از اهمیت تحقیق درباره طرف مقابل غافل شد. بنابراین هم خانواده دختر و هم خانواده پسر باید برای تحقیق از محل تحصیل، محل کار و دوستان صمیمی طرف مقابل پرس و جو کنند تا در آینده با مشکلی مواجه نشوند.
توقعی که نباید داشته باشید توجه داشته باشید دختر و پسرهایی که با هم ازدواج می‌کنند باید دارای تشابهات زیادی باشند بنابراین صرف هم‌کفو بودن خانواده‌ها برای شروع یک زندگی کافی نیست و باید هر دو نفر بعد از خواستگاری رسمی با دقت زیاد درباره تشابهات مذهبی، اعتقادی، تحصیلی، شغلی، مالی، خانوادگی و طرز تفکر در مورد اداره زندگی با هم به توافق برسند و توقع نداشته باشند که طرف مقابلشان دقیقا با آن‌ها هم سلیقه باشد. رسیدن به این هدف با گفت‌و‌گو، موثر و قابل دست یابی به نظر می‌رسد.
قبل از خواستگاری حتما این کار را انجام دهید از نکات بسیار مهم در ازدواج‌های فامیلی آن است که امکان انتقال بیماری‌های ارثی در این گونه ازدواج‌ها نسبت به دیگر ازدواج‌ها بیشتر است و این از معایب مهم این سبک از ازدواج هاست. آمار و احتمال وقوع مهم‌ترین بیماری‌های ژنتیکی در ایران شامل تالاسمی، بیماری‌های قلبی و عروقی و عقب ماندگی‌های ذهنی در ازدواج‌های فامیلی بیشتر است. بنابراین مهم‌ترین شرط قبل از خواستگاری و درگیر کردن طرفین در یک رابطه عاطفی و قبل از اعلام رسمی به اطرافیان انجام مشاوره ژنتیک زیر نظر خانواده هاست.


توصیه می‌شود قبل از هر اقدامی و حتی قبل از علنی کردن این خواستگاری، حتما مشاوره ژنتیک صورت گیرد و بعد از اطمینان یافتن از نبود مشکل در این مورد، خواستگاری رسمی صورت گیرد و به دختر و پسر اجازه داده شود در جلسات خواستگاری، یکدیگر را از نظر اخلاقی و شخصیتی محک بزنند.
نقش جدید والدین همسرتان را بپذیرید یکی از نکات قابل توجه که در ازدواج‌های فامیلی وجود دارد این است که اگر اختلافی بین زن و شوهر جوان ایجاد شود، مشکل آن‌ها به خانواده‌هایشان و در نتیجه به کل فامیل منتقل می‌شود. زوج‌های جوان باید بدانند که بعد از ازدواج، نسبتی که بین آن‌ها و عمو یا خاله یا عمه‌شان بوده است حالا تغییر می‌کند و باید آن‌ها را والدین همسرشان بدانند.
بنابراین توجه داشته باشید که ممکن است بعد از گذشت مدتی از شروع زندگی مشترک، توقعات شما از خانواده همسرتان تغییر کند و با ادامه این روند تعارضاتی میان شما و خانواده همسرتان شکل گیرد. همچنین در برخی مواقع دیده می‌شود اختلاف‌های خانوادگی و فامیلی پدر و مادر‌ها به زندگی زوجین کشیده می‌شود و بر روابط میان آن‌ها تاثیر می‌گذارد و به سلامت زندگی آن‌ها آسیب وارد می‌کند.
پس از بررسی‌های لازم اگر تصمیم به ازدواج گرفتید، لازم است با کسب مهارت‌های زندگی، رفتاری جدید با والدین همسرتان داشته باشید که نه تنها نقش قبلیشان را حفظ کنید بلکه در جایگاه خاص تری هم قرار بگیرید و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. یک نکته دیگر در ازدواج فامیلی از آنجا که در ازدواج‌های فامیلی نزدیک زن و شوهر، هر دو ژن‌های مشترکی را از یک جد مشترک به ارث برده‌اند، احتمال اینکه ژن معیوب در هر دو نفر وجود داشته باشد به شدت افزایش می‌یابد. از این رو، این خطر وجود دارد که هر ۲ والد، ژن معیوب را به فرزند خود انتقال بدهند، خطری که در ازدواج‌های غیرفامیلی بسیار کمتر است. پایگاه جامع پزشکی ایران سلامت که زیر نظر وزارت بهداشت است در این باره می‌نویسد: این باور عمومی که با انجام آزمایش ژنتیکی قبل یا هنگام بارداری می‌توان از ابتلای فرزند به بیماری‌های ژنتیکی پیشگیری کرد، صحیح نیست. اصولا آزمایش کاملی برای بیماری‌های ژنتیکی با توجه به تعداد و تنوع این بیماری‌ها، وجود ندارد زیرا هنوز تشخیص دقیق و قطعی بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی ممکن نیست و برای بسیاری دیگر که امکان تشخیص بالینی وجود دارد، آزمایش قابل اعتمادی وجود ندارد به همین دلیل این باور که پس از ازدواج فامیلی با انجام آزمایش ژنتیک صددرصد می‌توان از بیمار شدن فرزندان پیشگیری کرد، غیر واقعی به نظر می‌رسد. با این حال در صورت تصمیم برای ازدواج فامیلی، برای کاهش خطر به دنیا آمدن فرزندان مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی، زوج باید حتما و حتما مشاوره ژنتیک انجام دهند چراکه مشاور ژنتیک سعی می‌کند با در اختیار قرار دادن اطلاعات صحیح از وضعیت و اعلام میزان احتمال ابتلای فرزندان به بیماری‌های ژنتیکی تا حد امکان از خطر به دنیا آمدن فرزندان بیمار بکاهد. (خراسان) 156



سه شنبه 14 بهمن 1393 09:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن